Вижте резултатите от анкетата: Кой тип климатик е по-икономичен?

Гласували
335. Не можете да гласувате в тази анкета
  • инверторен

289 86.27%
  • конвенционален

4 1.19%
  • и при двата сметката ще е еднаква

42 12.54%
Страница 5 от 13 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 189
Like Tree46Одобрявам

По-ниски сметки за ток: с инвертор или конвенционален?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Re:По-ниски сметки за тока: с инвертор или конвенционален?

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Доста елементарно се изказваш! Проблемите с пускането на двигатели в мрежата се знаят отдавна и почти никъде по света това не се прави директно - вдигаш шалтера и готово. Има си пусково-регулираща апаратура, която освен че пази двигателя от резките пускови токове (и мощни елетродинамични удари върху целия агрегат) пази и мрежата от мощните токови пикове, които влияят на другите консуматори в мрежата и особено силно на огромното количество електроника, свързана в нея. Да не говорим какво става с Косинус Фи на мрежата. Даже и за такива малки консуматори като ръчните електроинструменти SoftStart устройствата са задължителни. Изискванията към качеството на енергията в мрежата са много повече от стабилно напрежение и честота. Който иска, може да си дръпне документа от тук:
    http://solar.sts.bg/forum/viewtopic.php?t=392
    никак не е елементарно...това е действителноста...и в най-съвременните машини там където не се изисква управление на мотора няма такова...не говори за неща които не разбираш...още повече и да даваш оценки кое какво е...в повечето случаи по мощните мотори (над 15кВ) обикновено тръгват на звезда и прехвърлят на триъгълник...поради една единствена причина...инверторите за управлвние на мощните мотори са изключително скъпи и в повечето случай надхвърлят цената на самият мотор...същото се отнася моторние пускатели с ограничаване на пиковия ток...а истината е че макар и ограничен пиков ток има просто няма как да няма..особено ако двигателя тръгва под товар...вие тук за 700 вта на климатика тръгате да спорите...

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ssilent
    никак не е елементарно...това е действителноста...и в най-съвременните машини там където не се изисква управление на мотора няма такова...не говори за неща които не разбираш...още повече и да даваш оценки кое какво е...в повечето случаи по мощните мотори (над 15кВ) обикновено тръгват на звезда и прехвърлят на триъгълник...поради една единствена причина...инверторите за управлвние на мощните мотори са изключително скъпи и в повечето случай надхвърлят цената на самият мотор...същото се отнася моторние пускатели с ограничаване на пиковия ток...а истината е че макар и ограничен пиков ток има просто няма как да няма..особено ако двигателя тръгва под товар...вие тук за 700 вта на климатика тръгате да спорите...
    Имам усещането, че живееш с някакви представи за нивото на техниката от преди двадесетина години....

4. Member
    Тук е от
    Aug 2008

не ...това ми е работата...монтирам и сервизирам промишлени машини...които са произведени в EU и покриват всички съвременни стндарти....поне имат сертификати....знам какво има в тях...

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

не ...това ми е работата...монтирам и сервизирам промишлени машини...които са произведени в EU и покриват всички съвременни стндарти....поне имат сертификати....знам какво има в тях...
    Ако това е вярно, че се занимаваш с това, искаш да ме убедиш, че не се вземат никакви мерки за ограничаване на пусковия ток на двигателите??? Не ми е ясно как биха ги сертифицирали тогава.... Нека се разберем - не говорим за честотни инвертори за регулиране на оборотите.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2008

не знам дали се вземат или не ...но в основната си част освен моторните защити нямат нищо друго във веригата на ел двигателите...изключая някои машини които изискват синхтонно въртене на изпъкнителниете елементи и чийто мотори се управляват с инвертори...

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

не знам дали се вземат или не ...но в основната си част освен моторните защити нямат нищо друго във веригата на ел двигателите...изключая някои машини които изискват синхтонно въртене на изпъкнителниете елементи и чийто мотори се управляват с инвертори...
    Това, което наричаш "моторна защита" не е ли цялостно решение на ПРА? И за какви мощности става дума? За всичко под 15KW?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2008

това което визирам...са защити преди всичко от късо съединение и асиметрични фази...в някои случаи се комбинира доп и с топлинни защити ..съжалявам че нямам снимка да видиш какво има в таблото за пуск на един 30кв мотор например...при тръгване в звезда един трифазен асинхронен ел.двигател консумира в момента на тръгване от покой около 2.6 пъти повече от номиналния си ток...това са части от секундата с развъртането токът намалява и става номинален при достигане на оборотите...при стартиране в триъгълник токът може да достигне до 7 пъти повече от номиналния ток...ако промишлената ел.инсталацията е сметната добр е и съобразена с натоварването от инсталираните машини тези пикове не са толкова фатални и се губят в самата инсталация тя също има някаква инертност....още повече че са части от секундата... стига всичко машини да не се стартират в точно по едно и също в реме ...което на практика е невъзможно...обикновено големите мотори се превключват от звезда в триъгълник с обикновенни три контактора и едно реле за време...това е действителността...

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:По-ниски сметки за тока: с инвертор или кон

Обаче, като гледаме дотука - никой от 33 гласували не е дал вот за конвенционалните климатици, въпреки че имаме тук 5-6 души, упорито твърдящи, че инвертора не струва!!!

11. Member
    Тук е от
    Aug 2008

въпросът не е зададен коректно....какъв отговор очакваш...по-икономичен ли е инвертора...ми по икономичен е.... 50лева на година ток ще ти спестява...други съществени предимства не виждам които да оправдават много по-високата му цена...

12. Member
    Тук е от
    Jun 2005

въпросът не е зададен коректно....какъв отговор очакваш...по-икономичен ли е инвертора...ми по икономичен е.... 50лева на година ток ще ти спестява...други съществени предимства не виждам които да оправдават много по-високата му цена...
    Съгласен съм въпросът не е зададен коректно. Обаче предимства има ... в стаята, която съм сложил 12-ка инвертор, дори да си помисля, не бих могъл да си сложа 12-ка конвенционалка... защо? Защото е слаба при -15*C освен това щеше да бичи постоянно... незнам дали и инвертора не бичи постоянно на max, но просто рядко го усещам
    Иначе трябваше да сложа 15-ка .... понеже на жената винаги и е студено...
    навремето, като студенти, изследвахме казуса: чий г*з е по-студен на жената или на мъжа... ами поради по-голямата площ мисля е ясно
    mirandi одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Aug 2008

за това си прав аз също трябваше да слагам или 9 инв ....или 12ка конвенционален...не знам от къде идва разликата ....ама интова не е сериозен аргумент..просто си вземаш подходящия за помещението климатик според типа климатик ....

14.  

15. Тук е от
    May 2008

На всеки климатик (инверторен или конвенционален) си пише каква му е консумацията в режим на охлаждане и отопление така че само трябва да се направи съпоставяне.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

При мощност от 2.5-3.0 kw. разликата ще е голяма в полза на инвертора и колкото по мощни стават машините разликата ще намаля.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Така, единствения критерии за който, мога да се сетя, по който ще можем да направим някакво сравнение е средногодишната консумация евентуално
    Производителят обикновено дава такава... за еквивалент на 12 Fujitsu LC консумацията е 1750KWty (най-дървеният модел), 9- 1075KWty.. говоря по спомени ...

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Няма как да я сравним,всички сме с разл.клими,помещения,съседи и нужди.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 13 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Какъв климатик - инвертор илик конвенционален ?
    От ozone във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 49
    Последно: 12-06-14, 23:28
  2. Конвенционален General или инвертор Midea ?
    От farkash във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 10
    Последно: 02-12-10, 15:51
  3. Инвертор или конвенционален?
    От valdess във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 19
    Последно: 10-07-09, 16:35
  4. Инвертор или конвенционален?
    От siso92 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 18-02-09, 17:22
  5. Daikin, Fujitsu - инвертор или конвенционален?
    От brainwave във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 22
    Последно: 21-11-08, 22:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе