пуу ,захладня най сетне ..1° ,дъжд .. W22 се е кротнал на 150-160 вата ,поддържа 24° в 17 квадрата
пуу ,захладня най сетне ..1° ,дъжд .. W22 се е кротнал на 150-160 вата ,поддържа 24° в 17 квадрата
[QUOTE=Alexi;702924]пуу ,захладня най сетне ..1° ,дъжд]
Извратихме се с тия климатици![]()
Нормално ли е според вас Хитачито от подписа да върти по 9кв/ч на денонощие при 2г външна температура настроен на 24 градуса и всичко на ауто.Сложен е в 12.5м2 стая с отворена врата към други 2 стаи,които се отопляват от др. климатици (трябва да засека и другите и да ги сравня )
На мен ми се вижда множко,пробвай да го засечеш само в стаята която е монтиран.Мисля че и преди имаше мнения във форума за този модел,че има висок разход на енергия.
Нормално е, топлиш повече от тези 12 квадрата, в които е сложен.Средната ти консумация за поддържане на 24 градуса е около 370 вата, което за 35-ица си е добре.Все пак машината е среден клас.
Не съм специалист,но ми се струва ,че при затворена врата ще харчи повече ,защото ще работи на on/off. Моя при завторена врата включва и изключва през 5 мин и после пак се форсира в началото и освен,че харчи повече аз лично не мога да ги изтрая тези непрекъснати включвания ,захлаждания и завихряния в стаята и държа винаги отворена вратата ,за да работи постоянно
Правил съм си опити и на 23 градуса при отворена врата консумира колкото на 24 при отворена,защото на 23 работи на on/off
Този пост е редактиран от steffan; 03-12-14 в 09:41.
Инвертор да работи он оф е загубена работа. Така се губи комфорта че нямам думи.И ако прибавим и без мислени дефрости вече става много.
здравеите.имам 18 -ка Грее.горе долу за 6 часа работа при зададени 24* ,навън показваше 17 изхарчи 6 кв.отоплявам 32 кв неизолирано северозападно изложение помещение.тея минимуми кадето ги дават по документи незнам дали ще доживея да ги видя(350 вата).забелязах че при висока външна температура работи на on/off.та ако някои може да каже защо е така.
Здравейте хора, да ви питам с какъв уред ги мерите тия климатици?
Искам да измеря моя китаец (Sang aus-12h53f02, конвенционален) и се чудя с какво...
Тези ватмери, които ги продават в хипермаркетите могат ли да се сравняват по точност с един електромер примерно?
Moя го взех по препоръка на колегите от форума от БауМакс.Води се "енергиен монитор" и струваше 20-тина лв.Определено е голяма играчка и си струва парите
Аз съм набелязал ето този - Амперметър и ватметър - Hugo Brennenstuhl GmbH - 1506600
Притеснява ме само точността на измерване при капацитивен или индуктивен товар какъвто всъщност е климатика.
Всички ли мерите с такива устройства, могат ли да се сравняват с истински елетромер?
Не мерим всички с такива. Този е много тъп. В Баумакса са по-хубави и мерят активната енергия. Реактивната само я показват.
МИНАЛАТА ГОДИНА питах,ма щот съм ПРОЗ пак да питам......що са ви аджеба тез уредите.ще намалите разхода ли,по-топло ли ще стане................купувайте качествени,добре ОРАЗМЕРЕНИ МАШИНИ ОТ ПРОВЕРЕНИ ХОРА,натискате копчето ВКЛ и в края на април ИЗКЛ.