Страница 21 от 102 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 1528
Like Tree2Одобрявам

Втора употреба климатици - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re:Втора употреба климатици - част 2

имам в близко бъдеще да правя магазинче и ще трябва да го климатизирам, 41м2 , височина 3.5м, две витрини студен алуминий с двоен стъклопакет с размери 3,5х3 м горе долу едната стена е стъкла.
    местоположение силистра.

ако може да ме ориентирате към машина 1 голяма или 2 малки -чудя се , и да знам колко парички да си приготвям. предполагам до 2 месеца съм готов за климатизиране но може и да се забавя.

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Определено ти трябва около 10 kW отоплителна мощност. С една машина, невъзможно да постигнеш желаната температура. Спираш се на две машини, като номиналната отоплителна мощност на всяка от тях не трябва да е по малка от 4.5 kW. Разбира се, зависи каква температура желаеш да се поддържа вътре и колко ще намалее кубатурата на помещението след като се оборудва целия магазин.

4. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    elmo82, какво значи това?
    Саше,един път и ти да питаш нещо и няма кой да ти отговори

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

и аз го изкарвам 11квата криво ляво но и на 10 съм съгласен.
    мислех си за един дайкин 71 но сега като ги вдигнаха е извън играта.

лошото е че обема няма да се намали много.температурата нормално 19 20 21 градуса - тази зима на толкова изкарахме, но едно е вкъщи едно е в магазин където да се надяваме ще има влизане излизане
    ок мерси.
    някакви идеи за машини сега за да мога да се ориентирам с паричките - нещо което да ти се вижда подходящо алекс?
    япоснките са все малки които ги виждам по сайтовете за втора.

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    лошото е че обема няма да се намали много.
    Нещо окачен таван с минерална вата отгоре...? Може да ти спести доста парички.

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Нещо окачен таван с минерална вата отгоре...? Може да ти спести доста парички.
    mай ще ме гонят да имам височината - не знам защо са си го измислили това ама за магазини го искат, а бе тя една ама да не оцапваме тука.
    вариант е 10х

8.  

9. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Все още се намират FTX50/60/71 на старите цени. Ако побързаш може и да хванеш последния влак. Моя FTX50 е в 25 квадрата магазин с 4 външни стени, без никакви изолации. Ветрилник отвсякъде. Нямах никакви грижи зимата. Климатика е голяма сила. Мисля, че 71 ще ти свърши работа, две 50-ки също е добре. При плюсови температури ще минаваш метър с единия.

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

estqwerty, при японските модели, трябва да или да се спреш на върхови 28-ци (тоест 2.8 kW на охлаждане), до 2003~2004 година защото при тях отоплителната мощност е 4 или над 4 kW или на машини с охлаждаща мощност от 3.2 kW нагоре - тоест такива които имат отопляваща мощност 4.5, 5 или 6 kW. Примери мога да ти дам много, но всичко зависи ти какво искаш. Защото, ако търсиш по нови машини, като години, определено трябва да залагаш на такива с по голяма охлаждаща мощност, респективно и по голяма отоплителна. Ако примерно една машина от 2001~2002 година има отоплителна мощност 4.2 kW, през 2005~ 2006 моделите от същата серия вече са 3.6 kW...Именно заради това трябва да търсиш по мощни машини, а оттам се вдига и тяхната цена.

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Сваляне на тавана с 50-60см + две 28ци ми се струва оптимален вариант. Това са клими с оптимални показатели. При по-големите модели, ефективността е занижена поради конструктивни причини. А и правят много шум и вятър.

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

в моя магазин 47кв.м. и 10кв.м. витрина съм с ftx 71 и съм повече от доволен.струята не се усеща и не е шумен,така че ако наистина ги има на старата цена КУПУВАЙ ГО.

13. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Тавана не може да го сваля. Това е търговско помещение и /до колкото си спомням/ минимума според новите наредби е 3,2м.

14.  

15. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Сваляне на тавана с 50-60см + две 28ци ми се струва оптимален вариант. Това са клими с оптимални показатели. При по-големите модели, ефективността е занижена поради конструктивни причини. А и правят много шум и вятър.
    Глупава идея. Аз ако имаше чалъм бих направил поне 5 метра височината. "Метро" неслучайно ги вдигат до 15-20 метра. Нагоре трупат стока. Квадратите/кубиците са злато. От стоката има файда. Който купува винаги печели.

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

определено цената ще е водеща за съжаление - времената са такива.
    все пак и надеждността е важна.
    притеснява ме главно за отопление - лятото все някак се преживява при мен зимата е зора, тия по-старичките с наминал към 4 и отгоре много зле ли изглеждат? и мнооого приблезително цена за тия до 2004?

идеята за 2 28ци ми харесва - дори и само заради външните тела че по-лесно ще ги сместя на фасадата.

може да е 3.2м височината - ще ударя една ролетка утре

може 71ца но ако се събера с нещо по добро за подобни парички ще са два. тия копове все ми вадят очите на японците а дайкина е Б или Ц беше.
    вярно че копа не топли ама да съм пробвал и аз нещо с коп над 3

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Глупава идея.
    Глупава, глупава... колко да е глупава...? Човека не е казал, дали става дума за цветарски магазин, сладкарница или кебапчиница.
    Ти се чувствай умен и дай по-добра.

18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

споко момчета за парцалки уж ще е, но винаги може да се преобрази, докато отворя незнам какво ще е

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 102 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе