А по темата, на кой колко му харчи климатика...За мен това е мнооого относително и зависи изключително много от различни фактори. Тези, за които се сещам:
- Точността на термометрите, с които се измерва температурата в стаята. Някои електронни термометри започват да си променят показанията с промяната на напрежението на батерията им.
- Изключително важно е къде е сложен термометърът в стаята - разстоянието от климатика и височината от пода(на термометъра).
- Другото, което за мен е много важно - спрямо външната температура - колко е температурата в стаята без да е включван климатика да речем 12 часа и без да има някой в стаята. Ако при един тази температура е 12 градуса, а при друг 19-20, какво сравнение в климатиците за разход на енергия да се прави?
Чета тук за различни мощности и поддържане на градуси, и се правят сравнения между климатици, които според мен не са коректни, защото има неизвестни величини, които даже няма как да се измерят вкъщи. Измервате изходящата температура от вътрешното тяло, но не можете да измерите реалното количеството въздух преминало през него и респективно количеството топлина за единица време. А и не бива да се вярва на сляпо само на техническите характеристики дадени от производителя. Все едно да изчислявате активната мощност на електродвигател като измервате само тока и напрежението, без да измервате и фактора на мощността.
Този пост е редактиран от darko_d; 24-11-18 в 03:44.
Загледах се до колко развърта C&H VIP при външна около нулата.
Доста бързо си достига заданието с много гореща струя и смъква на около 600, продължавайки да бълва жега
За големината на помещението и големите загуби се справя отлично.Никога не е било толкова топло в дневната
При външна 0 и 98% влажност, не съм го хващал да прави дефрост...
Ето и моите 5 стотинки за максималното развъртане, единият развърта до показанието на табелата, другият подминава с над 15%. Различен софтуер, различно поведение.
[QUOTE=stainway;900179]Загледах се до колко развърта C&H VIP при външна около нулата.
Доста бързо си достига заданието с много гореща струя и смъква на около 600, продължавайки да бълва жега
За големината на помещението и големите загуби се справя отлично.Никога не е било толкова топло в дневната
При външна 0 и 98% влажност, не съм го хващал да прави дефрост...[/QUOT
Ти на това бързо ли му викаш час и половина съгласно показанията на часовника ти на телефона. Това си е изключително бавно но сигурно пак някой всезнайкко ще ме обвини че не съм бил виждал климатик че не съм виждал точно този и че този климатик работел при точно определени условия които ги няма в останалата част на вселената
Нормално е да изстине стаята ако никой не е живял в нея няколко дни. Ти не вярвай на тия които пишат че на вън било -20 не обитавали помещенията а вътре било 19 градуса щото всичко било супер изолирано това го няма никъде. Моя апартамент е изолиран с 5 санти камена вата навсякъде и когато е студено и се е случвало да отсъстваме повече от 4 дена вътре си става 10-12 градуса все пак жилищата са изолирани ама не са вакуумно изолирани/а това е най добрата изолация/ и херметично затворени.
darko_d, съгласен съм напълно с теб. В тази тема, според мен, единствената важна информация, която може да се извлече, е горе-долу каква минимална и малсимална консумирана мощност имат различните климатизатори. Останалата част от темата е като цяло мерене на п*шки и ала-бала.
Климатикът му си работи съвсем нормално, щом вътре е било 3 градуса и е успял за 2 часа да качи до 20. Не знам каква е тази стая, но този климатик, ако се ползва по този начин, няма да живее дълго.
Колкото до това, че машината надхвърля максималната си консумация по книга, това може и да се дължи на ватметъра.
Ако на някой му се четат 3 страници за полудяла Нокрия 14 от оня ден, може да хвърли едно око тук. Само ще кажа, че заради повреден ватметър, Нокрия с макс консумация по книга 3200w показа 4500-4600w на ватметър. Направо ги махайте тези уреди.
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...aoyz14lbl.html
Настъпват златни времена за "мерене" на дефеостите , оставете машините на спокойствие сега си имат работа
Затворена е темата за дефростите. Някой трябва да направи нова.
Кой затвори темата за дефростите?!
[QUOTE=PPP1;900182]Разбира се, че достигна заданието си не за час и половина, а за 10-15 минути Но когато съм се загледал в Netflix ,не се сещам да направя скрееншот
П. П. Сега останах за 10 минути да го гледам (повече време нямам търпение да му отделя).
Зададена температура 23.5 външна +3 влажност 91%
Този пост е редактиран от stainway; 24-11-18 в 18:09.
Това е друга работа. В момента съм отворил вратите на целия апартамент който е коридор кухня хол и спалня климатика е нагласен на 24 в двете стаи които са преходни е 24 а в кухнята през коридора е 20 гр. Климатика работи цял ден и потребява между 600-750 вата т.е. малко по малко от номинала.
От десетина дена не съм изключвал климите и за денонощие сумарно за двата са 15kWh.