Страница 112 от 123 ПърваПърва ... 62102110111112113114122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,666 до 1,680 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    Панасоника е поне 1 класа над тази Тошиба на 220 волта ... по добре да го сравниш с BDR
    Alexi,
    Ако това е към мен благодарско от сърце.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Здравейте колеги съфорумци. Преди време се допитах до Вас за избор на климатици за моята нова къща. Вече се сдобих с две машини Дайкин FTXS25 и 42G. Малката топли спалня 12 кв., а големия хол + кухня 42 кв., като е разположен срещу преходната врата към кухнята. За впечатления ми е трудно да говоря все още по разбираеми причини. Включил съм ги и не ги спирам. Малкия на 22 градуса, големия на 24 градуса. За ден цялата къща прави 33 киловта. Не съм засичал другите консуматори какво вършат. 30 дена по 33 киловта приблизително 1000 и това е сега. Какво ли ще стане при температура -15 градуса навън!? Започвам да се притеснявам. Да не излезе, че ще плащам по 2000 киловата. С оглед на алтернативата бих ги плащал, но ми се виждат множко. Климатиците ги държа само на Ауто. Дали да не им сменя режима нещо? Четох някъде, че е много важна дължината на монтажа. За малкия съм убеден, че е повече от 1,5 метра даже и над 2 метра. Големия обаче малко ме съмнява, и според мен е някъде около 1,30 м., но може и да греша, понеже не знам от коя страна е монтирана тръбата на вътрешното тяло и няма как да видя. Ами това е засега.

4. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Дали ще плащаш 2000 квт зависи от консумацията и на другите ти уреди.Бойлер, готварска печка, хладилници, пералня, осветление и т.н. Те представляват по-голямата част от консумацията.
    Тръбният път да не те притеснява.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Дали ще плащаш 2000 квт зависи от консумацията и на другите ти уреди.Бойлер, готварска печка, хладилници, пералня, осветление и т.н. Те представляват по-голямата част от консумацията.
    Тръбният път да не те притеснява.
    Разбира се, че всичко оказва влияние и го взимам предвид. Нещо за силата на вентилатора да споделите колега?

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Дръж си го на автоматичен режим.На най-бързата степен термодинамичните показатели са най-добри, но разликата е пренебрежимо малка.

7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

42ката е малка за 42кв.,пък и на ауто върти за малко на средна степен и после си подвява на датчика.Като паднат температурите май ще трябва да отреже кухнята и да вдигне вентилатора.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от johny01
    42ката е малка за 42кв.,пък и на ауто върти за малко на средна степен и после си подвява на датчика.Като паднат температурите май ще трябва да отреже кухнята и да вдигне вентилатора.
    Изолацията е доста на ниво. Дограмата също. Изолация и на тавана. Квадратурата е точно 40 квадрата.

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

При мен зимата на auto при ниски температури не се справя точно със зададената температура.Пробвай примерно на 4-та степен на вентилатора. Големичка ми се вижда площта за FTXS42G , само за хола се падат по мои сметки около 70 вата на кубик , ако прибавиш и кухнята грубо идват по 50 вата - зимата може и да не ти стигнат. Мисля ,че в сервизното даваха 1,5м най-малко тръбния път. Засечи само консумацията на климатиците без др. ел. уреди за по миродавно.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от smoky
    При мен зимата на auto при ниски температури не се справя точно със зададената температура.Пробвай примерно на 4-та степен на вентилатора. Големичка ми се вижда площта за FTXS42G , само за хола се падат по мои сметки около 70 вата на кубик , ако прибавиш и кухнята грубо идват по 50 вата - зимата може и да не ти стигнат. Мисля ,че в сервизното даваха 1,5м най-малко тръбния път. Засечи само консумацията на климатиците без др. ел. уреди за по миродавно.
    Е в кухнята все пак се готви почти цяла вечер и има какво да помага, а денем и да не смогва няма никой в дома . Няма как да засека само климатиците или ако успея няма да е съвсем точно тъй като няма да мога да засека за 24 часа, а само за няколко часа и няма да обхвана всички условия. Ще пробвам и ще пиша пак.

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Може да ги засечеш с едно такова уредче http://www.made-in-china.com/showroo...or-TS-JD-.html по 20-30лв.Показват както моментна консумация , така и с натрупвне имат и разни др. екстри.

