Да му бяха сложили сензор за скреж или лед тогава. Има 10тина вида по начин на работа.
Да му бяха сложили сензор за скреж или лед тогава. Има 10тина вида по начин на работа.
07 и 09kgta като наблюденията са ми основно на девятката консумацията гледам на електромера
когато излизам или се прибирам.Термометри нямам така,че информацията ми може да не е на 100% съответстваща.
Преди малко на вън на телефона показва -1 но мисля,че е поне +1 градус двате клими,два лаптопа и един телевизор= 634 вата
на 24гр са оставени като вън от време на време слънцето напича.Миналата вечер сняг и виелица,вчера отново вятър около-2 -3 гр
и снощи машините работиха на нещо като он и оф. Първата вечер във виелицата засичах девятката, работи средно 10 мин и почива около 3 мин.
Докато си почива турбината не спира на цяло после не се форсира като и 7-та се държи аналогично.
Вчера електромера показа 900 и няколко вата когато работиха по този начин.Девятката два пъти го хванах да
прави дефрост-вдига клапата почти горе.Нещо което ми направи впечатление на ръчно не мога да вдигам вентилатора (24гр) като постоянно
работят на втора скорост(оставени на авто) освен ако не задам 30гр от ду.Надничах по външните тела и скреж не успях да видя.
Това са ми първите климатици и не знам кое е до колко е нормално и кое не.Не съм почувствал да ми стане студено когато работиха на почивки
но все пак от -3 -4 гр надолу май не е било ще видим ако стане -10 -15 какво ще е положението.На положителни 7-8 градуса падат под 200вата всеки.
Външна около 0 в момента,сухи пити и бачкат така от няколко часа.
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
Абе зима при вас няма ли да има, бре?? Максималните днес бяха -4.
И моите Хевита още не съм ги хващал да дефростват, сух студ е и не трупат скреж.
Има ама не с толкова ниски температури.Аз утре ще я видя нашата(северна зима) в Плевен,и ще напъна мидейката.
Този пост е редактиран от ccankov73; 30-11-18 в 20:14.
Остави го ти синоптика, той ментри:
Шегувам се, ми сега е момента да пробваш тоя луксозен радиатор. [emoji16]
След малко като се прибирам ще видя колко е.
Дано и Волво не лъжат.
п.с. не лъжат синоптика
Този пост е редактиран от ccankov73; 30-11-18 в 21:48.
Моя Хитак в Русе вече 3-4 часа работи заскрежен и учудващо за мен не прави дефрост. Според ДУ 2 часа поред харчи по 0.6 kw-h, 1.2 kw-h общо. Общо за Ноември е изпапкал 147 kw-h. Интересното е, че според Genadi80 ДУ отчита около 10-15% повече потребен ток, отколкото ватметъра му (той показва по-малко kw-h).
Според sinoptik.bg навън e -10 или -11 гр. Поддържа 23 градуса, на 3 метра от мен духа насреща ми на Fan 3 (най-често на толкоз го държа, и като спя хич не ми пречи шума), зад гърба ми е кухнята, където е 13 градуса. Първи етаж, тухла, никой около мен не топли, имам буфер зле остъклена тераса. Вече съм с мн хубава дограма, с троен стъклопакет с Ка стъкло и газ Аргон. Преди по тва време Темп в стаята беше 13 градуса, сега май около 18.
Бях лепнал 1 лепенка около темп датчика от снимката, да не заледява, ама я махнах.
Btw, бях харесал и Panasonic Etherea като модел, но прочетох че не може да му настройваш турбината Fan на която скорост си искаш, а той сам си решава с ква скорост да духа, в зависимост от зададените градуси, което пък би ме дразнило доста. И за Fujitsu KGTA май четох нещо такова. Хитака квото му кажа тва прави и често си сменям скоростите. На Auto често сваля на ниски скорости, но нямам големи наблюдения над това.
Този пост е редактиран от MistaMasta; 30-11-18 в 22:51.
Да споделя и моя отзив от Русе сега температурата е -11 гр, дървата в камината догарят, климатика настроен на 26, гр.в очакване да се включи. За целия ноември е изхарчил 215KW. доволен съм
Разликата от Русе ,до южна България в момента е 10 градуса,при вас -11 и голяма влажност,тук -1 и около 50 процента влажност.
П.С. То май вече нямам значение кой колко харчи,а това дали е топло и комфортно.
Абе, ще ви дойде акъла, ама явно трябваше да стане под-10.
Такаа..., 20ч 10мин. спиране на радиатора. В стаята беше 22.8С
10мин проветряване и пускане на Нексурата.Припомням - 3 външни стени с вата отвън,
таван - под на тераса с 10 см вата отвътре и под към земя.
Така че парното в останалата част от къщата хич не помага.
Пуснат само на преден панел, задание 24С.
Тръгна на 350, вдигна 550 и стигна до 8-900W.
При 900 беше така :
.
Сега след 2 часа (не съм го гледал междинно) вече си темперира наново и е така :
Ами доволно - топли 25 квадрата безшумно с разход на 1/4 духалка.
За сравнение парното е на
Доволен съм, дотук отговаря на изискванията, а и усещането е същото като при парното като влезеш в стаята.
Това поне ми е лесно за сравнение.
.
Този пост е редактиран от ccankov73; 01-12-18 в 00:05.