По-скъпо ще излезе с фуджицуто, поне на теория, щом кондензаторът му ще се загява поне с 10-тина градуса повече от този на тошибата.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
По-скъпо ще излезе с фуджицуто, поне на теория, щом кондензаторът му ще се загява поне с 10-тина градуса повече от този на тошибата.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Имам едно питане към запознатите - да разбирам ли, че означението MAXIMUM CURRENT А се отнася за максималната консумация на ток, която климатика би достигнал? Ако е така, то гледам за Fujitsu 12LMCA дават максимум 9А, което според един онлайн конвертор се равнява на 2 киловата. Та значи Ферито да не ме учудва, че развърта и то до такава мощност респективно консумация.
А някой може ли да даде същите данни и за daikin ftxp35L
Почна да става по-студено в ниската земя
Помещението е 32м2 при зададена температура от 23.5 градуса и външна от 0 градуса(влажност 99%) работи на 3-та степен вентилатор (28дб) с разход около 550 вата.
Няма дефрости, няма драми - духа горещо
Този пост е редактиран от stainway; 12-12-18 в 04:22.
И при мен на вилата при външна 0 градуса Ферито бълва 58 градуса въздух ама средната консумация е около 1600 вата.
Между другото, тъй като съм решил на лято в съседната стая където сега е Ферито да взема едно Fujitsu 12LMCA се загледах по техническите характеристики на този модел. Гледам следното нещо - Input power min 0.25 max 1.98 Kw. Ако правилно съм разбрал то и този модел в даден момент би стигнал консумация от 2000 вата?
При този начин на работа, не виждам защо се харчиш за климатици. Обикновени ел. радиатори ще ти свършат същата, че и по-добра работа, ще харчат същия ток и ще държат по-топло. Между другото има маслени радиатори с вградена духалка за по-бързо затопляне на помещението. 16 гр. зададени и 1600 консумация, дори да е за кратко /а май не е/, не го разбирам-стоиш на студено и плащаш много.
Ами увеличи му вентилатора де. Ако чакаш да стопли на най-ниският вентилатор, ще почакаш.
На втора степен държа вентилатора, ако го сложа на ауто или по-висока гледам, че вдига консумацията до 2киловата.
- - - - - - - - - -
Тук си много прав, и моята жена ми казва същото. Та замислил съм се за един радиатор или конвектор за 150-200лв.
SPSt, при темперирано помещение е така, както си го написал. Загрява ли го, разходът на еленергия е пропорционален на скоростта на потока!
Потвърждавам, при темперирано помещение на макс вентилатор, лапа по-малко ток.
Ще вдигне с 300W, ама ще топли двойно.
Така все едно работи със запушени филтри.
58гр. множко ми се вижда. Абсолютно неефективен режим.
При Фуджи LGC каквото и да правя повече от 51-52гр. не става. Веднага си ограничава консумацията.
В сервизните съм забелязвал, че ограничаването на компресора започва още при 55°С. Бобът показва скапан термометър или калпав климатик.
Не винаги и не при всички бръмчалници. Не ми се занимава да включвам ватметри и да снимам клипоев, за да доказвам твърдението си. В къщи, единствено Генерала работи по начина, който смятате за правилен. МЕ и Хитачи повишават консумацията с увеличаване оборотите на турбината. Абе и те криви...като мен