Мисля, че трябва да имаш много сериозни аргументи, за да държиш вентилацията на степен, различна от "Ауто".
Мисля, че трябва да имаш много сериозни аргументи, за да държиш вентилацията на степен, различна от "Ауто".
То си зависи от логиката на управление на вентилатора.
Например при Фуджи... отначало не можах да разбера каква е разликата между Auto и High.
Като се зададе на High, той не се изпълнява веднага а когато температурата на вътр. топлообменник (ТО - за по-кратко) се повиши над определена стойност. При повишаване на темп. на вътр. ТО се сменят така: Обдухване над 28гр. превключва на Quiet, Quiet над 37гр. превключва на Low, Low над 40гр. превключва на High.
При понижаване на темп. на ТО се сменят така: High под 34гр. превключва на Low, Low под 32гр. превключва на Quiet.
Фактически при настройка на High режим Medium се пропуска.
При зададен Auto e същото само дето не се пропуска Medium при което по-трудно се стига до High. Този режим съм го ползвал рядко и не съм сигурен колко трябва да стигне на Med за да превключи на High (47гр. на Med - според сервизното). - трябва да работи над номинал за да ги стигне и превключи на High според мен.
Общо взето му задаваш High, пък той си кара на каквото си иска (според заданието и темп. на ТО) - на обдухване, Quiet, Low, High.
След , като в последно време имах притеснение , че климите ми , изразходват все по-малко енергия , реших да направя една проверка и съмнението ми се потвърди , а именно разход от 09.00 ч. на 15.01.2013 г. до 09:00 ч . на 17.01.2013 г. изразходваната енергия е 22.3 kW , като тук влизат и други консуматори(какви , съм писал в предните си постове в темата), които да са консумирали да речем 1 kW , остават 21.3 kW за двете клими за 48 часа , което прави по окло 222 W на час за клима .
Този пост е редактиран от smqnab; 17-01-13 в 11:57.
Ми продължавай да се притесняваш, може още да падне разхода
Все си мисля , че е още топло и за това е толкова висок разхода , но като стане по студено съм убеден , че ще падне поне до 150 W на час за клима .
Смей се ти, ама Sanyo имат такава разработка - даже ток произвежда. ECO G Power - SANYO EMEA
Бойлер няма , писал съм преди , другите ги има , и въпреки начина по който се изразявам , това е реалността , за два дни 22.3 kW общо , а колко от тях е за другите уреди идея си нямам и за това съм махнал при сметките в предния ми пост 1kW.
А това , че на някой не им се вярва и пишат някакви коментарчета е разбираемо , все пак това са някакви си ТОШИБИ , как може да са по икономични и да работят по добре от''мерцедесите" им - дайкинчетата(виждам само от такива не вярващи съфорумци има коментари) , но това е реалността колеги .
Поздрави.
Този пост е редактиран от smqnab; 17-01-13 в 14:47.
Сгреши за Дайкините и Тошибите. Тук ТОШИБА се боготворят! За да си точен в измерването - вземи си уред за измерване на консумацията. Струва 20лв в баумакс, не е толкова скъпо. Тогава ще знаеш със сигурност колко харчи и ще пишеш тук точни данни
Няма как да стане , климите не са контакти , а са директно на отделни предпазители в таблото , така колкото и да не е точно , пак си е добре разхода на енергия .
Както виждаш се намират не вярващи и заяждащи се , човек просто споделя как е при него положението , да споделят и те да видим каква е при тях ситуацията , или не искат да се излагат ?
Съвсем нормален си е разхода, моя ТОШО III и той има подобна средна консумация, че и по-малка съм засичал през годините.
Е ти как очакваш някой да ти повярва, че със застудяването на времето ще ти падне консумацията... Затова ти казвам да вземеш да измериш точно, но в твоят случай явно няма как. Ако изобщо го видиш да харчи 150W, то това ще е сега, когато е топло времето. Падне ли под нулата - забрави за такава консумация.