Страница 54 от 123 ПърваПърва ... 444525354555664104 ... ПоследноПоследно
Резултати от 796 до 810 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Решението е в две японски машини втора ръка...

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

А къде в София могат да се намерят японски машини втора ръка?

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Здравейте !
    Пред дилемата за избор на климатик за хола съм.
    В момента се топлим на локално парно , като зимно време се поддържа 25-26 градуса почти по цял ден.
    Къщата се намира в подножието на Балкана , където е малко по-студено зимно време.Има вътрешна излолация с вата и гипсокартон. Пода е на теракот, има лява външна стена, фронталната е с прозорци (около 3м)с дървена 5-камерна ПВЦ с к-стъкло. Отдолу апартамента не се отоплява , отгоре е таванско неотоплявано помещение.
    Размерите на хола са 6 х 4 метра с височина 2.4м.
    За момента се заглеждам по следните климатици
    FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA Хиперинвертор СОР: 4.5 , От 45 до 55 кв.м.- Цена : 2590 лв.
    DAIKIN S40JTPP СОР: 4.50 35 до 45 кв.м. - Цена : 2449 лв.
    Уруру Сарарата ги прескачам. Много екстри са им набутали и допълнително оскъпяват цената и не знам дали е рентабилно да се взима такъв климатик.
    Какво Ви е мнението за тези модели ?
    Има ли по-добра алтернатива ?

Предварително благодаря !

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

sandista - Грабвай Нокрията перфектна машина за цената си по добра няма.

6. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

+1 Nocria

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от sandista
    Здравейте !
    Пред дилемата за избор на климатик за хола съм.
    В момента се топлим на локално парно , като зимно време се поддържа 25-26 градуса почти по цял ден.
    Къщата се намира в подножието на Балкана , където е малко по-студено зимно време.Има вътрешна излолация с вата и гипсокартон. Пода е на теракот, има лява външна стена, фронталната е с прозорци (около 3м)с дървена 5-камерна ПВЦ с к-стъкло. Отдолу апартамента не се отоплява , отгоре е таванско неотоплявано помещение.
    Размерите на хола са 6 х 4 метра с височина 2.4м.
    За момента се заглеждам по следните климатици
    FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA Хиперинвертор СОР: 4.5 , От 45 до 55 кв.м.- Цена : 2590 лв.
    DAIKIN S40JTPP СОР: 4.50 35 до 45 кв.м. - Цена : 2449 лв.
    Уруру Сарарата ги прескачам. Много екстри са им набутали и допълнително оскъпяват цената и не знам дали е рентабилно да се взима такъв климатик.
    Какво Ви е мнението за тези модели ?
    Има ли по-добра алтернатива ?

Предварително благодаря !
    За тези градуси(25-26) нокрията-чисти си сама филтрител, и дайкина е хубав, но е по -слаб на отопление.

За уруру сарара-та и аз съм на същото мнение.

8.  

9. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Аз пък съм на друго мнение - Нокрията е много добра ,но е прекалено мощна за това помещение...мисля си че е най добре да вземеш Дайкин FTXS35G даже и той е доста мощен ,но понеже си свикнал с по високи температури е приемливо...тези 24 квадрата ще ти ги прави баня даже и да нямаше никаква изолация на стените.Разгледай този модел - няма излишни екстри и зимата нямаш грижи ...

Уруру Сарарата е перфектният избор и е единственият климатик в света,който регулира влажността грамотно,но е доста скъп и не е по джоба на всеки.Аз не го препоръчвам само защото е скъп.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Наистина Нокрията е доста мощна но това е един огромен+ това и минимума и е по нисък което значи че ще работи като инвертер по добре когато температурните разлики са по малки.Ако искаш да даваш по малко пари може да погледнеш и 12LDC на Fuji-Fujitsu също доказан климатик във времето.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Нокриа-та е има повече мощ, отколкото му трябва на това помещение, но това изобщо няма да му е проблем, но и другите два залепват за помещението

12. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Дойде време да избираме климатик за дневната. Ще се ползва за отопление и охлаждане, става дума за Търново, като тук температурите варират от -20 до +40 и определено ми се иска да е нещо достатъчно добро, но в същото време не искам да се изхвърлям с бюджета (криза е все пак)..
    Цената, която поставям е около +-1400лв, задължително инвертор. Стаята е със западно изложение, PVC дограма, 20г. тухла, но без изолация. Като квадратура - под 25кв.м.

За съжаление в Търново нямам никакви отзиви за читави монтажници, а предпочитаните модели от мен не се срещат по разните *маркети, за това ще помоля за отзиви относно следния сайт (който съвсем случайно го намерих) и услугите предлагани от него:
    http://www.climatikcenter.bg Някой има ли отзиви от първа ръка относно тази фирма, читава ли е, кой им извършва монтажа и най-вече качеството на работа, проблеми с гаранция и т.н.?!

Въпросите ми са, може ли да ми препоръчате читава фирма за климатици в Търново, какво мислите за по-горния сайт и ако може и да ми препоръчате определени модели климатици, които да отговарят на критериите ми.
    Благодаря предварително!

13. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Можеш да разгледаш и тук : http://www.victoria2000.com
    Моделите на сайта нямат обявени цени, но щом си от Търново можеш да разгледаш на място, със сигурност за този бюджет ще намериш добра машина! Успех!
    p.s. Това са модели, които ще те топлят!
    SANYO SAP-DK25T
    DAIKIN F28 GTPS
    MITSUBISHI MSZ-ZXV22Т
    FUJITSU АS-E25S

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от vclima
    Нокриа-та е има повече мощ, отколкото му трябва на това помещение, но това изобщо няма да му е проблем, но и другите два залепват за помещението
    Посъветваха ме да си сметна 10-15% отгоре за всеки случай. Затова гледам тази Нокрия.
    И пак казвам - зимата тук си е студеничко с тоя теракот и липса на отопление отдолу,горе и външни стени.
    След като е малко по-мощен няма да се тормози, съответно ще има по-дълъг живот ?
    В един сайт попаднах на тази информация
    Климатик >> Инвертор >> Fujitsu-General AWYZ14LB Държава: Япония Климатик от серията климатици Nocria на Fujitsu-General. Този елегантен климатик е с осъвършенствана производителност в рижим охлаждане и отопление и разполага с автоматично-почистваща се филтрираща система което е гаранция за ефективната и безпроблемна работа на климатика. UV плазмен филтър дезодорира въздуха и убива бактерии. Климатик подходящ за отопление и климатизация на помещения до 30m2. Всички климатици с марка Fujitsu-General имат гаранционен срок от 36 месеца. • DC инверторна технология • Механично самопочистване
    Друго нещо .. Държа да е супер тих ! Както вътрешното , така и външното тяло. В тази връзка да попитам добре ли е :
    Ниво на шум вътрешно тяло - dB 24 / 29 / 35 / 43 / 46
    Ниво на шум външно тяло - dB 46
    Съседа от първия етаж като си пусне климатика и тоя под нас се качва да се кара да сме си спрели центрофугата !

16. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Нокрията е от класа на Уруру Сарара, демек е топ модела на Фуджитсу, вече кой как ги класифицира марките е индивидуално. Във всеки случай КОП от 4,44 при 6кв номинал е едно доста добро постижение.

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Rockwell
    Дойде време да избираме климатик за дневната. Ще се ползва за отопление и охлаждане, става дума за Търново, като тук температурите варират от -20 до +40 и определено ми се иска да е нещо достатъчно добро, но в същото време не искам да се изхвърлям с бюджета (криза е все пак)..
    Цената, която поставям е около +-1400лв, задължително инвертор. Стаята е със западно изложение, PVC дограма, 20г. тухла, но без изолация. Като квадратура - под 25кв.м.

За съжаление в Търново нямам никакви отзиви за читави монтажници, а предпочитаните модели от мен не се срещат по разните *маркети, за това ще помоля за отзиви относно следния сайт (който съвсем случайно го намерих) и услугите предлагани от него:
    http://www.climatikcenter.bg Някой има ли отзиви от първа ръка относно тази фирма, читава ли е, кой им извършва монтажа и най-вече качеството на работа, проблеми с гаранция и т.н.?!

Въпросите ми са, може ли да ми препоръчате читава фирма за климатици в Търново, какво мислите за по-горния сайт и ако може и да ми препоръчате определени модели климатици, които да отговарят на критериите ми.
    Благодаря предварително!
    За 1400лв., които си приготвил погледни този климатик http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftyn50f_ryn50e ако искаш нов, иначе отиваш на японски секънд хенд и избора ти за модели става по-голям.

18. Тук е от
    Jul 2010

За 1400лв., които си приготвил погледни този климатик http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftyn50f_ryn50e ако искаш нов, иначе отиваш на японски секънд хенд и избора ти за модели става по-голям.
    [/quote]

Не ви ли притесняват голямата консумация и ниския COP на този климатик?
    Интересува ме FUJITSU ASYB-12LD с какви нива на шум е (шумен ли е)?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе