Страница 15 от 20 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 287

Часът на истината 2010 г. - България със сибирски студ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re:Часът на истината 2010 г. - България със сибирски студ

Цитат Първоначално публикувано от justify

Провървя ни със сибирските "жеги", особено когато са предречени от синоптик.бг...http://news.gismeteo.ru/video.n2?item=63400136971

Студовете излезли от счупения сибирски хладилник ще продължат и през февруари...
    вече сме ги чували.Вие от Варна очаквайте "ново включване" на зимата във вашия регион около 5 февруари...
    Поради тази причина започва усилен монтаж на ски влвкове в Морската градина начални станции. Крайни станции Франга )

2.  

3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Очаквайте откриването и на новата ледена пързалка която ще се намира в района на север плаж,морска гара, Галата.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от stenly
    Очаквайте откриването и на новата ледена пързалка която ще се намира в района на север плаж,морска гара, Галата.
    Да се задържеше така към един месец - щях да инвестирам в шейни теглени от северни елени по линията Варна - Одеса - Варна.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Недей така, бе пич, вече и децата ми взеха да не харесват сняг, искали го само по Коледа.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да, да...ела питай моя, не мога да го прибера от двора рине с едно огромно гребло и само прехвърля снега от едини якрай на двора на другия.На 8 години е тиквата.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2008

ghost23 " Mаксимална мощност" 6,2кW при 20С вътрешна и 7С външна темп.
    " Максимална мощност" 6,2 х 0,4= 2,48кW при 20С вътрешна и -16С външна темп.Бих казал доста понамаляла.

Вентилатор на макс на отопление 1630rpm, 648m3/h и температурна разлика 50-20=30С.
    Според тези данни излиза, че климатика има топлинна мощност 7,36kW при -16С външна темп. Изчислено с i-d диаграма за влажен въздух. Ех ...мечти, мечти.

Дебело подчертавам, че не твърдя, че климатика не е хубав, че не топли. Просто намекнах, че ако вади такава температура, при тези условия, не е зле да се помисли за профилактика на турбината и вътрешната пита.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

geozap-nationala при турбина на макс има такава стуря че климатик 18-ка няма.По принцип nationala и на най слабо духа солидно.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Съгласен съм, но при теб темп. на вход не е 20С.А и при различните модели , марки и големини има разлика.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Добро утро.Днес деня в Ямбол е разкошен - 5, 6 см нов сняг, топло - малко под нулата, направо приказка.Аз на geozap му вярвам, защото математиката си е математика, пък и аз нямам представа от топлопренасяне и термодинамика, защото не съм нженер.Само малка поправка - температурната разлика, посочена по-горе е 28 градуса /входната е 22 /, ако има някакво значение за изчисленията.Реших, че грешката е в термометъра /беше спиртен, до 45 градуса/.Намерих един живачен, ГДР-ейски, до 53 градуса.Снощи при -5,-6 пуснах ТОШКО на ХАЙПАУЪР.След 4, 5 минути, не знам доколко се е развъртял компресора, показа 51-52 градуса на потока.Ще направя ново замерване, когато пак температурата падне към -15, но надали ще падне под 45, 46 градуса температура на потока.

12. Тук е от
    Sep 2008

Аз също вярвам на математиката,но трябва да се отчете и минималните топлинни загуби,които има помещението,което се отоплява.
    А и не вярвам chachoto просто хей така да си "чеше езика".При мен температурите се измерват с враден термометър на кростренажор Кетлер(трябва да мери точно?!?)

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

И на мен в тази насока ми е мисълта.Помещението, в което е моя ТОШО е здраво изолирано и топлозагубите са минимални, поради което температурата на входащия въздух не е ниска.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Забелязвам нещо, което по принцип е логично да се случва. След няколкото дни истински сибирски студ, особено в място като Добрич, въпреки изолацията на апартамента ми - се усеща че стените са се охладили доста. Целият жилищен блок. И сега въпреки че навън е пролетните -2...-4C - климатиците трудно вдигат температурата в стаите. Правят го с доста напъни.
    Това охлаждане на стените на сградата е подобно както през лятото след няколко дни зверски жеги - даже и да се поразхлади навън, вътре в помещенията още дни наред е като в опалена фурна. Тогава борбата е за охлаждане, въпреки умерените градуси навън.

Е, някой друг наблюдава ли този ефект и при себе си тези дни?

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При мен няма такъв ефект.Цялата къща, с изключение на една стена на стая е изолирана с 10 см външна изолация.Едната стена е изолирана отвътре с вата, каширана с алуминиево фолио и дървена ламперия.Ако големия студ се задържи над 10, 15 дена, тогава може би малко ще поизстинат, но това няма да пречи чак толкова на машините.Топлообмена при мен е достатъчно нисък, за да изстинат и стените. При малка по дебелина изолация или липса ва такава е възможен ефект на акумулиране на студ или топлина.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Изолацията ми е само външна, при това съм на тухла, а не панелка. На пипане усещам вътрешните стени - към съседите, а и чисто вътрешните между стаите - като по-студени от обичайното. Все пак в големите студове намалих с 3-4 C отоплението. Може би и заради това.
    Но си мисля, че каквато и изолация да има - като се преохлади цялата сграда - ще има такъв "остатъчен" ефект като при мен.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да, ще има.Но колкото е по-добра изолацията, толкова повече ще се забави охлаждането.Забравих да спомена, че къщата ми е стара, стените са 48 см зид, по стандарта преди 56-та година, когато въведоха 36 см като стандарт.И то не някакви си кухи четворки, а здраво изпечени като бетон единички от старите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 20 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Часът на истината 2012 г. - България със сибирски студ
    От buki1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 193
    Последно: 09-02-12, 19:44
  2. Отговори: 54
    Последно: 01-02-12, 19:07
  3. Midea MSG-12AR - измръзнахме от студ
    От actorman във форум Климатици Midea
    Отговори: 6
    Последно: 04-11-09, 03:13
  4. Часът на Земята!
    От Profita във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 30-03-09, 23:12
  5. Отговори: 118
    Последно: 14-01-08, 15:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе