Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 158
Like Tree10Одобрявам

Избор на климатик за спалня, в която спи и бебе.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Избор на климатик за спалня, в която спи и бебе.

Mitsubishi Heavy работи на On-Off, не го гледай този каталожен нисък минимум. 9LDC е OK ако не се случи да ти кипи фреона, т.е. гледай тръбният път да е по-дълъг при тази марка. Иначе климатик с реален нисък минимум е Sanyo, Toshiba и за мен тези две марки са най-подходящи за спалня.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Добре де, ама като е по-дълъг тръбния път ще трябва да се плаща повече и си мислех, че е много по-добре като ще се плаща поне да е за нещо хубаво. В края на краищата не е ли по-добре вместо да се плаща тръбен път да се плати малко по-хубав климатик.

Професионалните климатици не губят от дълъг тръбен път, но при домашните това си е чиста загуба, колкото и малка да е тя. Веднъж се плаща още при монтаж, а след това се плаща докато се използва избрания климатик. Професионалните климатици са предвидени да работят с дълъг тръбен път, но пък техните цени трудно могат да се сравняват с домашните.

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Избор на климатик за спалня, в която спи и б

ДКолов, пий си гинко-билобата и не се притеснявай 50те санта тръбен път в повече. Впрочем "стандартен монтаж" включва тръби до три метра. Малко фирми втъщат ресто, ако ползват 2,7... Та не виждам някакви допълнителни разходи за спазване на сервизното ръководство.

5. Тук е от
    Nov 2010

Здравейте!
    Сигурно вече съм станал досаден, но питам за последно...
    Принципно съм се спрял вече на Шарп AY/АЕ-XP9LSR, който смятам ще ми върши чудесна работа, има пет години гаранция и е на цена 942 лв. Разпитах ferdi, който има същия климатик и той ми каза, че климатика е доста тих, а въздушната струя е нежна и почти не се усеща.
    Точно преди да го поръчам, разглеждах последно по сайтовете и попаднах на няколко модела, които ме заинтригуваха и, на които евентуално бих се спрял.
    1. SANYO SAP-ZK22X - http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=166, на цена 1299 лв. ме привлече с ниския си минимум и двойно по-ниска консумация от Шарпа. В първите постове на темата ми беше препоръчан, но някак си ми е убягнал. Също deian, чието мнение безкрайно уважавам ми е препоръчал Саньо и Тошиба като климатици с нисък минимум и подходящи за спалня. Та за него искам да ви питам дали е на 100 волта и ще трябва ли траф (не съм склонен да купувам климатик на 100 волта) и дали дистанционното ще е на японски?
    2. MITSUBISHI MSZ-22WB http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=271 - цената е 1449 лв. Също двойно по-ниска консумация от Шарпа и не много по-нисък минимум. Въпросите ми за него са същите - на 100 волта ли е, ще трябва ли траф и дали дистанционното ще е на японски? Заслужава ли си според вас 500 лв. повече от Шарпа?
    3. TOSHIBA RAS-2219D SUPER DAISEIKAI http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=244 - цената отново е 1449 лв. Също двойно по-ниска консумация от Шарпа и не много по-нисък минимум. Въпросите ми за него са същите - на 100 волта ли е, ще трябва ли траф и дали дистанционното ще е на японски? Заслужава ли си според вас 500 лв. повече от Шарпа?

От трите посочени климатика много ме привлича Саньото, освен с параметрите си и с цената - 1300лв. Другите два излизат малко извън това, което ми се плаща за климатик в малката ни семейна спалня, но ако смятате, че си заслужава.... защо не.
    Благодаря ви отново за вниманието.
    Поздрави, Петър Петров.

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

(не съм склонен да купувам климатик на 100 волта)
    Това май изчерпва въпроса.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Всички изброени в предния ти пост са на 100V за японския пазар.

AY-XP9LSR е климатик основно за охлаждане, не може много да разчиташ на него под -5/-10°, но ти май и нямаш нужда от това, което си спомням.

Честно казано аз на твое място бих сложил Sanyo SAP-ZK25X (но пак е на 100V). Това е може би най-подходящия климатик за малка стая от ниския ценови клас. Забележи - 25, не 22 и то не заради мощността, а заради конструктивна разлика във вътрешните и външните тела на 22-ката и 25-цата.

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Избор на климатик за спалня, в която спи и б

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Честно казано аз на твое място бих сложил Sanyo SAP-ZK25X (но пак е на 100V). Това е може би най-подходящия климатик за малка стая от ниския ценови клас. Забележи - 25, не 22 и то не заради мощността, а заради конструктивна разлика във вътрешните и външните тела на 22-ката и 25-цата.
    Аз пък не бих. Заради констуктивната прилика. Като се купува японка, има смисъл да е поне в средния клас.
    Иначе - "круша, като круша". За охлаждане, това няма никакво значение де.

10. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Ако си от София не е лошо да помислиш пак за 100 волтовите,защото ZK25X e на 1220лв

11. Тук е от
    Nov 2010

Не съм от София...
    ОК, благодаря ви отново за бързите и компетентни мнения. Ще потърся малко информация за минусите на 100-волтовите климатици и дали преобразуването от 100 на 220 волта променя качествата на климатика.
    А знаете ли колко струва да се пригоди такъв климатик за работа с нашата мрежа?

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Нищо не струва, слага се един траф отвън в метална кутийка до външното тяло. Цената му е включена в цената на климатика и монтажа.

13. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Ако го купуваш чисто нов от магазина ( дори и 2ра ръка да е ) това е включено в монтажа а за преобразуването и промяна в работата никаква даже съм чувал че и трансформатора го играе малко предпазител ако има токов удар може да имаш късмет да не изгори климатикаами трафа дали е така да кажат запознатите.

14.  

15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от p.petrov_dr
    Ще потърся малко информация за минусите на 100-волтовите климатици
    Погледни им и плюсовете де(ако имат такива ),че така изборът става предопределен...

16. Тук е от
    Nov 2010

Включвам се, за да ви информирам, че одисеята ми по избора на климатик приключи! В крайна сметка се спрях на Sanyo ZK22X. Поръчах го в една габровска фирма, която доставя от Термоклима. Благодарение на Bivola, който ми даде линк за ZK25X на цена 1220 лв., се спазарих да ми доставят и 22-ката на 1220 лв. (80 лв. под цената в сайта на Термоклима В последствие се оказа, че 25-цата въобще не е 1220 лв. Момчето от габровската фирма беше много заинтригуван от тази оферта и каза, че не е възможно да има такава оферта и според него е лъжлива. Обадихме се по телефона и се оказа, че точно този климатик в момента не е наличен, обаче можели да ми предложат друг После дори се разбра, че цените на 100в. климатици във въпросната фирма са без трафа и трябва да се доплащат още 170 лв. за траф. Въобще.... нямам думи. Все пак тази "измамна оферта" ми помогна да ми свалят от цената на 22-ката, така че аз съм доволен
    Благодаря на всички за помощта и поздрави!

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от p.petrov_dr
    170 лв. за траф
    Този траф да не е златен?! "Товарителницата" е яка....

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не е златен, от редки метали е - осмий, индий и америций.....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатик за спалня 16 m2
    От sneka13 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 1
    Последно: 18-08-14, 11:59
  2. Избор на климатик за спалня!
    От TSH във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 39
    Последно: 01-07-13, 03:51
  3. Избор на климатик за спалня
    От Andy_78 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 11
    Последно: 08-11-12, 10:57
  4. Климатик и бебе?
    От dgenov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 18
    Последно: 23-10-08, 00:15
  5. Моля за помощ при избор на климатик за спалня
    От brutas във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 13-07-08, 12:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе