Значи ако има жена до теб едвали на 21-22 градуса ще и е топло.Ако подържаш 24 градуса сметката ще ти е двойна,климатика колкото по- малки градуси подържаш е толкова по-икономичен.Първоначално публикувано от vakata77
Значи ако има жена до теб едвали на 21-22 градуса ще и е топло.Ако подържаш 24 градуса сметката ще ти е двойна,климатика колкото по- малки градуси подържаш е толкова по-икономичен.Първоначално публикувано от vakata77
С фуджицу може на 22 градуса да й е добре.На 23 градуса със сигурност ще й е добре.Само за сравнение миналата седмица в петък един познат дойде в офиса с влизането сяда и ме пита: "Тук с парно ли се топлиш?" , отговарям му: "Не с климатик, ето го на стената".Първоначално публикувано от necata2
Беше настроен на 23 градуса, че бях изстинал или бях хванал вирус и ми беше все студено, иначе го държа на 21-22 градуса.въздуха беше запарен като от радиатор.
Пичове, да ви кажа честно съм мноооооого студлив. Та така, че посочените температури са при външни около 8-12 градуса. Като паднат надолу външинте и станат минуси и аз ще вдигна на 23,24,25 или както ми е добре. Пак казвам до сега съм бил на дърва и съм свикнал на доста топло. Но комфорта си има цена . За сега съм очарован от моите зверчета. Да чукна на дърво де
двустаен апартамент с 3 климатика денонощно работещи и сам човек с постоянно включен бойлер и 60 лв сметка тук има много въпросителни не мислиш лиПървоначално публикувано от vakata77
от 30,09,2011г -до 27,10,2011 г.Сметка 62,47 лв. Може би влияние оказва, че съм с ПВЦ дограма със стъкло 4 сезона/ По висок клас от К-стъклото/, среден южен , отдолу и отстрани комшийте са на дърва. но няма повече да споря , да не урочасам нещата
Тук съм описал как се прави системка за мониторинг на ел консумацията:
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=10&t=35265
гадаенето по сметки не е много точно.
Напълно възможна е тази консумация.Когато бях сам в апартамента сметката през сезоните когато не се ползва климатик 17-23 лева, лятото в режим охлаждане 28-35 лева, а октомври 2009година -53 лева.
Когато "му дойде жена" у дома ще види посред бял ден...
Поздравления за чудесната машина, много години да си я ползваш.Първоначално публикувано от joro_bul
Мен ме интересува следното: като е направила Т и яде само по 40-50 вата, от отворите какъв въздух духа - топъл, хладен или въобще не духа?
Върти настоящия възбух но много нежно на 15W a на 50 е топъл но не като при 500W до сега не съм го заловил да не върти турбината...Първоначално публикувано от mxkolev
Основната идея на тази тема е в нея да се публикуват само измервания и резултати.
Като такава е и поддържана, а сега е пълна с офтопици.
Това е най-добрата тема в климатичния раздел и сегашното и състояние буди недоумение.
От онзи ден и аз съм с уредче за измерване на консумацията, купих го от Метро за 20 лв, марка Rev.
Измерванията започнах от конвенционалните клими в къщата.
Kyoto 9- ка при спрян климатик включен в контакта 0 вата, на вентилатор 15 вата, при работа на компресора 1 киловат, разбира се има колебания около 20 вата.На табелката му пише 890 вата.
Midea CSU 12 HHA - спрян включен в контакта 0 вата, на вентилатор 18 вата, при работа на компресора 1,1 киловат, разбира се има колебания около 20 вата,на табелката му пише 1,37 кв . Тука останах изненадан от по ниската консумация
Това е при външна температура 1гр.
ME GE 25VA - спрян но включен в контакта 10 вата, на вентилатор 13 вата, максимална консумация 1,2 киловата, на минимум- тука има доста колебания от 240, 285, 310, тези ги редува през секунда и се сменят, може и да е от уреда.Вчера за цяла нощ работа на 23 градуса има средна консумация 320 вата, и това не е на минимум, тъй като не е спирал.
Консумация за 24 часа 6,32 киловата.Тука в тези часове влизат няколко часа с парно 4 часа,и настроен на 20 градуса през деня.Общо за денонощието е изгорил точно 1 лев.
Когато работи on-off не пада на минимум работи на 380-400 вата след което изключва.
Вентилатора е оставен на втора степен- с двете чертички на дистанционното.
Midea MSG-12 HR помещение 33.6 м3 изцяло с вътрешна изолация на стените и тавана с 4 см. EPS.Вътрешна темп. 22.4 настроен на 23 гр. Консумация 237 вата за 1 час.
Външна температура:
Здравейте, климатик Mitsubishi MSZ-ZR22P отопляващ стая 40 куб. метра със 2 външни стени-санирани и има изолация на пода и тавана и с pvc дограма заедно с другите ел. уреди(бойлер всяка вечер на нощна,пералня всеки ден се пуска-малко дете има ,хладилник и готвене на ток) изразходили ток за 61 лв(това е първи месец с климатик и може би затова е толкова тока ,докато загреят стените в началото).Отделно ми прави странно впечатление като влиза в дефрост режим не усещам да духа студено в стаята.
Моят модел е Re12 gke на Панасоник. За миналото денонощие е изразходвал 8kw при зададени 20*. През ноща външната температура беше -5, а през деня 6 градуса. Сега съм го оставил на 22* и утре ще пиша за консумацията при тези градуси. Имам уредче за замерване на мощността и в момента показва 460w. Вчера при зададени 20* показваше около 410w.
Да-а. С падането на температурите, и при мен скочи разхода с 30%. Вече е ~4kWh/24h.