Много тихо тука тая вечер, да не ви е спрял тока? Аз свалих за 2 часа с 2°С температурите в стаите, ПАК безплатно! Наблягайте повече на дограмата, не на ватметрите
Джоков, ако в раздела за отопление пусна тема "Колко кюмюр ми харчи котелА", дали ще се задържи там повече от денонощие? Не толкова заради правопса. Отдавна съм коментирал възгледите си за нея и къде точно приключва полезната за читателите информация. Призовах и да не се отключва повече, защото кърти мивки. Едно време във форума можеше човек да научи нещо ново и да си подбере сносна машина от заливащото ни шкарто и хитри търговци. Сега кърти стрелката на тъпомера, за съжаление.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Колко харчи в момента, няма особен смисъл вярно. Не могат да се съпоставят условията.
Мойте 2-та харчат 0W общо. Дръпнах ги от контактите, щото много светкавици.
Аз се чудя дали да не ги пусна на отопление, вие за консумация на охлаждане ми говорите!
zxc0, значи си харчат, колкото искат! Сигурен съм, че философите тук дори не знаят, че това се отнася и за дъртите конвенционални машини. Абсолютно нищо информативно или полезно.
То времето, все едно не виждате какво е, през последния месец? Сутрин е за яке, следобед за потник. Отделно, че има значение дали си в къща, апартамент, изложение, изолации, дограми (както би добавил Додо [emoji16]). От тези фактори, до голяма степен зависи колко ще смуче машината и дали имаш нужда от охлаждане/отопление. Аз също, до преди 3-4 дни успявах да се спася само с прозорците, но уви. Налагаше се да пускам за по 1-2 часа на охлаждане, защото вътре вече започна да става задушно. От вчера-есенно време, както иаза zxc0, да се чуди човек, дали да не пуска на отопление. Съсипаха го тоя климат! [emoji16]
Аз не мога да разбера, на някой като не му харесва някоя тема да не я чете. Хем била глупава, хем я чете, даже и пише в нея. Нали dodo.
Незнам колко е полезна темата за други, но за мен е доста полезна. Разбирам някои неща повече от преди. И като цяло и нови неща които се оказва, че имат значение.
Иване, интересни и поучителни са постовете, показващи работата на една машина в едно помещение при еднакви външни и вътрешни условия (температури), но при различни настройки. Другите теми с картинки на ватмери са само за забавление и спам.
На мен темата ми е полезна до толкова, че да видя минимумите, на които могат да слизат и работят различните модели и да си сверя часовника. Всичко друго е много относително и зависи до голяма степен от спецификите, които споменах в предния пост, като пропуснах и населеното място. Неслучайно, в темата за избор на климатик, е желателно да се отбележат тези подробности.
Този пост е редактиран от rosswen; 01-06-19 в 09:11.