Страница 6 от 6 ПърваПърва ... 456
Резултати от 76 до 81 от общо 81
Like Tree3Одобрявам

На минимална скорост на вентилатора климатика повече ли ток хаби?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    118
    #76

    Re:На минимална скорост на вентилатора климатика повече ли ток хаби?

    Цитат Първоначално публикувано от enkov

    Ясно ми е, че за да поддържа 20С при зададени 23С на вентилатор Ауто и да поддържа 22.5-23С при зададени 23С при вентилатор 1 или 2 - се вкарва различна топлинна мощност в стаята, чудеса не стават. Въпроса е каква е точно зависимостта и влияе ли това на COP/EER (ако има такава и за охлаждането лятото)?
    Горе - долу можеш сам да си отговориш на тоя въпрос . Просто сложи един термометър на изхода на климатика да си стои там и при 23гр. да речем променяй скоростите на вентилатора ( като изчакваш на всяка определено време за да превърти въздуха ), ако при по-висока скорост ти поддържа същата температура на изхода или по-висока значи товари компресора - колко само с уред за мощност да се каже . Аз меря с такъв постоянно и не съм видял някаква голяма разлика в товара , но не го давам много за пример щото моя в режим на авто започва да работи в on\off режим .

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    439
    #77

    Re:На минимална скорост на вентилатора климатика повече ли ток хаби?

    Не искам да се заяждам, но само температурата на изходящия въздух не носи много информация за текущата консумация. Уф, ще накарам брат ми (ел техник е) да вържем един електромер (имам един стар някъде в мазето) и да замеря прецизно, но няма да е скоро!

    Абе, важното е винце и мезе да има в този сняг!

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    156
    #78

    Re:На минимална скорост на вентилатора климатика повече ли ток хаби?

    Цитат Първоначално публикувано от enkov
    И мен ме интересува точно въпроса от топика, не от офтопика - по-конкретно, както сме дискутирали тук, сега както застудя доста, климатика ми (а от разговори с познати, както и тук във форума преди 1 година, когато пишех по-често тук), на AUTO климатика не винаги поддържа зададената температура, а по-ниска с 2 или 3 градуса, което дразни. Ако го сложа на 1 или 2 чертички (климатика ми е Carrier XPower Silver и има Auto, 1, 2, 3 чертички) и си ги поддържа доста успешно градусите (на 1 ги държи с половин градус по-ниско, на 2 ги кове, но много вятър прави).

    Да, меря и искам градусите на термометъра на бюрото ми (70-80 см над земята, защото по цял ден работя на компютъра, това си ми е работата), а климатика мери горе.

    Напоследък съм доволен от вентилатор на 1. Споделете вашите как се държат? Да поясня, моят на Ауто държи някви минимални обороти на вентилатора повечето време, а на 1 и 2 ги държи доста по-високи (пак си ги регулира, разбира се, както и на Ауто понякога се втурва да прави ураган).

    Ясно ми е, че за да поддържа 20С при зададени 23С на вентилатор Ауто и да поддържа 22.5-23С при зададени 23С при вентилатор 1 или 2 - се вкарва различна топлинна мощност в стаята, чудеса не стават. Въпроса е каква е точно зависимостта и влияе ли това на COP/EER (ако има такава и за охлаждането лятото)?

    Иначе си плащам 115-150 лв на месец, най-вече заради майка ми с нейния радиатор (изрично не иска климатик в нейната стая, духало й, бръмчало й). И 5-10 лв повече или по-малко не са ми проблем, но ми е интересно като постановка!
    Според мен зависи от климатика. При мен и трите машини са на ауто режим, но двата Панасоника поддържат винаги поне 2 градуса над заданието, дори при -10-12градуса външна. Саньото до около +2градуса прави един градус над заданието,а при по - ниска външна кове точно колкото е зададена от дистанционното и не изключва, а намалява оборотите.Ако искам 24, от моментни 23, трябва да цъкна дистанц-то.Веднага щом ги достигне , пак се закротва!По принцип по силната степен на вентилация спомага за по- бързо достигане на желаната температура, но не мисля че вдига разхода!

  5. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    298
    #79

    Отговор: Re:На минимална скорост на вентилатора климатика повече ли ток хаби?

    Цитат Първоначално публикувано от Julian Виж публикацията
    Пак същите неща които са пшисани не един път. ЩЕ ХАРЧИ ПОВЕЧЕ ТОК. Климатика отдава по-малка мощност при по-слаб вентилатор. Температурата на въздуха е по-визока, но дебита е много по нисък. Вярно е, че консумацията на ток се променя слабо, като леко се покачва, а не пада. Другото нещо е, че на слаб вентилатор неможе да се осъществи циркулация на въздуха в стаята. Това е. Или нека да го кажа по разбираемо. Ако клиамтика на максимален вентилатор отдава 4kw, на минимален ще отдава да кажем 2.5kw. Това са примерни стойности и те зависят от модела и марката на климатика. Същевременно консумацията на ток ще остане да кажеш 1.5KW, като даже на слаб вентилатор ще е 1.6kw.
    Ей това исках да прочета. Съжалявам че го открих чак сега. Толкова излишни писания. Много съм разочарован от спецовете. Само с няколко изречения можеха да обеснят, а те ни гледаха сеира и ни оставиха да се драчиме месеци. Един последен въпрос към тях : Мога ли да се доверя на 100% на цитирания от мен пост. Благодаря.

  6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,124
    #80

    Отговор: На минимална скорост на вентилатора климатика повече ли ток хаби?

    абе то не е баш така както го е написал колегата .. повечето читави клими си ограничават максималните обороти на компресора ако зададеш по слаб вентилатор така че консумацията няма да остане 1.5 или 1.6 по малка ще е както и отдаваната мощност естествено .. като цяло за да подържа градусите на слаб вентилатор харчи повече ток - това са лични наблюдения

  7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,766
    #81

    Отговор: На минимална скорост на вентилатора климатика повече ли ток хаби?

    Г-н ivostoqnov77...В последно време, забелязвам че сте придобили лошия навик да извършвате "ексхумация" на теми, отдавна забравени и дали отговор на въпросите които са задавани в тях. Но не това е проблема, а факта че задавате въпроси и сам си отговаряте. И същевременно очаквате, някой да се "закачи" и да поддържа безсмислената дискусия. И именно заради тези неща, последните теми в които Вие взехте участие, бяха заключени. Каквато съдба ще сполети и тази тема съдържаща в заглавието си този "първостепенен" въпрос за обикновения потребител.
    И накрая да не останете разочарован...
    Цитат Първоначално публикувано от ivostoqnov77 Виж публикацията
    Мога ли да се доверя на 100% на цитирания от мен пост
    Не, не можете...
    dodo_pv, Kasap и mirandi харесват това.

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 6 ПърваПърва ... 456

Подобни теми

  1. Скорост на вентилатора и дефрост
    От ATM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-01-15, 20:50
  2. Отговори: 8
    Последно: 14-02-14, 23:10
  3. Fuji RSA 12LGC- тракане на вентилатора при ниска скорост-вътрешно тяло
    От vasko_grudov във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 38
    Последно: 01-12-11, 23:15
  4. Минимална консумация на FTX50GV1B ?
    От dwd във форум Климатици Daikin
    Отговори: 27
    Последно: 23-03-11, 17:15
  5. Снимка с повече Mp = файл с повече Mb? Или съвсем не?
    От roumen68 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 4
    Последно: 26-02-10, 16:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе