При тези условия и моето дърво (Гри Кози Еко 12-ка) държи под 120 W на ауто, което в момента си е най-ниската степен.
При тези условия и моето дърво (Гри Кози Еко 12-ка) държи под 120 W на ауто, което в момента си е най-ниската степен.
Този пост е редактиран от tony34al; 11-06-19 в 08:06.
Ross, dodo не ти ли каза да спреш климатика и да отвориш прозореца.
Прозорецът вече изобщо не помага, за това и прибегнах към климатизатора.
Тони, зная ли? На отопление си отговарят точно. Колкото пише, на толкова слизат.
П.п. Някаква ирония ли долавям? [emoji16]
Миланов, зациклил ти е нещо процесора (както обикновено, де). Прозорецът помага, когато въздухът отвън е по-студен. През деня не става номера. Дори не можеш да си проветриш жилището, ако не направиш принудително течение. Не можеш изкара току-така студения въздух навън Освен ако не ползваш врати, вместо прозорци.
При МЕ не са дадени минималните консумации, само минимално топлоотдаване/студоотдаване. Там съм ги мерил, но няма как да правя сравнение, тъй като информация липсва. И 3-те МХИ-та, над които имам наблюдения - 60ZSX, 20ZMX и 25ZS-S, слизат на обявените минимуми, на отопление. Нито по-малко, нито повече. Поне при тях, в това отношение, можеш да се ориентираш по документация. Описано е всико, като покачване на минимуми и т.н. и е точно, както е написано. Затова съм изненадан. Не очаквах да има разминаване с ръководствата, до сега не е имало поводи да се съмнявам. Хубавото е, че е в положителна посока.
Този пост е редактиран от rosswen; 11-06-19 в 09:42.
Хитака не е хиперинвертор. Външна 28 градуса, вътрешна 25 градуса, турбина - ауто. Консумация по уреда на ЕВН - 280 вата. Приятно хладно в стаята. Толокова може, лакомника.
За н-ти път се убеждавам колко е чуден този форум когато е зима всички са в супер невероятни пасивни помещения и климатиците им употребяват 150 вата. Като дойде лятото все едно живеете в стаи без прозорци навън стане 30-33 градуса и всички пущат климатика на 23/а зимата някои казват аз на по малко от 24 не мога да си представя как се живее/ Аз още климатик не съм пускал и чак до края на юли не пушам а понякога и първата десетдневка на август а в помещенията е 24-26 градуса.
Сигурно си в някое прохладно планинско местенце. На мен и на 25 ми е добре, но повярвай ми когато е безветрие и вътре е 28 при отворени прозорци е кофти. А иначе ти може направо Септември да си го пуснеш. Иначе си прав - зимните 23 градуса са по-топли от летните 23 градуса. На жената и е топло зимата на 23, сега и е студено лятото на 24.
Аз не се бия в гърдите с нисък разход, първо, защото стайната беше 26,5гр., както и външната. Заданието на климатика е 25, като реално в помещението става около 24гр. Вече не зная за кой път казвам, че темата за мен е полезна до толкова, доколкото да се види на какви минимуми могат да работят различните машини. В конкретните условия, помещение 35м3, с външна изолация 8см. и стъклопакет 4 сезона, какъв разход може да се очаква? Вярно, южно е изложението, но до там.
Блокът е тухла. С тази брутална влажност над 70%, дори и с отворен през нощта прозорец, се потя като змей. За какво да се самонаказвам и да не мога да спя, вместо да си пусна климатика? Нали за това е купен?
Колкото до температурата, зимно време 26, а лятото например 20-23гр. и аз не го разбирам. Аз целогодишно се стремя към температури между 22-25гр. Просто на такава ми е комфортно.