Винаги по това време е така,свършват парите от миналата година и към март почват пак. Лошото е,че има слухове поради финансовата криза,че тая година май няма да продължат...
Винаги по това време е така,свършват парите от миналата година и към март почват пак. Лошото е,че има слухове поради финансовата криза,че тая година май няма да продължат...
Тя приключи три годишната програма, има вероятност юни месец да почнат нова програма.
Както разбирам модела FTYN50F се произвежда в Белгия.
Дали има китайски ментета на Дайкин?
В Пловдив ми го предлагат за 1600 лв. с монтажа (вероятно ще измрънкам малка отстъпка) за помещение около 25 м2, но свързано със нещо като стълбищна клетка, т.е. обема който трябва да се отоплява е по-голям и вероятно топлината ще бяга нагоре.
Дали някой ще даде акъл за тази машина?
Имам опция Тошиба 18ка, втора ръка, сравнително (наглед) нова и запазена за 1450 лв.
Изобщо егати чуденето пада докато реша какво да взема.
Акло някой има на сърце да даде съвет ще бъда много благодарен!!!!!
За тези пари +малко напън от 300 лева си вземи един чисто нов дайкин FTX50 GV и си свиркай.Първоначално публикувано от fordescu
Няма ментета на FTYN серията, но почти за същите пари си взимаш новата ГВ серия на дайкин със смарт ай(умо око за 50,60 и 71-ка).енерго спестяващ е когато няма хора.Какви са тези 18-ки за 1450 лева.Не знаеш къде с а работили.за почти същит епари взимаш дайкин чисто нов.
Да-а-а-а-а,
май натам върви работата, новата машинка е нещо друго.
Благодаря!!!
FTX-овете ще се появят най-рано април и освен окото, едва ли ще има друга разлика с FTYN.
Как така като FTYN? Те нали са конвенционални (знам за 50-ката и 60-ката за които писа Ванко). По какво си приличат с FTYN и по какво се различават от FTXS?Първоначално публикувано от vclima
По този въпрос има доста изписано във форума.За мен е важно че FTYN-50.60 са перфектни климатици които не създават никакви ядове.
И са на прилични цениПо този въпрос има доста изписано във форума.За мен е важно че FTYN-50.60 са перфектни климатици които не създават никакви ядове.
FTYN 25 и 35 са си конвенционални,а 50 и 60 са си инвертори.Явно Дайкин най-сетне го осъзнават тоя факт,спират 50 и 60 и продължават да ги правят като FTX 50,60 и даже 71. Досега имаше само FTX 25 и 35. Сега добавят интелигентното око от FTXS,но само за икономичния режим и пооправят шума от вътрешното с няколко дБ. Вече е като на Нокрия 14 или Дайсейкай 16.Първоначално публикувано от rist
На практика разликата с FTXS ще е само в моторизираното задвижване на вертикалните клапи,оттам и екстрата окото да те следи къде си и струята да "бяга" от теб,както и седмичния таймер.
Писах и в другата тема, но явно тези екстри са много скъпи - има-няма 1000 лв са
Дано FTX остане на тази цена, която се рекламира сега.
По каталог ги дават, че FTX имат задвижка на жалузите за хоризонталното движение на въздуха.
Дайкин като цяло са доста мудни с иновациите, но пък са постоянни с качеството. Иначи на мен лично не ми допадат особено тези екстри на марката, свързани с енергоспестяване и комфорт. Идеята климатикът сам да намалява температураата в помещението не е особено практична. Когато човек прецени, че ще го няма дълго може и сам да я намали, но ако така иска. Иначе какво се получава: отиваш до Била, пазаруваш 1 час, през това време Т е спаднала с няколко градуса. Като се върнеш влизаш в стаята и внезапно усещаш разликата, което на мен не би ми харесало.
За комфорта: като има двама-трима души в стаята, щъкащи навсякъде, климатикът изобщо не може да е адекватен и си духа накъдето си му е кеф.
Не е задължително да ползваш която и да било екстра.