сложил съм домакинството - най отгоре в предният ми пост. прочети пак.
промени духалката, за климатика остават 350 криво ляво.
и ок ли е ? доволен ли си?
сложил съм домакинството - най отгоре в предният ми пост. прочети пак.
промени духалката, за климатика остават 350 криво ляво.
и ок ли е ? доволен ли си?
Хора, вижте пак заглавието на темата в която пишете. Не е ли по лесно, да си сложите по едно мониторче за 20лв., вместо да решавате диференциални уравнения от 3ти ред?
Цял ден търся от къде да си купя такова нещо и да го вържа преди контакта. Дайте линк към онлайн магазин да си поръчам и аз нещо такова! Нямам около мен метро баумакс практикер... така че ако може сайт.
Нещо по скъпо няма ли. Аз електромер ще си взема за 40-50 лева... с отделна партида само за климатика :D
Получих сметка за ток за 07.12.2012 - 11.01.2013... 277лв. Скапаняците (да пукнат дано!) от ЧЕЗ не са минавали да отчитат изобщо. Пишат на база миналогодишна сметка и после като минат някога да засекат какво показва оная машинка в металната кутия сторнират.
На мен и трите пъти в който се обаждах да ми кажат потреблението понеже плащам през нета, ми казваха различен срок на отчитане. Първо от 03.12 до 03.01 после 04.12 до 03.01 и последния път 05.12 до 03.01. И се чудя някой знае ли в Енергопро за какво става въпрос. При мен няма как да са гледали миналия декември понеже тогажа бях на дърва и имах ток 35 лева.
климатика ми е Дженерал проейър 112 модел инвертор ,за стая 19 квадрата без изолация 3 метра тавани ,външни стени ми даде следият раход :4 киловата за 8 часа работа на 20 гр. на ауто на вентилатора .На следващият ден на 18 гр. пак същият разход 4 киловата.И сега интересното снощи на същата стая загрята до 23 градуса от климатика,пуснах радиатор Адакс на 22 градуса да поддържа на сутринта днес в стаята беше 18 градуса а разхода по електромер 2 киловата.Нещо не ми се вързва ,вярно по топло е времето тия дни ама!!!!!!
макс. 8kWh за денонощие на 22-23.12 много влага и 8-9.01 повече студ. към 12:00 засичам. Нощем стайната пада до 19.5. през повечето време е 20.5-21.5.
20°C за отопление. изм. 19.5-21.5°C.
25°C за охлаждане. изм. 23.5°C
За 50m3. Изм. с Infrared basetech върху разни повърхности на разстояние и без пряка видимост към климатика-daikin ftx35j2v.
Работи 24/7 на @Econo Fan@Night-set. един слой дрехи макс.
Night-fan за отопление e с 1 степен по-силен от охлаждането, но пък е ултра тих когато почива.
За охлаждане Auto-Fan не слиза под 1-ва. А ръчна зададена степен на веднага влиза в сила при избор, а не е просто горен ограничител както е при отоплението.
Сега на интервали прави он-оф въпреки ниската си консумация при +7°C 310-340 W. За охлаждане по спомен май може и на 150-200 вата да работи без да спира на нощната си степен.
Вие луди ли сте????????????????????? топлите ли? или хладеете? Явно има те пари за разход. Дайте ги на някой да пипа дистанцията и да ВИЕ кеф.
От 22.октомври е само на отопление. тогава навън средните паднаха под 15 градуса. до 20.ноември +50kWh до 21.декември +100кWh до 15.януари +200кWh.. дистанционното на 20 градуса през цялото това време. (в началото няколко дни на 21-22 градуса но стана претопляне защото реално става 23-24. а на заводските настройки е 25 държах го 1 ден и като завъртя въздуха стана 27.5 в стаята). искам да е малък разхода <8кWh. щорите нагряват помещението допълнително при слънце. вчера от 12:00 до 00:00 + 1kWh.
Този пост е редактиран от nikiad; 22-01-13 в 05:55.
В Кауфланд има устройства за следене на консумацията и мога да твърдя, че са с много добро качество! Цената е 24.99 лв. като има възможност за мерене на текущия ток, текуща консумация във ватове, текущо входящо напрежение, пиков ток, пикова мощност , консумирана електроенергия във kW/h , както и цена на изразходваната електроенергия в евро. Гадното е , че не поддържа две тарифи .От няколко дни го ползвам и е голяма зарибявка..
EDIT:
Изнамерих и снимка на устройството:
2012_Latest_Digital_Energy_Meter_LCD_Display.jpg
Latest Digital Energy Meter LCD Display * 3-pane large LCD display Top pane: - Volatge (V); Current (A); Max Current (Max A); Max Wattage (Max W); Set overload Current/ Wattage (Overload A/ Overload W) Middle Pane: - Energy consumed (KWh); Tariff ($/KWh); Total Cost ($) Bottom Pane - Usage * Total cost - Calcuate and display total cost consumed * Buzzer alert for overload warning Specifications : - Power Supply: 230VAC, 50Hz - Rating: 16A 3680W max - Battery: 2 X 1.5V button cells (AG13/LR44) Version Number: 1 Status: Pending Energy meter:Energy meter is used to caculate electricity expenses.It can display:Real time in 24 hours modeDisplay of working time, wattage of load, power consumption,total cost of power, cost tarriff,percentage of using.Double cost tariff can be set, it can be switched automatically according to the time set.Display wattage within 3 percent.Overload led will alarm if the power load is over rating.With reset function Specification data:Rating voltage:230Vac/50HzMaximum load:16A/3680WWording voltage:200-250Vac (only use for the mentioned rating voltage)Energy display:0-999.9KwhMax record time:9999hours
Бях решил от ebay да си взема, но излиза на същата (че и повече ) цена, а така винаги мога да го върна при проблем
Този пост е редактиран от spas.slavchev; 24-01-13 в 16:45.
Спасе показва ли нощна и дневна тарифа?
Малко по-горе го бях написал, че за съжаление не поддържа повече от една тарифа... Аз си сложих средна цена за kw/h
Този пост е редактиран от spas.slavchev; 25-01-13 в 00:44.