Вижте резултатите от анкетата: Кой тип климатик е по-икономичен?

Гласували
335. Не можете да гласувате в тази анкета
  • инверторен

289 86.27%
  • конвенционален

4 1.19%
  • и при двата сметката ще е еднаква

42 12.54%
Страница 3 от 13 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 189
Like Tree46Одобрявам

По-ниски сметки за ток: с инвертор или конвенционален?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re:По-ниски сметки за тока: с инвертор или конвенционален?

При Електрите щом казваш че така излиза ОК, не споря - само питам - разбираемо е да се съмнявам че между климатик за 500лв и такъв за 2000лв, да има разлика в частите 50лв

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Да, но между Daikin FTXS35G и Electra 12 Delta DC предполагам има разлика
    ПС: Тези от Електра по 1000 лв на модел ли печелят Как е възможно изобщо такова нещо! Ей затова сме на такъв хал. Нямам думи. Всичките са така, лапат, лапат, на поразия.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Ех не се спряхте бе...
    dgenov,аз също съм фен и карам Хонда,но 1,5ГТ-100коня още не съм срещал...но знае ли човек може и да съм я пропуснал...

5. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Ето пример за хубава конвенционалка - FTYN 50F на Daikin... в студеното реална консумация 1320 W на помещение 45 кв.метра. Да я сравним с какво искате инверторно със същата мощност - Кериър, Хайер ....? Защо ли точно при този и следващия по големина модел виждаме, че все още има какво да се желае и направи при конвенцоналните климатици. Нека да не бъдем скептици.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:По-ниски сметки за тока: с инвертор или кон

Абе и аз видях в Метро Panasonic Конвенционален 299 лв 9-ка клас В. Айде народе - марков, евтин, за кво ви са инвертери! Купете си по 2-3 в стая за резервиране на мощността и за дублиране при отказ! Кеф, а? Вместо инвертор за 1200, 3 9-ки + монтажа!

А Дайкина FTYN50F е малко по-особено животно - 1500-1600 лв и е леко тъпкан с електроника, не е NEO!

7. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Панасоник в скоро време ще има серия с допълнителен билет бонус от държавната лотария, който гарантирано печели...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Сегашните... и последните
    Всъщност предимствата на инвертора са много:
    - по-тихи вътрешно и външно тяло (заради работата на по-ниски обороти, DC мотори на вентилатори и т.н.)
    - нисък стартов ток, не примигват лампите вкъщи при старт и то старт през 10-20 минути
    - няма ледено студена струя лятото и по-трудно се настива
    - по-точно и плавно поддържане на температурата без големи пикове
    - по-малко дефрости, понеже топлообменникът заскрежава по-малко заради работата на по-ниска мощност => икономия от енергия за дефрост
    - винаги има мощност както в +, така и в ; съответно по-бързо първоначално затопляне или пък при нужда от повече мощност (отваряне към друга стая), има откъде да я вземе, след което да си се укроти пак на или под номинал.
    - ниска моментна консумация при поддържане, а не поетапно смучене на голяма мощност от мрежата последвано от рязко изключване; не натоварва ел. мрежата;
    - икономия на електроенергия спрямо конвенционален при постоянен режим на ползване без изключване
    Недостатъци на инвертора:
    - все още високата цена
    - хладна струя при отопление /въпреки, че за мен е по-неприятно да ми духа с гореща струя, но някои го предпочитат/

Предимства на конвенционалния:
    - ниска цена
    - евтина поддръжка
    - гореща струя при отопление /не винаги е +/
    и дотук. Всички останали предимства на инвертора се трансформират в недостатъци на ковенционалния.
    от написаното...коригирам следното ...понеже деян и той като всички останали е писал малко наизуст по картинка....

разлика в шума на вътрешното тяло няма...
    разликата в шума на външното тяло я има но е малка....
    примигването на лампите...това птосто е несериозно...да се коментира като недостатък
    по-чест дефроста също е несериозно и не може еднозначно да се каже.......дори напротив при моите инвертора обледенява по често...
    ниска моментна мощност а не поетапно смучене...това за кого е недостатък.... за енергото може би..
    за икономията на енергия съм съгласен но не е толкова фрапантна разликата в сравнение с разликата в цената...забелязал съм че са много малко дните в годината през които има по сериозна разлика в потреблението на ел енергия...
    с другото в общи линии съм съгласен...

