Тук ми пускат една муха как денем на икономичен режим било ефикасно, а не да смъквам аз градусите на 20 в моя случай за през деня, докато няма никой в нас. Има ли найстина такова нещо, или този икономичен режим не се използва!? Благодаря Ви.
Тук ми пускат една муха как денем на икономичен режим било ефикасно, а не да смъквам аз градусите на 20 в моя случай за през деня, докато няма никой в нас. Има ли найстина такова нещо, или този икономичен режим не се използва!? Благодаря Ви.
При мен, разлика в консумацията на ел. енергия с или без включена "economy" функция - няма или ако има, е пренебрежима. Засичал съм го по електромера, на нощна е-я. През нощта имам четри постоянни консуматора(2 бойлера + 2 хладилника), които харчат едни и същи киловати всяка вечер + - няколкостотин вата, които не мисля, че бъркат особено сметката. Всеки киловат отгоре е изхарчен от климатика в спалнята. Забелязвам, че и неговата консумация е сравнително константна, понеже нощните температури при нас са сравнително едни и същи напоследък. Единствената разлика, която намирам е, че с включено "еко" изключва по-рядко. Предполагам, че ако закача електромер или друг уред засичащ консумация, резултата няма да се различава много от това, което сън установил. Може да зависи и от марката и модела на климатика. Моят е 12LGC на General. Можеш и ти да направиш някакво засичане и сам да прецениш, кой е по-добрият вариант за теб.Първоначално публикувано от stennly
Колеги,
отново моля за вашето съдействие за
най-правилния избор на един климатик из между тези 4 машини:
FUJITSU 12 L G C
LG S12 A F
HITACHI 14 E H 1
PANASONIC 12 G K E
Благодаря!
@ deian,
точното название на модела това ли е FUJITSU ASYA12LGC?
Какви са стойностите на шума при вътрешното и външно тяло - тих ли е и работи ли на -15 градуса?
Къде е произведен?
Моля те с няколко думи да го опишеш. Благодаря!
Да, това е точния модел. Работи и на 15, стига да е оразмерен правилно. Произведен е в Китай. Сравнително тих, но са възможни някои странични шумове, характерни за модела. Общо-взето за тези пари е най-сносния инвертор.
Да, правилно ме разбра (Кой е най-удачния модел за тези пари).
Друг вариант съществува ли? А останалите 3 спрямо този модел толкова ли са зле. С по една дума плюсове и минуси.
Какво означава СТРАНИЧНИ ШУМОВЕ?
Благодаря!
Има толкова много изписано за тия странични шумове че е трудно да се опише "накратко" - като цяло има шум от преливането на фреона (при по-къс тръбен път), тракане и свистене на турбината на вътрешното тяло, пукане на пластмаси... Порови се в форума и ще видиш. И аз подкрепям мнението че от тези 4 - той е най-добрия за парите си.Първоначално публикувано от soon
от всички климатици които ми предложихте съм се спрял на тези двата тази им е цената с монтажа в бургас попаднах и на MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 25 ZIX-S с цена 2228лв с монтаж какво ви е мнението
Mitsubishi MSZ-FD25 VA -2000 с монтаж
Toshiba RAS-B10SKVP-E -2000 с монтаж
stonit,ти направо бръкна в раната.Която машина да вземеш-няма да сгрешиш,аз малко съм към Тошибата.
Ако в стаята ще се спи вземи Тошибата, за да не чуваш тръгването и спирането на Митсубишито когато не е много студено времето, колкото и тиха машина да е. Ако няма да се спи вземай Митсубишито.
Тошибата за спане за челни стойки за всичко е по добре.
момчета какъв дайкин и къде разположен за помещение 50кв.м. около 130куб.м.,което ще се използва за зеленчуков магазин(отворен съм и за други марки).
Има ли източници на топлина в магазина, като витрини и с каква мощност са? Външната врата постоянно ли е отворена и дали често се отваря?
не.само лятото ще има хладилна витрина за охлаждане на дините и пъпешите,а вратата ако се отваря често,значи ще ставам БАРОВЕЦ.лявата част на чертежа е витрина-стъклопакет окол 10кв.м.има и вентилация в магазина,която няма да се ползва.Първоначално публикувано от valen1