По характеристики Нейшънъл наистина е един от най-икономичните, какъвто искам аз, възможно НАЙ-ИКОНОМИЧЕН.Първоначално публикувано от chachoto
По характеристики Нейшънъл наистина е един от най-икономичните, какъвто искам аз, възможно НАЙ-ИКОНОМИЧЕН.Първоначално публикувано от chachoto
Здравейте и за много години !!!
Бихте ли ми дали информация за избор на климатик.
Ще се отоплява стая с размер 3.6м- ширина 5м- дължина 2.6м- височина. в панелен блок .
Едната стена е крайна има и тераса. За сега е с дървена дограма и без изолация ,но пролетта или лятото ще се сложат.
Изложението е Запад-Юг . Етаж 5 . Гр. Пловдив
За парите ,да е до 1200лв. без монтаж.
Претенций отностно марка нямам ,разчитам на вашия опит и познания.
Благодаря предварително.
Аз ако знаех дали може нямаше да питамТавана е голям колкото цялата каща. Преграден е на 2, има врата между двете половини, като най-високата му част е сигорно 4 метра. Не е изолиран, има връзка към стълбището. Идеята ми беше, че ще имам лесен достъп до външните тела, както и по малко корозия отколкото ако е на вън. Какъв е точно проблема ако телата са свътре а не вън? И още нещо за голямото помещение казахме Норкиата и 1 12 LDC. Тъкмо гледам характеристиките на RAS-2829D SUPER DAISEIKAI и FTXS35G. 12-ката е най-мощна, повече ток гълта и е най-евтина. Даикина и Тошибата са с еднаква мощност, дайкина е наи-скъп, тошибата най-икономична. Випроса ми е, кой от 3 те е най-качествен и най-добра работа, ще ми свърши като допълнение на норкиата. Много питам, но има толкова много климатици и искам да взема по-правилното решение. Мерси
За тези пари много добра оферта е Дайкин FTXS25D.Ето тук можеш да му видиш спецификациите - http://mmc.bg/admin/pics/76_2_promo_...D_okt_2009.pdfПървоначално публикувано от tsvatanov
Този модел е много тих и се справя изключително добре при минусови температури![]()
panasonic CS/CU-E9JKE EER/COP по-големи от 4, т.е. мноого икономичен и с макс отоплителна мощност 5.0кВт, Daikin-а е по-тих и с око за движение, но с по-малко EER/COP и по-малка макс. отоплителна мощност. Друг възможени избор е Sharp XP 09 JR, с EER/COP над 4, но с малко по-слаби отоплителни характеристики. обаче има Plazma Cluster ION - за по-добър комфорт и по-качествен и чист въздух в помещението, дисплей на вътрешното тяло и някой други гъдели. Въобще за тези парички могат да се вземат доста модели. Не може да се вземе Toshiba RAS-B10 Daiseikai, Fuji Plazma LD и някой други по-скъпички модели. Успех
Мисля, че бяхме ясни за въпросната Тошиба.Първоначално публикувано от jovanoty
А и нещо не ми е ясно - защо ти е Нокрия + още някакъв климатик за голямата стая? Съмняваш се, че Нокрията ще постига нужния комфорт ли? Я сложи първо само нея, пробвай и после пак ще говорим.
Нокрията е най недооценения климатк в БГ той просто няма аналог 6 кв. и коп4.4 на пик малко над 9 кв. страшна машина и цената перфектна 2369 лв.
И аз бях хвърлил око на този модел ,но ме съмнява че е прекалено слаб за това помещение.Първоначално публикувано от pi0neer
Здравейте на всички и честита нова година!
В продължение на това, което обсъждахме на 79-80 станица от предната тема(2009г.) искам да противопоставим Daikin FTXS35G с MITSUBISHI ELEKTRIC MSZ-GE35. Коя от двете машини е по-добра според вас и защо....предимства/недостатъци...?
Не знам дали Норкиата, ще е дотатъчнаНяколко човека ми казват че може и да не е, други ми казват че е по добре с 2 за по добър конфорт. Други ми предлагат 2 12LDC, аз ако знаех нямаше да питам. Първоначалната ми идея беше да утоплявам и спалнята и детската, с 2 климатика 1 в кухнята и 1 в хола. Зададох и въпрос евентуално ако в хола подържам 25-26 градуса, колко ще е в детската и спалнята, но не получих отговор. Там по-принцип предимно ще се спи така че може и да е по хладно, като през другото време вратите може и да са затворени. Ако може така, не виждам смисал да слагам климатик във всяка стая. Нека някой който го е пробвал да сподели впечатления
![]()
deian, знаеш ли дали Саньо ЕХ22Т има автоматично почистване на филтрите и автоматична дезинфекция на вътрешно и външно тяло, като това на Тошиба 221ПДР, защото на Саньото пише че има индикация за замъсени филтри, което ще рече че няма авто почистване или бъркам.
Мисля, че си чел много БГ сайтове и са те хвърлили в заблуда. EX22T има UV лампа - това е. Друго не знам да има. PDR-а не знам какво си чисти, но пък дезинфекция на външното тяло ми звучи като прекалено свободно съчинение.
Дъжда го измива, а озона след него го дезинфектира.
И плазма... и плазма има. И двупосочна аспирация с рекуперация.Първоначално публикувано от deian
![]()