Ще му вика Хеви
Тук съм абсолютно съгласен с теб! Това ще им е. Ако не си забелязал, за големия климатик в хола вече почти нищо не пиша. Хич не го и заничам вече, знам го как работи и на какво е с пособен. Над този в детската нямах обстойни наблюдения, но и той ми се изясни вече. Пуста му краста. Ама беше тя, каквато беше, стига толкова. Обръщам му внимание на детето, просто той постоянно ме дърпа и 5 мин. не ме оставя. За което много се радвам, разбира се.
Здравейте. От скоро следя форума,но не виждам никой да се е престрашил с истинска конвенционалка да сподели инфо. Та слагам началото :D ,ако има живи други де...
Климатика е Midea MSS-12HR ,отоплява 19кв/м хол и отворена врата към спалня 16кв/м. Жилището е в саниран панелен блок,та общо 35кв или 88 кубика отопляемо помещение. Заданието по ДУ преди да паднат вечерните температури под -4гр бе 23,при тези условия в хола темп. бе 23 ,а в спалнята се въртеше около 21.7 това на 1.5м височина. Последните 2-3 дни заданието по ДУ бе 24 ,тъй като бе по студено от -6 до -8 вечер и през деня около 0 гр .Температурата в хола бе 22.8,а в спалнята 21.5 . Консумацията при старт е около 900 W и преди да изключи достига 1450 W (замерено по електромер),изходящата температура варира от 38гр при старт и достига 63гр 2 мин преди да изключи,като работи общо 7-8мин на цикъл,замерено днес при външна -8 градуса.След това почива около 10 мин и дефроства на 1ч и 25мин, за около 8 мин.
Престрашаваме се с конвенционални под прикритие Само дето не изкарват 63 градуса струя преди да минат в офф
Мери се и се обсъжда само Негово Величество Минимума, а че духало с 28-34 градуса-няма значение
Наред си е машинката, щом топли така
Външна -2° , вътрешна 20 при старта. това е 9-ка едно от най-ефтините на пазара хайванчета. Инвертор с едноредов и капилярка. След опита падна на 350w. при тази външна и 23зададени
https://m.youtube.com/watch?v=w3UGS9hiEAw
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Какво ми се хвалите с конвенционалки за по 300лв. Кога купите за 2500 конвенционалка ви признавам.
Две клипчета от днес при външна през деня -6/-7 градуса. Ферито поддържа зададени 16 градуса, като на моменти консумацията достигна 2050 вата и изходящ въздух 45градуса, след което се кротна на 550 вата и изходящ въздух 25 градуса. Интересното е, че външното тяло беше събрало лед в единия край на тавата. Също така отзад някаква метална решетка се е разтракала явно от вибрациите. Установих и, че малка част от тръбите са без изолация и до колкото виждам след външното тяло са събрани една в друга в обща изолация.