няма да е лош разхода за климите и всичко останало 30 дни х 24 часа = 720 х 444 вата = 319 киловата за всичко.
не знам какви уреди имате?
вкъщи всичко е поне клас А+, енергоспестяващи лампи, готвим и перем по веднъж два пъти седмично, правя 200 до 250 киловата месеците без отопление. тази пролет упгрейд система за топла вода ще смъкна 100-тина киловата месечно...
явно съседите топлят добре?!?
този месец съм се прицелил да се спра на 900кв ще видим как ще е времето, че миналия сметките бяха без кръчмаря
Аз съм с Шарп AU-S22SBY в 19 квадрата 50 кубика, южно изложение без външни стени, с уплатнена стара дограма. За ноември тока ми беше 65 лева климатик+домакинство а за декември излезе днес сметка 110 лева. Нормално ли е това все пак и месеца беше студен, като се има предвид че бойлера върви всяка вечер, ползва се фурна духалка в кухнята за по час два на ден... Нека се има предвид, че без климатик тока ми е 40 лева зимата и реално климатика ми е направил към 70 лева, което е около 450W на час. Имам и един друг въпрос колко е осреднената цена на тока (нощна дневна) аз смятам по 25 стотинки.
25ст. са много. Дневната тарифа с ДДС е 20ст., нощната е около 15 с ДДС. Аз смятам всичко по дневната. Това е тарифата към ЧЕЗ.
Ако е по 20 стотинки на KW/h става 500W на час, това добре ли е
Климатика е General Proair 112 12 inverter ,стаята е 20 квадрата на 3 метра тавани.За 3 часа засечено по електромер 2 киловата разход ,като само е включен хладилник.Зададени градуси 20 на High на вентилатора ,добре ли е разхода според вас????
Благодаря на всички за отговорите който получих за моето запитване! Трогнат съм!
Какви отговори очакваш? Сложи едно ватметърче на климатика и като имаш точни данни ще можем да ги коментираме.
аз на 450 вата на час щях да отворя бутилка мекърс , след нея още една и така.
можеш да си мериш киловатите - струва по 1 мин загубено време на месец. имаш нощна и дневна тарифа а не само киловати - има голяма разлика. а цената на тока варира вече с доста в зависимост от това кой доставчик си си избрал.
никой не знае кога е са минали да отчетат, може да са ти струпали два месеца, може тия 100 лева да са за 15 дни.
аз когато говоря за киловати, споменавам и дати обикновенно месец, а не какво са ми пратили онези лумпени.
тотално друга тема е какво засичат, и колко е законно да се мери така.
наздраве момчета и ниски сметки.
Става въпрос за 05.12.2012 до 03.01.2013 110 лева към Енергопро, 602KWh! Като се има предвид, че имам 45 лева ток 49 лева такси... и 18 лева ддс!
Този пост е редактиран от Nikolai_Ivanov; 20-01-13 в 15:57.
ами щом си имал по 40 кинта преди да пуснеш климатика това са към 220 киловата, за климатика и духалките остават 390 киловата.
дали е добре ти кажи.
колко ти е горил климатика - не знам - една духалка за 1 час може да изгори колкото климатик за 4-6 часа.
примерно час и половина по 2 киловата за месец са 90 киловата.
така че примерно 300 киловата за по-малко от месец... въпреки че всичко е една фантазия.
добре ли е?
според мен - не. повечето колеги тук се спират на по 250 киловата за стая.
но като цяло е ок.
Духалката е една и се пуска рядко за по 1 час през ден два... имам бойлер фурна телевизор 2 лаптопа крушки за осветление... смисъл нормално домакинсвто не съм само с климатик и духалка