Благодаря на всички направили си труда да прочетат въпроса и да отговорят тук и на ЛС. Ще докладвам за крайния резултат.
Благодаря на всички направили си труда да прочетат въпроса и да отговорят тук и на ЛС. Ще докладвам за крайния резултат.
Ако ще взимаш на 100В вдигни парите и си вземи върхови модели. За 700-800лв няма да намериш нищо добро.Първоначално публикувано от KM100
Здравейте ! Много спешно се нуждая от вашата помощ.Купих си климатик саньо с фотооко марка: ЕН40Н2 като си легна вечер или като няма никой в стаята климатика се изключва . Какво трябва да направя за да не се изключва, защото много страдам . Ако някой знае да пише !
orlin70, достатъчно е да зададеш въпроса си в една тема. Нали имаш превод на дистанционното управление?
Здравейте пак ! Ако наистина някой знае как да изключа фотоокото или да го настроя на някакъв режим моля да ми каже. Алекси на теб ти е смешно но на мен ми се плаче. Като няма никой в стаята климатика спира и стаята изтива.
Обърна ли се към хората които ти го продадоха и монтираха, те може да знаят, нали това им е работата, да разбират.
Нещата се движат в посоката на нова машина. Иначе мога да се похваля, че имам Осака монтиран 2000год. и до сега си бачка без никакви проблеми и без профилактика. Само веднъж преди няколко години му добавихме малко фреон. В разговор със специалист се оказа, че баш този модел си е чисто Митсубиши с изключение на лепенките "Осака" и като го купувах ми казаха, че е 12 тица, а се оказва бил 14тка. В петък си направих експеримент. При 20С в стаята, на изхода духаше 57С. Един път и аз да имам късмет, ама пък от друга страна щом паднат темперитурите по 0С и почва да бере душа. Както и да е. Тая седмица трябва да се реши въпроса с покупката.Първоначално публикувано от vankoto
ЧиСТИТО за саката дето я сака я не сака, ама не знаеш какво е топло.Първоначално публикувано от KM100
Ами да довършим темата. Поръчах 2 броя от това
Марка: Fujitsu General Модел: ASYA 09LKC
Отдавана мощност (охлаждане) 0.5/2.5/3.0 kW
Отдавана мощност (отопление) 0.5/3.2/3.9 kW
Консумирана мощност (охлаждане) 0.78 kW
Консумирана мощност (отопление) 0.88 kW
EER 3.21/A
COP 3.62/A
Енергиен Клас A/A
Захранване 220V-240V – 50 Hz
Нива на шум (min) вътрешно тяло 21 dB
Хладилен агент R-410A
Обхват на външна температура охлаждане +18 до + 43 °C
Обхват на външна температура отопление -20 до + 24 °C
Цена: 1099 лв. (с ДДС без монтаж)
Очаквам тази седмица да ги доставят и да ми ги монтират. Надявам се да съм доволен.
KM100 много бързаш без да питаш!!! Защо не взе поне 09LEC .И тази цена е много за този климатик.
Виж тук: http://klimatici.biz/product/681/kli...sya-09lkc.html
пък ти взимаш 2 бр..Вземи ги махни по добре .Щом ще са от семейството на Fujitsu взимай от този модел: http://klimatici.biz/%D0%BA%D0%BB%D0...%80%9309le.htm
Послушай ме и няма да съжаляваш.При монтажа задължително да са с по 3 метра тръбен път!!!
Ето ти инфо за 09LEC:
Отдавана мощност (охлаждане) 0.5-2.5-3.2 kw
Отдавана мощност (отопление) 0.5-3.2-4.5 kw
Консумирана мощност (охлаждане) 0.63 kw
Консумацирана мощност (отопление) 0.75 kw
Захранване 220V-240V – 50 Hz
EER (хладилен коефициент, охлаждане) 3.96
COP (коеф. на трансформация, отпопление)4.27
Енергиен клас (охлаждане/отопление)
A/A
И ние така,но ти довърши темата с неочакван край!-но парите са си твои,и дано да те топлят.Първоначално публикувано от KM100
Доволен, доволен... Колко да си доволен с това асматично външно тяло 22 kg...Първоначално публикувано от KM100
Ама късмет де! Определено ни изненада с този избор.
3.9 максимално топлоотдаване + КОП 3.8 тая машина е срам за Фуджитсу ..