Страница 286 от 372 ПърваПърва ... 236276284285286287288296336 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,276 до 4,290 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Отговор: Колко ми харчи климатикът - Real Time

Цитат Първоначално публикувано от darko_d Виж публикацията
    Този ватметър има ли показания за тока и напрежението? За фактора на мощността видях, че има. Не май няма и за фактора на мощността, а това е показание за цената?
    Не зная, ще го разцъкам да видя дали може да показва амперите а не ватовете

2.  

3. Тук е от
    May 2010

А по темата, на кой колко му харчи климатика...За мен това е мнооого относително и зависи изключително много от различни фактори. Тези, за които се сещам:
    - Точността на термометрите, с които се измерва температурата в стаята. Някои електронни термометри започват да си променят показанията с промяната на напрежението на батерията им.
    - Изключително важно е къде е сложен термометърът в стаята - разстоянието от климатика и височината от пода(на термометъра).
    - Другото, което за мен е много важно - спрямо външната температура - колко е температурата в стаята без да е включван климатика да речем 12 часа и без да има някой в стаята. Ако при един тази температура е 12 градуса, а при друг 19-20, какво сравнение в климатиците за разход на енергия да се прави?
    Чета тук за различни мощности и поддържане на градуси, и се правят сравнения между климатици, които според мен не са коректни, защото има неизвестни величини, които даже няма как да се измерят вкъщи. Измервате изходящата температура от вътрешното тяло, но не можете да измерите реалното количеството въздух преминало през него и респективно количеството топлина за единица време. А и не бива да се вярва на сляпо само на техническите характеристики дадени от производителя. Все едно да изчислявате активната мощност на електродвигател като измервате само тока и напрежението, без да измервате и фактора на мощността.
    Този пост е редактиран от darko_d; 24-11-18 в 03:44.
    zxc0, Jack Krauser, rosswen и 1 други харесват това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Загледах се до колко развърта C&H VIP при външна около нулата.

Доста бързо си достига заданието с много гореща струя и смъква на около 600, продължавайки да бълва жега

За големината на помещението и големите загуби се справя отлично.Никога не е било толкова топло в дневната
    При външна 0 и 98% влажност, не съм го хващал да прави дефрост...
    Прикачени изображения Прикачени изображения

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Ето и моите 5 стотинки за максималното развъртане, единият развърта до показанието на табелата, другият подминава с над 15%. Различен софтуер, различно поведение.
    Mig82 одобрява това.

6. Member
    Тук е от
    May 2018

[QUOTE=stainway;900179]Загледах се до колко развърта C&H VIP при външна около нулата.

Доста бързо си достига заданието с много гореща струя и смъква на около 600, продължавайки да бълва жега

За големината на помещението и големите загуби се справя отлично.Никога не е било толкова топло в дневната
    При външна 0 и 98% влажност, не съм го хващал да прави дефрост...[/QUOT

Ти на това бързо ли му викаш час и половина съгласно показанията на часовника ти на телефона. Това си е изключително бавно но сигурно пак някой всезнайкко ще ме обвини че не съм бил виждал климатик че не съм виждал точно този и че този климатик работел при точно определени условия които ги няма в останалата част на вселената

7. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от dodo2000 Виж публикацията
    .
    Тази вечер като го пуснах в стаята беше 3 градуса, като за два часа работа покачи на 16 и изгори 2,5 киловата ток.
    Стаята има ли прозорци? При вътрешна температура 3°С , консумацията ми се струва нормална. [emoji41]

Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2018

Нормално е да изстине стаята ако никой не е живял в нея няколко дни. Ти не вярвай на тия които пишат че на вън било -20 не обитавали помещенията а вътре било 19 градуса щото всичко било супер изолирано това го няма никъде. Моя апартамент е изолиран с 5 санти камена вата навсякъде и когато е студено и се е случвало да отсъстваме повече от 4 дена вътре си става 10-12 градуса все пак жилищата са изолирани ама не са вакуумно изолирани/а това е най добрата изолация/ и херметично затворени.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Колко ми харчи климатикът - Real Time

darko_d, съгласен съм напълно с теб. В тази тема, според мен, единствената важна информация, която може да се извлече, е горе-долу каква минимална и малсимална консумирана мощност имат различните климатизатори. Останалата част от темата е като цяло мерене на п*шки и ала-бала.
    zxc0 одобрява това.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

Климатикът му си работи съвсем нормално, щом вътре е било 3 градуса и е успял за 2 часа да качи до 20. Не знам каква е тази стая, но този климатик, ако се ползва по този начин, няма да живее дълго.

Колкото до това, че машината надхвърля максималната си консумация по книга, това може и да се дължи на ватметъра.

Ако на някой му се четат 3 страници за полудяла Нокрия 14 от оня ден, може да хвърли едно око тук. Само ще кажа, че заради повреден ватметър, Нокрия с макс консумация по книга 3200w показа 4500-4600w на ватметър. Направо ги махайте тези уреди.
    https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...aoyz14lbl.html
    Mig82 одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Настъпват златни времена за "мерене" на дефеостите , оставете машините на спокойствие сега си имат работа
    rosswen одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Затворена е темата за дефростите. Някой трябва да направи нова.
    Jack Krauser и Genadi80 харесват това.

14.  

15. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Кой затвори темата за дефростите?!

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

[QUOTE=PPP1;900182]
    Цитат Първоначално публикувано от stainway Виж публикацията
    Загледах се до колко развърта C&H VIP при външна около нулата.

При външна 0 и 98% влажност, не съм го хващал да прави дефрост...[/QUOT

Ти на това бързо ли му викаш час и половина съгласно показанията на часовника ти на телефона. Това си е изключително бавно но сигурно пак някой всезнайкко ще ме обвини че не съм бил виждал климатик че не съм виждал точно този и че този климатик работел при точно определени условия които ги няма в останалата част на вселената
    Разбира се, че достигна заданието си не за час и половина, а за 10-15 минути Но когато съм се загледал в Netflix ,не се сещам да направя скрееншот
    П. П. Сега останах за 10 минути да го гледам (повече време нямам търпение да му отделя).

Зададена температура 23.5 външна +3 влажност 91%
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от stainway; 24-11-18 в 18:09.

17. Member
    Тук е от
    May 2018

Това е друга работа. В момента съм отворил вратите на целия апартамент който е коридор кухня хол и спалня климатика е нагласен на 24 в двете стаи които са преходни е 24 а в кухнята през коридора е 20 гр. Климатика работи цял ден и потребява между 600-750 вата т.е. малко по малко от номинала.
    rosswen и Genadi80 харесват това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

От десетина дена не съм изключвал климите и за денонощие сумарно за двата са 15kWh.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе