Имам няколко трафа ще взема да ги мерна утре
Имам няколко трафа ще взема да ги мерна утре
Закачи и съседите към трафа, ще си на далавера.![]()
Е не е коректно да го даваш в проценти. Защото трафа си консумира някакви минимални загуби при миинимала на Тошибата. От там вече загубите нарастват с нарастването на консумацията.
Т.е, тези 25 вата, са само при минимала, от там на сетне с дигането на консумацията над минимала - се покачват и загубите.![]()
Този пост е редактиран от preparatos; 26-01-15 в 22:12.
Кой както иска, така да си го смята. Аз, при минимална консумация имам над 50% загуби от трафа!![]()
А при нормално ползване с прилични температури 22-23 градуса в стаята, засичал ли си трафа колко прави на месец? Ориентировъчно...![]()
Не съм, мисля, около 20% отгоре. Сиреч, на сметка от 20-30 лева на климатик, около 4-6 лева.![]()
Да,....много благодаря за откровеността. Пак бива де...5лв са една кутия цигари, ама тия копове на хартия, отиват на кино.....![]()
Този пост е редактиран от preparatos; 26-01-15 в 22:38.
Обърнах кабелите като че ли малко по смислени неща показва смисъл че плавно си покачва моментната консумация. Иначе пак около 500 вата си държи. Трафа е абсолютно студен. Остава помещението да има значителни загуби и затова да не може да смъкне до минимум. А това че спира мисля че разбрах защото е, защото като е на суинг си завърта едната клапа по някое време и може би пуска до дарчика малко топъл въздух и се лъже и спира. Сега не е на суинг и не е спирал. Вие какво мислите?
Написал съм това, което съм видял на монитора на климатика и на ватметъра в контакта. Който на каквото/когото иска да вярва, аз от консумация, COP и КПД не се оплаквам. Просто споделих.![]()