gnf , ти сигурен ли си че в i-klima разполагат с въпросното SanyoПървоначално публикувано от gnf
gnf , ти сигурен ли си че в i-klima разполагат с въпросното SanyoПървоначално публикувано от gnf
Не, само разглеждам и търся най-добрия климатик за мойта стая. Може да се обадиш и да питаш дали го имат, аз като реша кой ще е климатика тогава ще почна да го търсяПървоначално публикувано от teon
WOW, тези първите трябва да са върха на сладоледа, имат ебаси ценитеСпециално за хола, тези които си предложил отоплителната им мощност е между 5-6 киловата. Не е ли по добре 1 Норкиа AWYZ14LB мах отоплителна мощност 9 киловата + 1 по слаб. Незнам и аз доста съм объркан и само 1-2-ма дават предложения
![]()
Ами ти попита кое е най-доброто и аз ти казахПървоначално публикувано от jovanoty
Варианта Нокрия + още 1 климатик също не е лош.Най-добре ще е да кажеш точна цифра, която мислиш да дадеш за клими и тогава вече да мислим варианти![]()
Както казах, не съм си поставил определена цена, но е малко множко да дам 10к лева за да отоплявам 90м2Примерно за Норкията съм чувал доста хубави неща. Да кажем че тя ще е единия климатик, с кой друг да го комбинирам, но нека да има малко повече мощност в случай че реша да отварям вратата на спалнята. За детската Тошиба, Дайкин или 1 9 LDC.
pi0neer предолагам си прочел предните ми постове, а ако не си може да ги прочетеш, и след прочитане на темата за Тошиба ПДР серията май ще бъде той.Първоначално публикувано от pi0neer
Но ме вълнува следното, спалнята е 36м3 (последно мерих преди малко за по-голяма точност) с изолация на тавана и външната стена, без ПВЦ, външн. тяло най-вероятно ще се монтира извън терасата и разстоянието по мои изчисления ще е към 4м. в найдобрия случай, но може да +/- 1м. но това ще го решат монтажниците, стаята слънце не огрява зимата.
Със същото разположение на хола, само че с малко по-големи прозорци(не са ПВЦ) + още един с ПВЦ от където след обяд напича слънце когато го има разбира се, няма никаква изолация и е 51,272м3. и същото разстояние до външн. тяло.
За спалня модел http://dimeli.bg/klimatici/toshiba/51-toshiba-221pdr
За хола модел http://dimeli.bg/klimatici/toshiba/52-toshiba-281pdr
Подходящи ли са за съответните стаи, ще има ли загуби по топлоотдаването и респективно КОП-а ще падне ли? Ако има други неща сподели, тъй като аз засега не се сещам (много ми се размъти главата от модели, екстри и цифри).
Други компетентни съфорумци също да споделят.
Предварително Благодаря.
@jovanoty - за хола си вземи Нокрията и едно 12LDC и ще имаш достъчно запас от мощност.За детската или 09LDC или Toshiba RAS-B10SKVP-E DAISEIKAI
@gnf - идеални са и 2-та модела за стаите ти
Няма проблем че тръбния път ще е 4-5 метра, стига монтажниците съвестно да изолират тръбите.
какво да кажа, сигурно с а много добри тези тошиби.За моят климатик дженерал 12лд мога да кажа, че вчера цяла работи на 26 градуса в спалнята без проблем на сутринта имаше 3-4 милиметра скреж, но сутринта направи дефрост и скрежа се "изтече".Първоначално публикувано от gnf
Никаъв проблем на минуси външното тяло е по-шумно от на тошибите.
chachoto ще говори с цифри след 2 дена за National CS-228XB та да се види що е то КОП 6.75![]()
Още 1 въпросВъншните тела ако ги сложа на тавана, вместо отвън ще има ли проблем? Тавана е следващия етаж, и лесно ще може да се монтират там. Тръбния път ще е 2-3 метра за всеки климатик.
@gnf - този ти вариант с 2 бр. PDR е възможно най-добрият!
@jovanoty - а този таван отворен ли е по някакъв начин? Външните тела затова са външни - да са навън. Ако е в затворено помещение, в един момент в него ще стане по-студено и от навън заради климатика.
Очакваме с нетърпение.Първоначално публикувано от chachoto
Аз едва за 6,36 мога да говоря.
Ако кубатурата на тавана е 3 пъти по-голяма от кубатурата на отопляемата площ е възможно. Но като цяло ефекта е съмнителен - топлото бяга най-вече нагоре. Добрата практика е да ги сложиш на тавана на съседите...Първоначално публикувано от jovanoty
![]()
Сопред мен не е важна толкова кубатурата да е по голяма а какъв е топлообменна.Най добре е на комин да се лепне външното тяло и съседа да буха дърва като за световното![]()
Има ли два други марка-модел подобни като тези, евентуални заместители на Тошиба ПДР. Ще чакам и chachoto за отзиви за Нейшънъл и евентуално сравнение с Тошиба ПДР ако е запознат с тях.Първоначално публикувано от deian
gnf-Според мен Национала е по икономичен от Тошибата. Може би Тошибата е по тиха. Ще имате инфо за консумацията на Националите от 08.12.2009г. до 08.01.2010г.