Външна изолация, с дебелина под стандартната и изолация на тавана 5см. минерална вата + дюшеме, намалява енергийните разходи през студен зимен месец от 1100 kWh на 500 kWh. Домакинството е с електрически бойлер и готварска печка на ток, нямащи отношение към изолацията. Над жилищния етаж има подпокривно пространство, също изолирано с 10 см. минерална вата. И това оказва някакво влияние.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Всяка изолация намалява сметките и най-вече подобрява комфорта.Всичко е въпрос на бюджет, технология и изпълнение.
Еди, буквално си прав, но за съжаление, само буквално. Грешната изолация, на грешното място създава огромни главоболия и проблеми, несравними с мизерните ползи от чисто егоистичен характер, разрушаващи общите части на сградите.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Е, не говорим за абдалски изпълнения от типа чул някъде и наклепал без да си има хабер.Затова викам си трябват технология и изпълнение..
Как се отразява на консумацията на климатика падането на слана и мъгла при -3° :
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
zs-s-то втора вечер го поливам с вода и се опитвам да му смъкна леда от дъното на тавата / долните редове на топлообменика . уж дефроства ама нищо не прави .. та за да не ме вее вятъра и да мога да пръскам през перката го дебна като е в 3 минутен офф или по време на дефрост .. тъй като тази вечер имам доста вода за "рециклиране" ( от банята на децата :D :D :D ) реших да го издебна след 10-минутния он и да го цъкна на минимални градуси да имам повече от 3 минути .. (фактически с шише мога да го пръскам отзад само през перката).
та .. цъкнах го на 18 градуса .. отворих вратата и се включи . не знам явно съм захапал последната секунда на оф цикъла и вече е бил развъртял компресора .мисълга ми беше
хевито си знае неговата и въобще не му пука .. че заданието му е 18 а в стаята е 21/22 .. той трябва да върти 10 минути ако ще вътре да става и 30 градуса ... развъртя си на номинал .. 3-4 минути както обикновено и смъкна на 240 вата и така докато не му изтекат минутите .. със задание 18 градуса :D .... мисля че в темата за препоръчване на климатици продължава да се препоръчва като добър "инвертор".
По дайсекая и ftxs-то няма лед .. та даже и ледообразуването му е сбъркано. (следствие на факта че развърта на номинал 3-4 минути ..по 4 пъти на час тоест 16 минути на номинал дръпва доста влага). Не съм пробвал ако примерно заданието му е 25 градуса или 30 градуса дали пак ще продължи да прави он/офф на всеки 10/3 минути :D
Щом успях да разтопя с 6 литра вода ваничката а ftxs-то а с 8 литра още не мога да се преборя с zs-s-то .. просто ..
Аз мислех,че темата е колко вата харчи примерно нагревателя на външното тяло, а то било в литри топла вода.
Успех с размразяването и дано се случва по-рядко![]()
Тея климатици като отглеждане на тропически китки ще излязат ... то пръскане с препарати , поливане че и топлене с реотани за потдържане на благоприятна температура и влажност
- - - - - - - - - -
drekinov , евала за свежите постове![]()
Като им обръщат прекалено внимание, така ще е.ZS-S наистина има такава склонност, при температури около 0-та. При off се образува този лед, като лек дефрост си е. Това изобщо не му пречи. Не му пречи и когато се запуши тавата, перката и топлообменника са на високо. Водата си тече отзад, а лед до перката не стига. Моите извинения, но като смъкна повече заданието, може и 1 час да не включи. А за 10-те минути минимална работа...еми така са, за добро или лошо.
Така нареченият "inching prevention". Не са съвършени машини, за тези пари няма и да намерите. Хората за 3к. лева понякога са недоволни...
Та, не им се вталявайте толкова. И да не ги поливате, няма да ви оставят.
![]()
А, за 3к. сме доволни, ама то как да препоръчаш такова нещо.Хората за 3к. лева понякога са недоволни...
Можеш да си вземеш два за по 1.5к, които ще вършат същата работа(достигане
и подържане на температура), но по друг начин и с друг комфорт.
Вие явно сте измислили нова игра за възрастни по мотиви на природната постановка котка и мишка. В случая Вие сте котката а климатикът Ви мишката. И така сте се улисали в тази игра че направо сте забравили че климатика най просто може да се спре и тогава да се наливат води да се изливат други води та ако ще и с маркуч да се полива и т.н. няма нужда да се дебнете с машината освен както казах по горе не ви доставя някакво удоволствие.