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

С останалото мога да се съглася, освен за вътрешния вентилатор - на инвертора като си влезе в режим поддръжка и няма нужда да го включва на висока скорост. Докато при конвенционалния като падне вътрешната температура, после на какъв вентилатор стартира? Игнорирам ръчното му ограничаване на ниска скорост.
    А за примигването на лампите, вярваш - не вярваш, масово е. Където съм влизал при хора с конвенционални, включи ли се климатика, лампата примигва. Това е пиково натоварване на мрежата. А ти ако не мислиш за ел. мрежата, сигурно не си вързан на нея за да не ти пука.

ПС: не се ли чувствате прецакани като ви взимат 1200 лв за нещо, което струва 200 лв? Това е извън темата за инвертора и конвенционалния. Колко са реалните цени на климатиците в БГ? С транспорт и 20% печалба. Какво е това 500% печалба! Иде ми да изпозастрелям някой търговец... или да натоваря тировете.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2008

деяне за вътрешните вентилаторите не е така ...има логика в това което казваш но на практика не е така ..при моите няма разлика...за пиковия ток...един 700ватов компресор ако прави мигане в мрежата ....не е проблема климатика в мрежата....твоят ZGX тръгвайки няма ли пикове...

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Глупости са ,че Електрата струва толкова.Толкова и струва само компресора-цена на производител на едро/контейнер/.
    А FTYN 50 не е най-удачния пример за конвенционал,защото е инвертор дефакто.Даже ММС го продават за инвертор.

13. Member
    Тук е от
    May 2003

ssilent, моя няма пикове - в смисъл от раз да думне(плавно ускорява - предполагам че и на deian е така ама няма с какво да го измери момчето). За инсталациите по-скоро си прав че ако е грамотно изпълнена не би трябвало да премигват лампите при старт на 700вата компресор(но е факт че примигват, то и апартамент 60квадрата с над 12киловата уреди не трябва да се захранва с 4квадрата ама знаеш как е по панелките)

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:По-ниски сметки за тока: с инвертор или кон

Инвертерите имат IGBT транзистори и лимитират пусковия ток и подобряват косинус фи. Не че такова не може да се сложи в конвенционалка - може, ще я оскъпи макс 50 лв, но не го правят!

Примигват от кондензатора, който се зарежда, както и насищането на намотките на двигателя на компресора! В повечето сервизни за конвенционалки си дават стартовия ток и е ужасен! За инверторите дори е по-нисък от работния ток - факт е - плавно качват до работния ток!

FTYN50F си е инвертер, комшията го има, но интересно на охлаждане работи в ON/OFF, на отопление - инвертер, и е фрашкан с електроника и не примигват лампите от него!

16. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Ех не се спряхте бе...
    dgenov,аз също съм фен и карам Хонда,но 1,5ГТ-100коня още не съм срещал...но знае ли човек може и да съм я пропуснал...
    http://www.prelude-fan.de/civic_g3_t.htm
    http://www.prelude-fan.de/civic_g3_g1.htm
    [img=http://img89.imageshack.us/img89/3535/img6124f.th.jpg] (това е кадър "на живо" специално за КонанВарварина )

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

но интересно на охлаждане работи в ON/OFF, на отопление - инвертер
    Така е,на охлаждане е он/оф.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

jori-ти да не си доставчик на китайчетата,че и за контейнери с компресори ми говориш.Дай ми фирма в БГ,която внася компресори с контейнерите.
    В сряда ще прескоча да се опитам да скенирам фактурата,за която говоря.
    2005 слагах едни 200 електри конвенционалки 12ки в Сл.бряг и с управителката на хотела имахме вземане -даване,та ми показа,щот не вярвах,договора за доставка. От вносителя към нея цената беше 230 лв с транспорта от Сф.На колко ли ги е внесъл?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 13 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Какъв климатик - инвертор илик конвенционален ?
    От ozone във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 49
    Последно: 12-06-14, 23:28
  2. Конвенционален General или инвертор Midea ?
    От farkash във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 10
    Последно: 02-12-10, 15:51
  3. Инвертор или конвенционален?
    От valdess във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 19
    Последно: 10-07-09, 16:35
  4. Инвертор или конвенционален?
    От siso92 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 18-02-09, 17:22
  5. Daikin, Fujitsu - инвертор или конвенционален?
    От brainwave във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 22
    Последно: 21-11-08, 22:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе