на една позната LG-то прави зимата 23 градуса без проблем а пък лятото хладилник стаята но е 12ка и е малко по скъпо
на една позната LG-то прави зимата 23 градуса без проблем а пък лятото хладилник стаята но е 12ка и е малко по скъпо
Добра алтернатива е и климатик втора ръка , ако не си предубеден.Обмисли и този вариант.Има много колеги с такива във форума ,като цяло добри отзиви. Японски климатици от преди 10г превъзхождат доста от европейските си събратя и сега. Поразгледай темата "Втора употреба климатици".
според мен 2 кв номинал са много малко .. като стане -15 кво остава от тия 2 кв .. най много 1 ... няма стопляне ( личен опит с духалка в подобна стая ,на 1 кв просто не топли) ако е по евтинка машина с голям спад в мощността при минусови температури е добре да се наблегне на малко повечко номинална мощност ,Хитачито е добра оферта ,Фуджитсуто също .. някой от Панасониците 12 също ще вършат работа в тази стая .
Това което прочетох е много близко до истината но не съвсем.По отношение на Хитачи мога да кажа,че новите модели създават ядове,а частите са скъпи и трудно доставими.За LG нямам особено виждане,но ще се въздържа от препоръка за тях,за един среден клас климатик най-добре предценено от изброените марки ще дойде Panasonic инвертор RE9 или ако искаш да е малко по-мощно си сложи по-скъпия им модел 9-ка,все пак е първи етаж.Не видях и колко външни стени има помещението....Успех!
Хайде да не излезе че съм рекламно лице на LG ама искам да споделя мнението си.
Tази зима изкарах доста комфортно с LG S-12AT. В темата колко ми харчи климатика съм публикувал информация за консумацията и помещението което отоплявам за декември месец в едни от най-студените дни.
Със здраве от мен.