С нови батерии. Зимъска ще го включа. За сега нищо не харчи.
Изпратено от моят POCOPHONE F1 с помощта на Tapatalk
С нови батерии. Зимъска ще го включа. За сега нищо не харчи.
Изпратено от моят POCOPHONE F1 с помощта на Tapatalk
Гледам там 19гр. стайна показва. Щом така ви устройва, то и зимата може да не се включва особено често. Баси, аз ако държа 19-20гр. стайна зимата, ще ми паднат сметките за газ грубо на половина. Но и на мен не ми е комфортно на толкова, дори и да забравим за женската част от семейството.
Май трябва да обединим темите за разход на газ и тази за разхода на климатиците и да ги кръстим: "Колко ми харчи на отопление жената?". Офът ще е как да излъжем жената, че се топли на газ, а то е на климатик. Към момента шампион е ccankov73 и неговата nexura. Само да не се появи нечия любопитна съпруга във форума и да ни разкрие заверата.
Вижда се ясно, че външната температура е 18,9°. Най-вероятно снимката е след проветрение или на отворен прозорец.
Изпратено от моят LG-D802 с помощта на Tapatalk
Да видиш на нас лесно ли ни е. Вкъщи, машина, настроена под 23гр. няма. Температурата навсякъде е около 24гр. Спи се на 23-24гр. И на мен ми е по-приятно да спя на 20-22, ама това е положението.
П.п. И ние сме с бебе и малко дете, но те са само като предтекст, че жената е ЗМИорничева.
На 23..24° стайна и олекотени завивки не се получават нещата. Двойно чаршавче или тънко памучно одеялце.
Да ви кажа, изнежил съм се. Ходихме при балдъзата, те са с 12LMCA в хола. Напълно достатъчен им е, 19м2, вътрешен, топлен от съседите и единствената външна стена е с южно изложение. Те, обаче, настроили машинката на 19гр., в стаята 20. Разбира се климатикът е в дълготраен офф и си върти турбината в режим следене. Понеже е над дивана и където и да седнеш, се усеща лекия, хладен, гаден полъх, точно във врата. По-добре си е май да си вдигне клапите, при такова положение. Да ви кажа, намръзнах се и ми стана студено на краката. Взех нещата в свои ръце и му зададох 22гр. Съвсем друго е да те лъхне топлинка, а не вентилатор, с температура 20гр. Та да ви кажа, на 20 гр. си ми е студено, а режим следене, без да вдига клапите, допълнително смръзваше обстановката.
П.п. Беше зададен и "low noise" режим. Смятайте за каква икономия става на въпрос. [emoji16]
Ми да, 20° си е студ. А 19° си е кучешки студ.