13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

И аз съм със същото за 19лв. закупено от "Conrad" Пловдив-става идеално.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Ей не плашете човека бре, аз също съм с климатик 40 - само че тошиба 405пдр - който е в по голямо помещение - приблизително 55 м2 Ползвал съм го една зима вече.До сега наблюденията ми през уред за моментна консумация са възхитителни При мен се отоплява - хол 25 м2 ,кухня 15 м2 ,баня 4 м2 коридор 10 м2- поддържана температура 22 гр - при температури до към -5 -10 ако стане по студено намалям на 21 гр - и понеже имаше и 1-2-3 дни когато температурите паднаха на към -17 та и повече май( вече не помня колко дни ) само ограничих коридора от това помещение - понеже е излишен ( а коридора ми е 10 м2 само ) и не е имало огъване нито на климатика нито да сме усетили липса на комфорт и топлина.Сметката за тока ( понеже тогава бяха на 3 мсц ) та осреднена за целият зимен сезон беше 115 лв. ( забравих да спомена половината сезон бяхме 3 човека, на бойлер сме 80 л, моята къщовница готви през ден и ползва само ток....за вентилатора- ами при мен кухнята е на гръб на климатика, (най лош вариант) но ние там не се храним - но пък и не е и студено въпреки това- имам термометър и в кухнята ( разлика 1 градус) когато стане по студени климатика сам си вдига степените, общо взето не съм усетил по студени зони за да променям степените на вентилатора аз - при витрина на хола ми 3.5 м2 температурата вътре е равномерна...
    П.С. за уредчето - да много е готино, защото сам си регулираш температурата според джоба, а като те гледам с тези температури от сега ....

16. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от marian1
    Ей не плашете човека бре, аз също съм с климатик 40 - само че тошиба 405пдр - който е в по голямо помещение - приблизително 55 м2 Ползвал съм го една зима вече.До сега наблюденията ми през уред за моментна консумация са възхитителни При мен се отоплява - хол 25 м2 ,кухня 15 м2 ,баня 4 м2 коридор 10 м2- поддържана температура 22 гр - при температури до към -5 -10 ако стане по студено намалям на 21 гр - и понеже имаше и 1-2-3 дни когато температурите паднаха на към -17 та и повече май( вече не помня колко дни ) само ограничих коридора от това помещение - понеже е излишен ( а коридора ми е 10 м2 само ) и не е имало огъване нито на климатика нито да сме усетили липса на комфорт и топлина.Сметката за тока ( понеже тогава бяха на 3 мсц ) та осреднена за целият зимен сезон беше 115 лв. ( забравих да спомена половината сезон бяхме 3 човека, на бойлер сме 80 л, моята къщовница готви през ден и ползва само ток....за вентилатора- ами при мен кухнята е на гръб на климатика, (най лош вариант) но ние там не се храним - но пък и не е и студено въпреки това- имам термометър и в кухнята ( разлика 1 градус) когато стане по студени климатика сам си вдига степените, общо взето не съм усетил по студени зони за да променям степените на вентилатора аз - при витрина на хола ми 3.5 м2 температурата вътре е равномерна...
    П.С. за уредчето - да много е готино, защото сам си регулираш температурата според джоба, а като те гледам с тези температури от сега ....
    Е да, но като си направя една сметка - бабешка, а именно:
    Бойлер - 3 Кв, по 2,5 часа на ден (двама човека го хабим до нула) - 220кв
    Хол - осветление 500 Вата средно по 5 часа на ден - 80 Кв
    кухня - печки, хладилници, пералня (всеки ден), готвене всеки ден - 200 кв общо
    То в крайна сметка 500 Кв приблизително си е общата консумация на всичко останало. Тогава сега в тези топли дни за климите остават 500 кв за последния месец. Така погледнато се успокоявам. Относно да си настройвам температурата според джоба ми е малко странно - нека да ми е топло пък каквото трябва ще се плаща. Все пак 1 тон въглища е приблизително 300 лева, а за моята къща с по-малко от 1 тон едва ли бих се сгрял. Като съпоставим труда, разправията, не на последно място мърсотията, то и 350 лева сметка за ток (2000 Кв) си е направо добре. Следва, че имам запас от 1000 Кв на климите т.е. в студените дни "имат право три пъти да вдигнат консумацията си". Дали!?

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Не се занимавай с глупости.Няма как климатиците да си вдигнат три пъти консумацията.Спокойно си гледай пашалъка.Проблема с отоплението ти е решен.

18. Тук е от
    Oct 2010

трябва ми климатик за стая 15,1 м2, 36,5 м3,прозорец пвц 2,5 квадрата ,къща 2 етаж , не изолирана ,като 9,20 метра са външни стени , горния етаж е неотопляем, разположение югозапад Бургас до 2000с монтаж

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе