Страница 10 от 14 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 205
Like Tree9Одобрявам

Преводи на Дистанционни управления made in Japan

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Отговор: Преводи на Дистанционни управления made in Japan

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Тъщата гони 80, но чете Канджи не по-зле от английски
    Абсолютно съгласен! Бабата Бог да я прости, бях и сложил в стаята един японски дайкин, за нея дали е на японски или английски дистанционното нямаше никакво значение и макар, че нарочно и показах само от къде да го пуска и спира на отопление с изненада установих, че тя се е научила как да сменя режимите, да регулира температурата и силата на турбината, но и по-важното за нея как да мести клапите, че да не духа в нея.

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Изобщо не подценявайте бабите, щом могат да се оправят с администрацията и да си платят данъците, то климатика, ако и на японски е детска игра за тях.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Линовете от първа страница са неактивни вече. Има ли достъп до тях на друго място и по-специално до тези за Тошиба?

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako Виж публикацията
    Линовете от първа страница са неактивни вече. Има ли достъп до тях на друго място и по-специално до тези за Тошиба?
    Тц. Ммитака си ги взе, като се махна от форума.

6. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Mmitaka не е такъв човек. Там са си, просто линковете са променени:

Snimka.bg: ТОШИБА - Други - mmitaka

7. Тук е от
    Dec 2012

Здравейте,
    от онзи ден и при мен инсталираха хиперинверторен климатик HITACHI RAS-2210NX - втора ръка
    Бих Ви бил много благодарен ако помогнете с превода на дистанционното ( rar-2r1 ) което беше в комплекта?
    Гледах снимките с преводи на Митака, но там има поне 3 вида които приличат 100% на моето дистанционно, но функциите не са такива каквито е описал той (някой съвпадат - някой не).
    Външният вид на дистанционното е като на снимки с номера 8 и 23 от серията за hitachi.
    Под капака е като на снимки с номера 2, пак 8 и 13 от серията за hitachi.

Ще съм Ви благодарен също така ако споделите и идеи за следният проблем:
    След като съм задал температура примерно 24 градуса климатика си ги достига доста бързо, но след това външното тяло никога не изключва и вътрешното духа с постоянен интензитет без да намалява оборотите (т.е. духа постоянно с еднаква сила). Според мен нормално би било при достигането на една определена зададена температура жалузите да се прибират или вдигат нагоре временно и климатика да намали оборотите почти до изключено положение и след време отново да ги вдигне. Така поне е при инверторният ми климатик в другата стая. Тогава спира да работи и външното тяло. Но при hitachi-то, както споменах по-горе не е така!

И не на последно място, отзад на дистанционното, под капачето за батериите има и едно ключе с положения А и Б. Някой знае ли за какво е това ключе?

Предварително благодаря на отзовалите се!

8.  

9. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от Veselin Petrov Виж публикацията
    Ще съм Ви благодарен също така ако споделите и идеи за следният проблем:
    След като съм задал температура примерно 24 градуса климатика си ги достига доста бързо, но след това външното тяло никога не изключва и вътрешното духа с постоянен интензитет без да намалява оборотите (т.е. духа постоянно с еднаква сила). Според мен нормално би било при достигането на една определена зададена температура жалузите да се прибират или вдигат нагоре временно и климатика да намали оборотите почти до изключено положение и след време отново да ги вдигне. Така поне е при инверторният ми климатик в другата стая. Тогава спира да работи и външното тяло. Но при hitachi-то, както споменах по-горе не е така!
    Имаш много добър климатик,който по оскъдната информация си работи идеално.

10. Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от diksanal Виж публикацията
    Имаш много добър климатик,който по оскъдната информация си работи идеално.
    Благодаря за отговора, но не е ли ненормално все пак да не изключва даже и за малко компресора във външното тяло? Направих следният експеримент:
    1. Вдигнах градусите на максимум (32 градуса) за около 10 мин. Перката на външното тяло видимо вдигна оборотите.
    2. След 10 мин. намалих градусите на минимум (16 градуса). 2-3 мин. след това перката на външното тяло видимо намали оборотите, но не изключи даже и за момент.
    3. През цялото това време вътрешното тяло духаше с еднаква сила на струята (поставено на автоматичен режим на сила на духане)

Лаик съм по отношение на климатичната техника и затова открих и си свалих оригиналният pdf файл на модела, който както сами можете да се досетите е на Японски. Започнах да копирам от pdf-a и да си превеждам по малко в гугъл преводача. Функциите на дистанционното горе долу ми се изясниха ... извиках Неволята

Но изхождайки от климатика (пак инверторен) в другата ми стая (LG-GS12AF) си мисля, че не е нормално HITACHI-то да не изключва въобще.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

На Япончетата диапазона е огромен могат да топлоотдават точно толкова колкото е нужно за помещението. Няма нищо по хубаво от това един климатик да не спира да работи. Топ моделите на Панасоник даже топлоотдават докато размразяват.

12. Тук е от
    Sep 2013

Отговор: Re:Преводи на Дистанционни управления made in Japan

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    pavlincn, имаме една неприятна новина за теб...Това дистанционно управление което имаш, не е за твоя модел. За твоя климатизатор, модела е JG11 изглежда така. Има много повече функции, които с това което имаш, не можеш да управляваш.

Това управление което имаш е модел NA043 и за серията MSZ-T~F и MSZ-GXV~P.
    Здравейте! А случайно да можете да помогнете с превод за JG11... Намерих нещо подобно, но пак не върши работа. Опитах се да навържа йероглифчетата от снимките с тези на моето дистанционно, но явно японския не ми се отдава20130918_110854.jpg20130918_110905.jpg

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Заповядайте. Вижте си личните съобщения.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2006

MSH-2231.jpgЗдравейте! И аз да помоля за превод на това дистанционно за Mitsubishi MSH-2231

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Най-горния бутон е за настройка на режимите на работа:
    自 動 - автоматичен режим
    冷 房 - режим охлаждане
    除湿 - режим обезвлажняване
    暖房 - режим отопление
    Под него бутона настройва скоростите на вентилация:
    Автоматична
    Силна
    Средна
    Слаба
    Следващите два бутона настройват температурата.
    Под тях бутона активира таймери, като плюса и минуса настройва времето.
    Под тях има бутон за позиция на клапите.
    О долните три, средния е режим сън, другите два икономичен и режим пълна мощност.

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Направо не мога да повярвам че виждам това дистанционно то си антика.

18. Тук е от
    Nov 2006

Благодаря Aleksandars !
    Велев, заварено положение е климатика и незнам на колко години в и каква е отдаваната мощност - само консумираната виждам на етикета. Ако имате някакви данни,нищо не намирам, май е от 1991 г?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 14 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Дистанционни за климатици - полезни преводи от японски
    От py4 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2
    Последно: 05-03-16, 13:24
  2. Xbox360 S 250GB с 2 управления + 6 игри + 6 месеца Live Gold
    От botev4o във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 13-08-12, 23:23
  3. Fujitsu Japan
    От loszetas във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 49
    Последно: 16-03-12, 23:58
  4. Отговори: 17
    Последно: 19-11-08, 01:45
  5. Нескопосани преводи
    От FearMe във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 50
    Последно: 28-09-04, 14:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе