marian1 този уред в Метро е на половин цена .
marian1 този уред в Метро е на половин цена .
малеее, ма вие вярвате ли на такива работи?
Айде един да си вземе, да си включи всичките уреди, да преброй въртенето на електромера за една минута и като ръгне това чудо на техниката в контакта, електромера да върти с 1/3 по-малко да пише отново... аман от глупости.
В сайта даже пише, че тия в метро са ментаци...
точно затова казах,че съм експериментатор по душа и ако намеря някой партиино бих купил един за проба точно от сайта,за да няма после хъката мъката и после експеримент от сорта 3-4 уреда пуснати през олимпията,и засичане на електромер и после с това чудодейно устройство проба и ако не работи,на продавача в едно място ще му го върна.... ....айде набират се доброволци
Аз си купих същия уред http://x10ltd.com/ies.php на цена 58 лв. и смело ви казвам че е пълна глупост.И за да ме разберете ще ви кажа за експеримента ми:
1-во. изклучих всички уреди от мрежата и вклучих само 1-на печка 2kw/h за 1 час електомера отчете 1996.вата. тоеа беше без уреда за спестяване
2-ро после сложих уреда на първиа контакт след електромера, така и пишеше на инструкцията.След 1 час електромера отчете 1994 вата.
Е ако за някой 2 вата е спестяване на ток то нека си го купува. За мен е пълен боклук !!!!
bobovo, 2 вата по 1 милярд китайци е мощтността на АЕЦ Козлодуй. Мащабно требва се мисли!
П.С. Спасете планетата!
И аз съм за "Да спасим планетата" но нека ги продават по 5 лв. например а не 60 лв. А и пише че спестяват до 30% от електроенергията .А сега нека сметнем от на 1996 вата 2 вата спестяване колко процента е !!!!
П.С За мен тоя уред си е пълна глупост!!!
Бях чел някъде из форумите ,че дава икономия от електроуреди, които имат електромотор,перални,миялни,прахосмукачки,климатици и др.
Дали наистина е менте този от Метро или онези от сайта вдигат пара ,че те го продават на промоция два пъти по скъпо?
абе кат се поразрових насам-натам из нета ми се струва пълна измама този уред.
Малее голям купон в тоя форум...
2 вата по 1 милиард са 2 милиарда вата,
което са 2 милиона киловата,
което от своя страна са 2000МегаВата,
което пък е мощността само на 5 и 6-ти блок на АЕЦ Козлодуй. 3-ти и 4-ти ги пропуснахте нещо. За спрените 1-и и 2-и нищо не казвам.
Ааа да, и не АЕЦ-овете са проблема за опазването на околнаста среда, вземете прочете нещо по темата, да не се излагате, не за друго...
Между другото знаете ли цената на енергията от АЕЦ Козлодуй?
да не говоря на изуст - ето справка: http://www.dker.bg/prices_el.htm
от АЕЦ Козлодуй - 11.68лв за МегаВат, което е 1,168ст. за КилоВат.
от ТЕЦ Марица 2 - 40.5лв, което е 4,05ст за КВ
от ТЕЦ Марица 3 - 67,64лв., 6,764ст за КВ
от ВЕЦ - 105лв за МВ, 10,5ст за КВ
Горното са цени за себестойността на енергията!
А 14-те ни ВЕЦ-а знаете ли с каква мощност са? - Общо 2500 мега вата. 14-е ВЕЦ-а срещу 1 АЕЦ. Малеее добре, че не чакаме за ток от ВЕЦ-овете, че и 10 пъти по скъп.
Тия същите пари от 1 милиард китаеца, по 40$ за едно устройство са си 40милиарда долара. Е като си построят за тях АЕЦ и затворят 10-тина от мръсните им ТЕЦ-ове, може и да се спаси природата.
офф стига, че ми е болна тема.
Сега някой може да започне да разправя за радиацията...сигурно пак някой неподготвен.
Колко АЕЦ-а има във Франция? в САЩ? в Япония ? Италия как са?
Всички минават на атомни електроцентрали, който няма ще строй - ето едно намерено на бързо: http://www.energiaiecologia.com/index.php?id=111&cat=0
bobovo,
че се сетих една сметка:
включил си 2киловатова (2000 вата) печка за 1 час.
1 час има 3600секунди, следователно за 1 секунда се изразходват: 2000/3600 = 0,556 вата. от което следва, че тия 2 вата дето си ги "спестил" по-вероятно да не са спестени, а измерването ти да е по-кратко от първото с 4 секунди. Смея да твърдя, че дори са повече от 4 сек., щото не е отчетена и консумацията на това устройство
Напълно съм съгласен с теб, в следното ти твърдение: " За мен тоя уред си е пълна глупост!!!"
Малеее, 60 кинта я ги обърни в бири
щом сте казали
Ай, ма голяма любов към конкретиката. Китайците са 1345751468, но докато пишех това още 300 се пръкнаха. Спрените блокове ток не дават /провери ги кои са/. А мощността на "Козлодуй" е 2000 мегавата.Първоначално публикувано от bios
Как ще ме уборваш. Мерили си отдавана мощност? Не си защото незнаеш как и това се учи в университета. Ти може и закона на ОМ да обориш, но никой няма да ти повярва. В случая е нещо подобно. Няма какво да се коментира. Във форума неможе да се обясни термодинамичния цикъл с две думи. Просто приеми фактите.Първоначално публикувано от marian1
Как ще те оборвам? с Учите си! виждам, че при режим автовентилатор и когато той затихне затихва и консумацията.Факт! Аз законите няма да оборвам,защото няма как да знам кой в кой момент "работи" . Няма и нужда да си ходил в университета или да знаеш закона на Ум за да погледнеш устройството "Улимпия" - то е ходило вместо мен да чуе закона на Ум и в университета-затова смята и показва консумацията и на "неходилите" в университета!Първоначално публикувано от Julian
П.С. а едно от условията да не бъдеш модериран е да не обиждаш хората по разни признаци в случая образование"абе кво ще ти обяснявам бе невежа!! Тук се усеща надменност....а няма за какво.
Kasap, ама ти вярваш ли си, че мощността на АЕЦ Козлодуй е 2000 МВ?
Човек, първите 18 години съм ги прекарал в Козлодуй, тъй че не ми обяснявай колко е мощността. Както вече ти писах, само 5-и и 6-ти са 2000. Всеки от тях е хилядник, което ще рече по 1000МВ. 3-ти и 4-ти са по 440МВ. таа за 1-и и 2-и нищо не казах, защото както спомена ти, спрените не дават енергия.
А колкото до израза от мен "...голям купон...", имах в предвид, за примера даден от теб за спасяване на планетата като се затвори АЕЦ Козлодуй, защото излиза че трябва да се отворят ТЕЦ-ове и други подобни. Та затова давах и разни примери, да видиш света какво мисли за АЕЦ-овете... ама българина, наумил ли си е че е опасно...