...от началото до края на отоплителния сезон го държа нон стоп на 23°и вент. на ауто...не обичам да си играя с дистанцията-изключая позицията на клапите...
Големи са лами тия санчовци - и моето DK22Т лапа като змей.
Под 70W не ще да падне в това време, а на вън е едва -9оС.
Снощи при минус 7 гр,големия Samsung сложен на 25 гр и макс. вентилатор ,след като темперира работеше на около 800 в.Доволен съм,в стаята си ги държеше 25 гр. реално,гостите ми бяха по потници и тениски .Явно все пак се справя с помещението след като темперира ,дори и на под номинала си.Кофтито е че при тоя студ за да поддържа високи градуси ,трябва да е на максимален вентилатор.Оттук следва въпроса,при консумация от 800 в,на среден и на масимален вентилатор еднакво ли ще стопля стаята,или примерно при среден би отдавал 2 кв,а на макс ,примерно 3 .
Колко му е номинала на големия Самсунг? Постни една препратка към техническите му данни. В какво помещение си го сложил?
То зависи и от температурите, но като цяло на по-силен вентилатор ще има по-висока отдавана мощност. При по-ниския вентилатор на практика компресорът няма да се цибри както при най-високия.
- - - - - - - - - -
4-ка му е номинала, 6.5 максимала. Рокера да даде сервизно, че не съм на компютъра.
Има голямо количество такива монтирани на Дунава и доста зими вече няма никакви грижи, дори и в 30м2 помещения.
4 кв номинал и 6,6 максимал,970 в и 2 кв консумация.Стаята е 25 кв с огромни топлозагуби,представлява шестоъгълник ,с 4 външни стени ,половината под виси във въздуха ,комшиите отдолу почити не топлят другата половина,изложението е север и слънце не влиза вътре ,останалите 2 стени са към неотопляемия ми коридор и към стълбищната клетка.За капак има около 14 кв.м обикновен двоен стъклопакет.
Teon, колко ти излапа змея за 24ч? Гледам го моя хайванин 6,7kWh за нищо ги няма, а зимата не е почнала още...
абе при нас си почна зимата от 1 седмица вече тая сутрин -12 ,вчера -10 .. вече харча цели 1500 вата за да си стопля жилището до 22-23° ,унижение но какво да се прави студено си е