Тия елементи са радиоактивни бе .Колегата ще хване лъчева болест и без тях ако даде 170лв.А може би това е автотрансформатор- повишава ,понижава, а понякога работи и без токПървоначално публикувано от edi1
Тия елементи са радиоактивни бе .Колегата ще хване лъчева болест и без тях ако даде 170лв.А може би това е автотрансформатор- повишава ,понижава, а понякога работи и без токПървоначално публикувано от edi1
Ами честито за климатика.Между другото и аз се бях засилил от там да купувам един апетитен модел пак Саньо и се оказа,че го няма наличен и ми предлагаха друг.Сега обаче за ZK25X са написали,че е на промоция,пък то го няма наличен - Срамота!!!Първоначално публикувано от p.petrov_dr
Между другото да не са ти казали,че се доплаща 170 лв за монтажа+трафа или изрично казаха,че са само за трафа?Ако е наистина само за трафа това си чист обир!
Еврейн влиза в магазина и иска литър мляко. Продавача му го подава и кава:
-10 шекела.
- Ма как?! Отсреща е по 8.
-Ми защо не си взехте оттам?
-Ами защото е свършило.
-Е! Аз като нямам, го продавам по шест...
Щом е обявен на промоция а го нямат може да подадеш жалба за подвеждаща реклама и да ги санкционират.
Да бе да... винаги слагат по една звездичка отдолу с дребен текст: * До изчерпване на количествата.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Тая хватка май я правеха някой търговски вериги преди години. Пускат нещо на ниски цени, пък като идеш да си купиш започват да се тюхкат как последната стока са я продали преди половин час или пък я има в някакъв много далечен магазин. После викат, абе нищо! Тъй и тъй сте добре дошли що не вземете да си купите нещо друго.
Нищо чудно да се окаже, че и по-малките са се изучили на пазарни трикове.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1317854400[/time]_________________________________________________
Подобни практики общо взето са за комисия за защита на конкуренцията, ако се окаже че друг добросъвестен търговец предлага същата стока и даже я има в наличност, но тя е с нормални пазарни цени.
Такъв номер беше лятото промоция на сенник за тераса в метро виждам в брошурата и на другия ден отивам да я купя и се оказа че през нощта свършили теглих им една и си заминах. Измекяри ми в техното преди две години от пет модела и марки не успях да си купя тв защото само мостри и ми предложиха самсунг че имали от него.
Как така склони за една седмица - с траф, на 100V и ДУ на японски?Първоначално публикувано от p.petrov_dr
С градивно мислене-напред и нагоре,и големите открития почват с една малка крачка напред!Първоначално публикувано от gnf
Може би в главата ти се е въртяла старата китайска поговорка, че пътя от хиляда ли започва от една крачкаПървоначално публикувано от diksanal
Последно колко излиза целия келепир за 22-ката ZK , чисто нов ли е ? Убедих се, че ако ще е употребяван, трябва всичко да се гледа под лупа - освен монтажа, след това и как върви самата машина, преди да си заминат бачкаторите, иначе отиде коня у ряката. Днес ми смениха един на 100 V с дефект. Новия стар пак трябваше да ги карам да го отворят и да барнат турбинката, че шумеше.
SANYO SAP-ZK22X
Вътрешно тяло - 7.5 kg.
Външно тяло - 24 kg.
Супер орязана работа, ама за 13 m² може и да върши работа при много ниски топлозагуби на помещението. Иначе японците го дават на отопление да се ползва за помещение до 10 m², ама те какво ли разбират. Мнения от една камара специалисти, а крайният резултат нещо много не бива.
valen1, той Петър още в първия си пост обяви, че под 10-12о палил локалното парно и мисли да ползва климатика в преходните сезони + охлаждане през лятото.
Иначе ако беше заложил на 25-цата можеше да разчита изцяло да се топли с климатик през зимата.
Само за трафа е доплащането. Цените си бяха без монтаж Абе, хитреци...Първоначално публикувано от Bivola
С доста четене Разбрах, че всъщност няма какво толкова да ме плаши трафа, загубите на енергия са минимални, а ако след като изтече гаранцията, вземе че се счупи, знам от къде да си намеря на цени под 100 лв. А характеристиките на 100 волтовите машини са двойно по-добри от тези на европейските в същия ценови диапазон. ДУ-то на японски не ме е притеснявало особено и преди, дори вече си намерих превод във форума, а ако нещо не ми е ясно - ще питам Вече видях, че има кой във форума да ми помогне.Първоначално публикувано от gnf
Климатикът е чисто нов с 3 г. гаранция и е на цена 1370 лв. с монтажа и трафа. Чакам майсторите във вторник и ще пиша какви са първите ми впечатления.Първоначално публикувано от kalcheff1
Да, помещението е много малко и има доста мебели, че и техника. Освен това, реално климатикът ще се ползва в преходните сезони за отопление и лятото за охлаждане. Мисля, че ще ми е напълно достатъчен. Много съм благодарен за мненията от "камарата" специалисти. Според мен те идеално разбраха условията ми и ме насочиха в най-правилната посока. Смятам, че за тези пари, това е климатика, който най-добре покрива моите изисквания и тези на помещението, все пак ще се уверя на 100% дали е така, когато го изпробвам другата седмицаПървоначално публикувано от valen1
За 1370 лева някой вземат инвертори дето топлят по 25 и нагоре квадрата, а в случая се чудим този дали ще може и 13 да стопли, като производителят го дава до 10 m².
Ама щом се взема климатик само за имидж (вижте ме имам климатик но не какъв да е, а нов японски инвертор SANYO) то наистина няма значение дали, какво и колко може.