Е не точно
К`во не е точно? Цял следобяд беше слънчево и температурата стигна 5 гр. Какво повече да искаш?! Сутрин има малко мъгла и стига -2 до -3. Нали трябва да се поизмият външните топлообменници.
Това при вас, си е пролет. [emoji16] При нас, мъките с пустата мъгла, нямат край:
Направо шапка му свалям на 20ZMX в детската. При задание 25, размрази само два пъти през нощта - веднъж в 00:30 и чак сега в 5:40.
По това време горе-долу ставам за работа. [emoji16] Иначе, ето каква беше консумацията на 60-ката, която се бореше в случая сама с 45м2 (117м3):
Настроена на 23гр., турбина на 2-ра степен (low), в основното помещение 23-23,5гр.
Много се кефя, когато се сравняват климатици от различни технологични и съответно ценови класове, и се правят умни изводи.
Мисля, че по-коректно би било да се съпоставят близки по параметри и цени машини.
Поводът за поста ми е, че ми дожаля двайсетичката MHI20ZS-S, която струва около 1300лв., да бъде сравнявана с почти двойно по-скъпи модели от по-висок клас и да се изтъква, че има слаби страни.
Ама хайде да не отклонявам много дискусията.
Иначе моята си работи, както се казва на български "тръгва-спира" неусетно, поддържа си температурата, има си кусурите на всички климатици използвани за отопление, доволна работа за 1500лв. с монтажа.
Дали щяха да си струват 2500 за по-високия клас, може би, но не и за мен.
И още нещо спокоен съм, щото не знам колко харчи.
papadodo, ако визираш мен, моля да ме извиниш. Аз веднъж споменах за разликите между него и стария модел, от високия клас - 20ZMX (който в момента струва 1600лв.). Казах го, за да не се генерализира за марката по един модел. Иначе, аз лично избрах за майка ми 25ZS-S и моето мнение е, че е страхотна машина. Както каза, в този ценови диапазон, особено откъм тишина, най-вероятно няма конкуренция. При Миланов, основния проблем с он/офф е, че е шумен, докато при ZS-S е незабележим. И други плюсове има, но този е един от най-съществените.
Чак пък извинения, няма нужда.
Имах предвид сравненията с ftxs35 и daiseikai 6.
Ти си фен на MHI !
Все съм виждал мъгла, но като тази в момента...
Едва се прибирам от работа.
- - - - - - - - - -
Жената каза, че Ауксите цял ден са пуфтяли. Комшийското ЛФЦ имаше 7-8 висулки по 50см под тавата.
Тук и Тошиба Дайсейкай вече са със запушени отвори. Мъглите не са се вдигали вече 3-ти ден, а максималните бяха -6. На ZMX-а дори и аварийния вече е запушен. Една пръскачка с 5 л. топла вода, за 5 мин. и е като нов! [emoji23] Много добра работа върши, между другото и е удобно за по-труднодостъпни монтажи. Тавата на zsx има доста подобрения, спрямо тази на ZMX (20-35). Все още 2 от 5-те отвора имат проходимост, ама и те са на ръба [emoji16]. На МЕ-то отворът е почти идеално проходим. Явно по-честите дефрости спомагат за това. Макар че, в съседската къща има МЕ със същото външно - FH или SF и се е запушил целият отвор ф42, с половинметрова висулка. LTC-тата, също запушени, с по 4 дълги висулки. Само LMCB на Fujitsu и МЕ Zubadan са чисти, обяснимо защо. Важното е, че запушената тава не пречи на ZMX-а по никакъв начин, тече си отзад. Ама един топъл душ, ще му е добре-дошъл.
Този пост е редактиран от rosswen; 03-12-18 в 22:43.
rosswen в България ли си бе човек?
Не, в дивия северозапад! От утре го дават "затопляне", с максимални температури до -1. [emoji16] Мъглата все още си виси, положението е следното:
Радвам се, че това изобщо не пречи на машините да топлят яко и размразяват сравнително рядко, като се има в предвид условията. Остава ми само да натискам на вино. [emoji23][emoji485][emoji485]
Ето една снимка и от мен в гр. ЛОМ на едно MEGE35, което бичи без никакви проблеми по същият начин както и др. ми климатик Ме FH Zubadan. От сряда до днес по топло от - 4 градуса не е ставало, а за студено не видях да е ставало под -11 градуса. От три дни мъглата не се е вдигала! Няма грам лед, който да се трупа по топлообменниците, и на двата климатика отворите са свободни. Вижте само каква "иня" се трупа по корпуса на машината [emoji6]. Зубадана е 9ка и отоплява 17 м2 стая А ME Ge35 се справя с 30 м2 стая като стаята е съседна с тази в която е зубадана и врати не се затварят. Поддържам 23 градуса 24 часа в денонощието. Зубадана е с изключен външен нагревател и средно уреда отчита 350 вата консумация, а GE35 към 550 вата при тези температури и условия.
Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk
Явно сте в тези “температурни инверсии” - т.е. все едно на в. Мусала според новините.
При нас е жега без грам мъгла.