Да цената е водеща реално.По скоро за отопление ще се ползва среден етаж.Първоначално публикувано от justify
Да цената е водеща реално.По скоро за отопление ще се ползва среден етаж.Първоначално публикувано от justify
джъсти просто културно казва,че за тези пари е доста трудно за нещо качествено.
ок колко пари трябва да добавя за да се вмвестя в рамките на що годе добър климатик и ако може дайте пример.Първоначално публикувано от DUNDURMA
Здравейте отново.
Вече втора седмица се чудя какъв климатизатор да избера,затова ще се опитам да дам максимално точни данни
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът- жилищно.
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът-цялосезонно ползване-охлаждане и отопление.
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението-27.42 м2,70 м3.
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид)-ПВЦ(4-ри камерна,обикновен стъклопакет).
в) квадратура на прозорците-5.21 м2(от които 3.78 м2 с външни ролетни ПВЦ щори).
г) изложението на помещението-изток.
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)-3-ти етаж(над мен все още никой не живее).
е) какво е предназначението на помещението- всекидневна + коридор + бяня(ще прикача схема за да стане по-ясно).
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение-апартамент.
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата-Варна.
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима-26 гр./26 гр.
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията-стени и таван(пак не схемата).
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви- Да.TV,PC,хладилник.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик-2500 лв.
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане-на тях разчитам.
10. Имате ли съпруга приятелка -Да.
Отначало се бях насочил към това - http://www.**********************/klim...kai6-1079.html , после се зачудих дали ще е достатъчно мощен,после минах към това - http://www.**********************/klim...ocria-814.html , и започнах да се чудя дали пък не е прекалено мощен, и после към това - http://www.**********************/klim...jx-s-1466.html , иии оплетох конците.Щеше ми се да е Тошиба-та ама....
Моля за Вашите мнения.
Благодаря предварително.
Поздрави.
П.П.Ще сменям Самсунг-а.
с 2500 ще стоиш зимата на студено трябва да развържеш кисията
Дали? http://powerclima.com/index.php?page=details&id=107Първоначално публикувано от dizel
Изобщо не желая да звучи високопарно поста ми.Просто в момента разполагам с тези средства и мисля да ги вложа в качествена машина,затова и моля за компетентни мнения.Първоначално публикувано от dizel
alex di избирай между General-Fujitsu, AWHZ14LBC Nocria и тошиба 6 дайсекай , не за друго а защото имат повече екстри от мицубишито. И двата ще свършат идеална работа и няма да се напрягат в тази квадратура дори при -10 -15 градуса(тъй като по схема хола е 21 и половина квадрата, а ако в тези квадрати са включени и стените ...).
От двата избери кой ти е по на сърце.
Тошибата има плазма филтър, но няма прахово самопочистване на филтрите и не е мощен колкото НОКРИЯ-та.От друга страна тошибата може би ще е с по-тихо външно и вътрешно тяло.
П.П. Добре дошъл в Шатрата на полк. Муамар Кадафи
Стените не са в квадратурата,това е чистата площ и обем.Но на мен идеята ми е да си държа отворени вратите към коридора и банята и така се получава квадратура от 27,42 м2 и обем 70 м3.Като Sanyo-то ше помага от спалнята.Първоначално публикувано от justify
+1 за NocriaПървоначално публикувано от Kasap
Alex di, тъй като вътрешното реално ще ти е в 21 м2, то според мен Нокрията ще ти е некомфортна, като шум и въздушна струя.
И според мен избора е: Нокрия 14. Писал си, че искаш да поддържаш зимата 26С!Първоначално публикувано от alex di
някой беше писал:
Разбрах че машината е хубава когато :
1. Има нисък минимум.
2. Има висок максимум.
3. Не прави излишни дефрости над -20 гр.
За топла изолирана вътрешна стая 13 м2 се насочих към Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA като цена-качествои много хвалби от фирми. Притеснява ме дали отговаря на 1. и 3.? или предложете друг подобен по цена.
fujitsu 12le супер са тази зима само те не спираха при -23 вътре 26
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344883140[/time]_________________________________________________
някой специалист да потвърди
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344879652[/time]_________________________________________________
1350лв с монтажа е
Минимума не е нисък, при отрицателни температури вече не е от значение, стига да не търсиш 22 градуса ,а повече.Първоначално публикувано от kaki
Дефрости прави на всеки 2,5 часа при минус 20, с продължителност 6-8 минути средно, понякога и повече но той сам си решава кога има нужда.
Максимума на хартия не е висок но в най-студеното време топли най-много, т.е в по-топло време не показва какво е максимум.
Имам 25-ца и 35-ца, вторият взех година след първия , така че съм доволен.