С тези тръбички ако се стоплиш.....![]()
С тези тръбички ако се стоплиш.....![]()
Определено се усеща наличието на парно във входа/блока. На скоро бях в познати, които живеят в панелка без парно. Бих казал, че температурата във входа на блока не се различаваше особено от тази навън. А в жилището хората стояха с жилетки и терлици. Та парното си е парно. При мен без да го ползвам ми идват сметки от порядъка на 30-40лв. И като влезе в банята жената е доволна, че е топло и не стои навлечена с пуловера отгоре а отдолу само да се подмие набързо...
Проблемът не е в климатика а в каратавана(ако не се лъжа).
dodo2000 защо просто не спре да ходи през зимата в това подобие на вила, докато не и направи изолация, защото без изолация, нищо не може да я стопли евтино. Този климатик няма да издържи дълго на това изнасилване.
Здравейте, и аз ползвам gree fairy 12 от септември и засега съм доволен от климатика. Топли много добре стая от 15 кв. на височина 2.60 с два големи прозореца и врата към тераса. Изолация има само на тавана (3 см фибран).От към сметки за електричество е икономичен, поне аз така си мисля. За миналия месец съм платил 25 лв повече от колкото обикновенно плащам.Климатика не се изключва, денем няма никой вкъщи и го държа на 20 гр, а вечер на 23.
P.S. Става въпрос за къща в Смолян.
Трай си за тези неща, че ще го прочетат съседите и всички ще минат на климатици защото е голема далавера.
Накрая всички ще иматe климатици, но те гадовете (климатиците) ще се наговорят никой да не пада под 500-700W и ще водят шумни преговори помежду си и бой с висулки.
Дам, с нарастване на процента на просветените, далаверата изчезва.
Харчи толкова колкото трябва...без да се замисля. Силно се надявам LTC-то да отоплява същия обем, при същите условия.
Ти се надяваш а ЛТЦ-то ги отоплява дано не го урочасам че ще трябва да му лея куршум или да му тегля куршума. А и както се казва в този форум много често условията са много важни сигурен съм че моите са по щадящи и затова имам такива добри впечатления.
60ZSX-S в момента:
Външна -1, с лека мъгла и снеговалеж. Задание 23, в стаята около 24гр. 40+м2, работи със заскрежен топлообменник от около час и нещо (тогава го погледнах за последно). Поздрав за всички, с COP 1, при заскрежен топлообменник. [emoji16][emoji485]. Вчера, при същите условия, но без мъгла и чист топлообменник, консумираше с 30-40 вата по-малко.
Айде и малко живописни пейзажи, край Дунав. [emoji16]
![]()
Този пост е редактиран от rosswen; 18-12-18 в 10:50.
Моите цепеници като са заскрежени харчат по-малко.
Така ги познавам на Сонофф-а, когато слизат под минимума си. И до 10-20 минути изпъшкват![]()
Изпъшкване все още няма. Не е образувал достатъчно скреж. Все още се върти около тази консумация.![]()
Това е от една от охранителните ми камери в момента:
1545125588899.jpg
- - - - - - - - - -
p.s. Красиво е по Дунава също![]()