Страница 75 от 372 ПърваПърва ... 2565737475767785125 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,111 до 1,125 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time

Цитат Първоначално публикувано от smqnab Виж публикацията
    Няма как да стане , климите не са контакти , а са директно на отделни предпазители в таблото ,
    Няма невъзможни неща.

2.  

3. Junior Member Аватара на smqnab
    Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Няма невъзможни неща.

Засичането става точно с такъв електромер , като на втората снимка , който обаче е за цялото табло и не мисля че си струва да разкачвам всичко и да вързвам само някоя от климите , за да доказвам на някого каквото и да било , то и сега се вижда .

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

няма да е лош разхода за климите и всичко останало 30 дни х 24 часа = 720 х 444 вата = 319 киловата за всичко.

не знам какви уреди имате?
    вкъщи всичко е поне клас А+, енергоспестяващи лампи, готвим и перем по веднъж два пъти седмично, правя 200 до 250 киловата месеците без отопление. тази пролет упгрейд система за топла вода ще смъкна 100-тина киловата месечно...

явно съседите топлят добре?!?

този месец съм се прицелил да се спра на 900кв ще видим как ще е времето, че миналия сметките бяха без кръчмаря

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    този месец съм се прицелил да се спра на 900кв ще видим как ще е времето, че миналия сметките бяха без кръчмаря
    При мен върви доста добре за сега. Прогнозната сметка ми е с 30% надолу, та може и под 100 кинта да сляза - тотал.

6. Banned
    Тук е от
    Oct 2012

Аз съм с Шарп AU-S22SBY в 19 квадрата 50 кубика, южно изложение без външни стени, с уплатнена стара дограма. За ноември тока ми беше 65 лева климатик+домакинство а за декември излезе днес сметка 110 лева. Нормално ли е това все пак и месеца беше студен, като се има предвид че бойлера върви всяка вечер, ползва се фурна духалка в кухнята за по час два на ден... Нека се има предвид, че без климатик тока ми е 40 лева зимата и реално климатика ми е направил към 70 лева, което е около 450W на час. Имам и един друг въпрос колко е осреднената цена на тока (нощна дневна) аз смятам по 25 стотинки.

7. Member Аватара на Synthy
    Тук е от
    Feb 2011

25ст. са много. Дневната тарифа с ДДС е 20ст., нощната е около 15 с ДДС. Аз смятам всичко по дневната. Това е тарифата към ЧЕЗ.

8.  

9. Junior Member Аватара на smqnab
    Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    няма да е лош разхода за климите и всичко останало 30 дни х 24 часа = 720 х 444 вата = 319 киловата за всичко.

не знам какви уреди имате?
    вкъщи всичко е поне клас А+, енергоспестяващи лампи, готвим и перем по веднъж два пъти седмично, правя 200 до 250 киловата месеците без отопление. тази пролет упгрейд система за топла вода ще смъкна 100-тина киловата месечно...

явно съседите топлят добре?!?

И при мен е така енергоспестяващи крушки, уредите А+ , даже повечето ги дават А+ -20% , но това са пак някакви измислици на фирмите май , а за топленето от съседите няма как да стане , няма такива , живея в къща .

10. Banned
    Тук е от
    Oct 2012

Ако е по 20 стотинки на KW/h става 500W на час, това добре ли е

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

Климатика е General Proair 112 12 inverter ,стаята е 20 квадрата на 3 метра тавани.За 3 часа засечено по електромер 2 киловата разход ,като само е включен хладилник.Зададени градуси 20 на High на вентилатора ,добре ли е разхода според вас????

12. Banned
    Тук е от
    Oct 2012

Благодаря на всички за отговорите който получих за моето запитване! Трогнат съм!

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Какви отговори очакваш? Сложи едно ватметърче на климатика и като имаш точни данни ще можем да ги коментираме.

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

аз на 450 вата на час щях да отворя бутилка мекърс , след нея още една и така.
    можеш да си мериш киловатите - струва по 1 мин загубено време на месец. имаш нощна и дневна тарифа а не само киловати - има голяма разлика. а цената на тока варира вече с доста в зависимост от това кой доставчик си си избрал.
    никой не знае кога е са минали да отчетат, може да са ти струпали два месеца, може тия 100 лева да са за 15 дни.
    аз когато говоря за киловати, споменавам и дати обикновенно месец, а не какво са ми пратили онези лумпени.

тотално друга тема е какво засичат, и колко е законно да се мери така.

наздраве момчета и ниски сметки.
    babati одобрява това.

16. Banned
    Тук е от
    Oct 2012

Става въпрос за 05.12.2012 до 03.01.2013 110 лева към Енергопро, 602KWh! Като се има предвид, че имам 45 лева ток 49 лева такси... и 18 лева ддс!
    Този пост е редактиран от Nikolai_Ivanov; 20-01-13 в 15:57.

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ами щом си имал по 40 кинта преди да пуснеш климатика това са към 220 киловата, за климатика и духалките остават 390 киловата.
    дали е добре ти кажи.
    колко ти е горил климатика - не знам - една духалка за 1 час може да изгори колкото климатик за 4-6 часа.
    примерно час и половина по 2 киловата за месец са 90 киловата.
    така че примерно 300 киловата за по-малко от месец... въпреки че всичко е една фантазия.
    добре ли е?

според мен - не. повечето колеги тук се спират на по 250 киловата за стая.
    но като цяло е ок.

18. Banned
    Тук е от
    Oct 2012

Духалката е една и се пуска рядко за по 1 час през ден два... имам бойлер фурна телевизор 2 лаптопа крушки за осветление... смисъл нормално домакинсвто не съм само с климатик и духалка

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе