Страница 50 от 372 ПърваПърва ... 40484950515260100 ... ПоследноПоследно
Резултати от 736 до 750 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Veliko Tarnovo, Bulgaria, Bulgaria

Re:Колко ми харчи климатика - Real Time

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Да-а. С падането на температурите, и при мен скочи разхода с 30%. Вече е ~4kWh/24h.
    Това означава с наполовина на моят разход, значи е добре

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от choki_ip
    Това означава с наполовина на моят разход, значи е добре
    Може да е добре, а може и да не е. Не бива да ставняваме Тойота Ярис със ЗИЛ.
    Климите ни са с много различни, условията в които работят - също.

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в

Може да е добре, а може и да не е. Не бива да ставняваме Тойота Ярис със ЗИЛ.
    Климите ни са с много различни, условията в които работят - също.
    Условията са почти еднакви, но климите са наистина разллични. Твоите са много добри. Може и да си прав за Зила . Надавам се мойто Зилче да изкара още някоя зима.

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Това беше само метафора. Нямах предвид твоя климатик, под "ЗИЛ". Но наистина е трудно да се прави сравнение. Ти топлиш по-голямо помещение с тази машина, за сметка на това аз имам огромни топлозагуби. А и климатичните ни условия се различават значително...

6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в

Това беше само метафора. Нямах предвид твоя климатик, под "ЗИЛ". Но наистина е трудно да се прави сравнение. Ти топлиш по-голямо помещение с тази машина, за сметка на това аз имам огромни топлозагуби. А и климатичните ни условия се различават значително...
    Само да те питам имаш ли възможност да ми кажеш твоята моментна консумация?
    При мен външната температура е -1, задал съм 22 и климатика ми харчи по 440w. Така мисля да го оставя до утре вечер и да видя какво е изразходил, което разбира се е доста субективно,предвид променящите се температури вън.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321484275[/time]_________________________________________________

Забравих да кажа, помещението, което отоплявам е 24кв.м.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

9.5м2, 21оС вътрешна, -4.5оС навън, 147W моментен разход.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в

Консумацията ми си остава същата, около 440W. Като за едно денонощие на 22* ми е изразходвал 9KW. Когато го оставях на 20* за 24 часа беше 8KW. Явно това е минимума на който може да падне машината.

10. Тук е от
    Oct 2009

Стаята е 22кв. последен етаж под нея не живее никой, две външни стени с изолация климатика ge35va. Ток на стенбай 52ма разход за 24ч. 8.5kw мин. ток 1.41А при външна темп. -4 зададена вътрешна 22гр. при 4гр. външна тока не пада под 1.6А и работи като конвеционален. В същото помещение маслен рдиатор с 12 ребра ток 5.6А без да изключва поддържа горе долу същата температура и има денонощна консумация 31.2kw. Измерването на тока е с кл. на точност 0.5, а енергията с индуктивен електромер.

11. Тук е от
    Mar 2010

National cs40rdx2 110 кубика 43 кв.м. 17 м.кв. прозорци вън -1 вътре 22 гр. моментен разход в момента 420 вата

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Много добре, стига да не е много моментен. Иначе е супер.

13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

dobrinov,този National cs40rdx2 не е ли с другия CS 287xb в това помещение от 43м², и двата да си помагат заедно-като гледам разхода де?

14.  

15. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

Тошиба 406 ЕДР 30кв +отворена врата към спалня 12кв на моменти 95часа от последното спиране на тока -БЛАГОДАРНОСТИ НА ЕВН- 680 иени не знам кво значи 21гр зададени вътре 23 вътре мерено от 2бр различни термометъра не знам що така но ми е добре става въпрос за Бургас
    по данни на дистанционно заложени 22иени за кв;ч

16. Тук е от
    Mar 2010

diksanal да заедно са, обаче от 3 дни работи само големия, защото няма нужда от помощ, просто реших да пробвам, в моменат при –5 гр вън вътре е 23 климата е сложен на 21 и дърпа 630 вата просто перфектно. След 2 седмици с тези машини нямам думи, не съжалявам че съм махнал daikin 71 gv и съм взел втора упортеба. Причини - не се чуват, не духат като за последно, не дефростват на 50 минути като дайкина и после да се засилват да излитат, дефростват много рядко, относно самопочистването вчера отворих 40rdx2 след 2 седмици работа нон стоп и вътре всичко беше кристал незнам на колко време би трябвало да мия филтри общо взето сигурно на месец заради цигарен дим и мазнотии. Просто се родих. А скептиците да си купуват 220 в машини и да си мислят че имат климатици.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

От вчера и аз се сдобих с устройство за мерене на енергията.Един приятел ми го донесе от БАУМАКС, някакво китайско.Мери моментна консумация, консумация с натрупване, напрежение, честота и още две-три неща.Снощи го закачих на ХИТАЧИ-то към 19 часа.Стаята е към 18 квадрата, северна, с изолация.Вън беше съм 0 и малко надолу, вътре го сложих на 23 градуса.Не го гледах през цялото време, но като погледнах няколко пъти, хванах моментна консумация между 380 и 480 вата, сигурно е имало и по-висока и по-ниска, ама това видях.Само на вентилатор черпи 8 вата, като понякога се вдига до 13 вата и веднага пада пак на 8.Към 12 вечерта намалих машината на 20 градуса, понеже стаята е кухня и трапезария, вечер няма никой там.Сутринта към 7.30 часа имаше навъртяни 4,5 киловата.За сега толкова.Ще ми се да го пробвам на ДЖЕНЕРАЛА и двамата ТОШО-вци, ама не знам кога.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Здравейте,

Имам климатик Митсубиши MSZ- FA35VA. Никога не съм му мерил фреона, а температурата му не е мерена от миналогодишната профилактика(Окт. 2010).

Снощи си купих измервачка EMT707TCL на потребения ток.

Ta, притесняват ме следните неща.
    1. Не можах да го накарам да завърти на максимум. По книжка му дават почти два киловата макс, а аз повече от 1к не можах да го накарам. Това при зададени 31 градуса от дистанционното на ауто вент., като го пробвах и на макс. вентилатор за известно време. Не пощя и не поще да вдигне консумацията. Стоеше си на 7-8-9стотин, до 1100 вата.
    2. Не можах да го накарам да свали мощността. В книжката пише, че би трябвало минимума консумация да му е 215W, а аз не го видях да работи на по-малко 500. И това при постоянно On/Off, не е като да гони някаква температура.

Аз открай време му нямам доверие на този климатик де. Хем като го вземах си мислех, че е скъп и хубав, но все нещо не ми харесваше как работи.

Подозирам, че нещо не му е наред на климатика, но не мога да формулирам какво.

Познати ли са ви тези симптоми? Да викам ли техник, как мислите?

Поздрави,
    Георги

П.П. Приемам, че може и мерачката да е грешна, ще е проверя - но нека засега да приемем, че е вярна.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе