Страница 64 от 123 ПърваПърва ... 1454626364656674114 ... ПоследноПоследно
Резултати от 946 до 960 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    2004та година. Няма нов климатик под 2400лв, дето да му се опъне.
    Да си призная чета и се обърквам все повече. Как може да се сравняват машини нови с гаранция и такива произведени преди 6 години и кой знае колко и как експлоатирани?Замислям се вече, че прехвалените климатици втора ръка от Япония са на почит тук главно заради търговците.В момента в който се регистрирах получих един куп оферти на лични съобщения единствено и само за употребявани машини.Това форум за климатици ли е или за търговия?

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от perdashko
    Как може да се сравняват машини нови с гаранция и такива произведени преди 6 години и кой знае колко и как експлоатирани?
    Ми там е работата, че не могат да се сравняват...

perdashko, не бързай с избора. Почети още малко из форума и ще се ориентираш по-добре. Хората се опитват да ти помогнат и да те предпазят от покупка на боклук. При положение, че в първия си пост, питаш за климатици втора-употреба, нормално е да получиш оферти за такива.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2009

моля за мнение за климатик NATIONAL CS-40RCX - не ми трябват данни за климатика,имам ги,трябват ми отзиви за това справя ли се климатика със студа,екстрите и шума.Ще стигне ли за отопление на помещение 11 х 3,5 х 2,6 като помещението е хол и кухня - преходно е... май има аспирация, йонизация, кислород - има ли ги наистина и това значи ли че вкарва чист въздух, изкарва чист въздух?

Помещението е блок,ет 3 има 5 см неопор, дървена отлична дограма, 3 голями прозореца-единият е пистолет, почти не граничи със съседи.

Благодаря!

П.В. ( после видях ) Пердашко,толкова са смотани тези климатици от далечна япония,че ми се ще никой друг да не ги купува, за да им паднат поне още малко цените....търся 9 бройка подред, и все 2 ръка...тва е щот съм мноо прост!

5. Тук е от
    Aug 2010

Цитат Първоначално публикувано от marian1
    ...тва е щот съм мноо прост!
    Приемам безусловно твърдението ти.

Цитат Първоначално публикувано от marian1
    търся 9 бройка подред, и все 2 ръка...
    Пожелавам ти да успееш на 11 или 12 бройка поне

6. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Еми въпроса с климите втора ръка е малко като въпроса с колите втора ръка. Според мен пазара за който е направена дадена техника е най-съществената част от една техника. От друга страна техника направена за по-високоплатежоспособен пазар е по-скъпа и ако трябва човек да я купува нова, следват логичните въпроси, може ли да си го позволи и вижда ли икономически съобразна причина да го направи. За мен нещата седят по следния начин. Ако една техника е с достатъчна гаранция и на достатъчно добра цена, като втора ръка, за мен е по-целесъобразно да рискувам с нея и дори да се счупи да имам опцията до цената на нова такава да си купя още 2бр такива с достатъчна гаранция отново и по този начин да си минимизирам риска. От друга страна ако уцеля, разликата в цената никога няма да се изплати от икономията на електроенергия от 2 аналогични продукта, стига междувременно да не е имало качествена промяна в технологиите. Също така мисля, пак аналогично с колите, че ако си взема примерно една 5та серия на БМВ на 5г за около 20-23К е по-добре отколкото да си взема една нова Астра примерно за тия пари и че технологиите, които ще получа в БМВ-то, както и качеството на изработка ще бъдат в пъти по-добри от тези на Астрата, за комфорта изобщо не говоря, защото двете неща са почти несравними с изключение на базовия принцип на работа на автомобилите.
    Решението за ново или втора ръка, винаги е било до светоусещане и конкретни предпочитания на индивида. Някои мислят като мен, други казват новото си е ново, но всеки си е прав за себеси.

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от eddy
    Също така мисля, пак аналогично с колите, че ако си взема примерно една 5та серия на БМВ на 5г за около 20-23К е по-добре отколкото да си взема една нова Астра примерно за тия пари и че технологиите, които ще получа в БМВ-то, както и качеството на изработка ще бъдат в пъти по-добри от тези на Астрата, за комфорта изобщо не говоря, защото двете неща са почти несравними с изключение на базовия принцип на работа на автомобилите.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2010

Цитат Първоначално публикувано от eddy
    Също така мисля, пак аналогично с колите, че ако си взема примерно една 5та серия на БМВ на 5г за около 20-23К е по-добре отколкото да си взема една нова Астра примерно за тия пари и че технологиите, които ще получа в БМВ-то, както и качеството на изработка ще бъдат в пъти по-добри от тези на Астрата, за комфорта изобщо не говоря, защото двете неща са почти несравними с изключение на базовия принцип на работа на автомобилите.
    На това БМВ гаранция ще дадат от Франция. Друг е въпроса,че ако не си имал вземане даване с подобни луксозни автомобили, много голям е рискът да разшириш кръга от приятелите си с автомонтьори. В примера, който даваш ако астрата е нова и има гаранция е за предпочитане(повярвай ми този филм съм го гледал). Да не говорим за поддръжката на двата автомобила-парите, които ще литнат за консумативи по БнВ-то ще са в пъти повече, а и каквото и да се развали в астричката гаранцията ще го покрие. А сега по темата - всяка технука се разваля било тя "предназначена за платежоспособни потребители" или за социално слаби. До тук добре, но гаранцията която се дава за втора ръка японски климатици няма нищо общо с гаранцията на машините предназначени за европейския пазар. Помисли ако ти се развали "прехвалената" японска машинка колко от търгашите тук в този форум(а и въобще в страната) ще реагират адекватно и ще ти отстранят проблема? Дори и да имат огромното желание тяхната задача е ужасно трудна: трябва да намерят чарколаци от техника произведена в ЯПОНИЯ и навсичко отгоре преди някакви си 5-6-7-8-9-10 години. Дори и да я намерят представи си на каква цена ще им излезе с транспорта до България и колко време(в седмици ) . Няма да споменавам, че има вариянт като пристигне чарколака да се окаже, че е за съвсем друга машина. През цялото това време ТИ стоиш с един паметник на стената у дома и се разправяш с "търговеца", чиято единствена цел е да ти продаде техника, която в япония се изхвърля на бунището.
    В заключение искам само да добавя, че ако вдяваш толкова от климатици, колкото и от автомобили няма да ти е никак лесно

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

marian1, CS-40RCX ще свърши работа за това помещение. Машината има плазмен филтър, йонизация, кислороден генератор и аспирация. Само изкарва мръсния въздух извън помещението. Чист кислород се генерира в генератора и се вкарва вътре. Монтирал съм такъв модел и чисто нов и втора употреба и работят много добре. Имай предвид, че не ги препоръчвам за спални помещения. Националите като цяло имат по големи турбини и създават повече шум от други марки климатизатори. Не случайно степените на вентилация са автоматична + още 5~6 скорости. Отделно, аспирацията и кислородния генератор създават допълнителен шум, който не е драстичен, но в спално помещение няма да е удачно решение.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

perdashko, в думите наистина има смисъл, но въпреки че примера с колите е горе долу правилен има едно но...При климатизаторите има малка разлика - при покупката на нова кола получаваш гаранция, а при покупката на същата втора ръка не...При климатизаторите - и при новите, и при втората ръка получаваш гаранция.... Само ще ти дам пример с моите машини - модели от 1998 година и с параметри по добри от едно ново LGC....

12. Тук е от
    Aug 2010

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    perdashko, в думите наистина има смисъл, но въпреки че примера с колите е горе долу правилен има едно но...При климатизаторите има малка разлика - при покупката на нова кола получаваш гаранция, а при покупката на същата втора ръка не...При климатизаторите - и при новите, и при втората ръка получаваш гаранция.... Само ще ти дам пример с моите машини - модели от 1998 година и с параметри по добри от едно ново LGC....
    Примера ти не е удачен. Доколкото разбрах от това, което прочетох ти се занимаваш и имаш богат опит с климатична техника. Може да си позволиш да си монтираш машина и от зората на този вид техника. Избираш си сам, монтираш си сам, частите са ти подръка. Много ясно, че климатиците ти не са случайно избрани. ОБАЧЕ горките хора тук(тези като мен) искат съвет и получават оферти, пазаруват си изхвърлени от японския пазар машини със много съмнителна гаранция и впоследствие страдат. Това е истината.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от perdashko
    На това БМВ ............
    Еми точно за това ти говорех. Има светоусещане и светоусещане, щом предпочиташ новото, значи си прав за себе си, но тогава е тъпо да започваш с въпрос за втора ръка. Относно гаранцията, еми ако ми се наложи да я ползвам при моите употребявани япончета, ще ти кажа как седи въпроса. Относно колата бях в конкретната дилема преди 1г, само дето колата която избрах е 04г. Относно "вдяването" ( каквото и да трябва да означава този идиом ), мисля че е трудно да се вадят заключения за някого или нещо без да знаеш каквито и да било изходни параметри и само крайно некомпетентен и неграмотен човек би го направил.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Благодаря Алекс, явно ще трябва да търся друг,че там ще се и спи.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Само да вметна, че национала не топли само около себеси а до края на стаята точно поради това че обдухва по силно питата.Според мен това е + за голямо помещение.

17. Тук е от
    Dec 2005

Спрял съм се на четири модела за хол с бокс /26 квадрата/ и /стая 16 квадрата/... какво ще ми препоръчате?
    1) Panasonic CS/CU-XE9LKE http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=579
    Panasonic CS/CU-XE12LKE http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=580
    2) Daikin FTXS20G http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=275
    Daikin FTXS35G http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=231
    3) FUJITSU ASYB-09LD http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=212
    FUJITSU ASYB-12LD http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=211
    4) MITSUBISHI MSZ-SV229 http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=271
    MITSUBISHI MSZ-SV259 http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=453

Общата цена и при трите опции е около 3000лв. Въпреки негативните оценки за Panasonic като цяло, аз се поразравих в нета за този модел и има доста добри отзиви, освен това дизайна му е страхотен и определено превъзхожда останалите по този показател. Останалите му показатели също не отстъпват на другите марки, въпреки че доколкото разбирам това са фирми с доста по-добра репутация и традиции при климатиците. Та, моля ви кажете дали си заслужава да взимам Panasonic или е по-добре да е някоя от другите марки...

18. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

вариянт 3 според мен печелиш плазма

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе