Ако го ползваш до към +5 гр. и желаната темп. е +24 гр. вземай Panasonic CS/CU-E12NKE-3
Ако го ползваш до към +5 гр. и желаната темп. е +24 гр. вземай Panasonic CS/CU-E12NKE-3
Много добър вариант: Toshiba RAS-10SKVP2-E -Daiseikai 6 и Toshiba RAS-13SKVP2-E - Daiseikai 6.
Ориентировъчна цена на двата с монтажа 3350лв.
Друг вариант Fujitsu ASHG09LTC и Toshiba RAS-13SKVP2-E - Daiseikai 6
Трети мн. добър вариант: Мицубиши FD35VA и FD25VA по-съпо от първи.
Могат да се направят и по-евтини комбинации, зависи колко пари имаш за инвестиция.
До Стив: колега, помещението е голямо за каквато и да е 12ка. Така че Панасоника го забрави, ще студуваш, а специално този модел е слаб и за пълноценно охлаждане на такава квадратура. От двата климатика Дайкинът е по-добрия избор, с уговорка, че и от него не можеш да очакваш много. За охлаждане ще стане, за отопление - до около -5 гр. Отам нататък ти решаваш. По-добър вариант на Дайкин специално е този: Daikin FTX50GV http://www.powerclima.com/index.php?page=details&id=139.
Ако имаш нужда от помощ, питай тук.
Този пост е редактиран от nako-bako; 30-10-12 в 21:16.
nako-bako колегааааа виж какво се търси "30m2 южно изложение, пет камерна ПВЦ дограма и външна санировка.Помещението е топлофицирано и климатика няма да се използва конкретно за отопление".Четеш между редовете ,а за охлаждане /0.85-3.50-4.00 kw/ проблема ще е никакъв.За това и съм посочил ориентировъчна темп. до която ще му топли без проблем.Аз тук в гр.Петрич с 12-ката Fujitsu LGC охлаждам без проблем 43м2.
Този пост е редактиран от bobovo; 30-10-12 в 21:48.
Ориентировъчно 2500лв. в крен случай 3000лв. От Поморие съм.
И аз ги гледах тези Toshiba RAS-13SKVP2-E - Daiseikai 6, но като, че ли ще ми дойдат над бюджета в съчетание с климатик за спалнята.
Иначе къде я гледаш тази цена 3350лв за двата климатика + монтаж?
Този пост е редактиран от Asgard; 30-10-12 в 23:47.
Народе, имам екзистенциален въпрос :rolleyes: Фуджицу или Панасоник. Вече питах в темите за Фуджицуто, спряла съм се на Fujitsu ASYG 12 LECA, но днес видях в Технополис една оферта за panasonic etherea cu-e12nke-3/cs-e12nkew (преписвам го от страницата на технополис)1600лв. с безплатен монтаж.
http://www.technopolis.bg/catbanners...tml#/16/zoomed
Климатика е за за отопление за стая в която ще и се спи 18 квадрата, панелка, в София, източно изложение,2 етаж, вътрешна, с неостъклен балкон отпред, с пвц дограма голям прозорец и врата към балкона, без други изолации.
Та, Панасоника или Фуджицуто?
ПАНАСОНИК-а е по-добрия избор.
Asgard според мен възможностите са:
за хола
1. LG E-18SQ Климатик LG E-18SQ или
2. TOSHIBA Ras 16 SKV2-E Климатик TOSHIBA Ras 16 SKV2-E
3. HITACHI RAS/ RAC 50 FH7 Климатик HITACHI RAS/ RAC 50 FH7
4. Panasonic CS/CU-E15MKE-3 - Econavi 2011 Климатик Panasonic CS/CU-E15MKE-3 - Econavi 2011
5. Климатик Sharp AY/AE-XP12GHR
6. Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA Климатик Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA
за спалня:
1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S
2. HITACHI RAS/ RAC 35 FH6 Климатик HITACHI RAS/ RAC 35 FH6
3. Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA Климатик Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA
4. LG CS-12AF(NH0) / S-12AF(UH0) LG CS-12AF(NH0) / S-12AF(UH0) :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
Това са възможностиите с този бюджет.За спалнята според мен най-доброто от горните е мицубиши хеви.
Колега, извинявай, грешката е моя. 4350 съм искал да кажа.
Но сега като гледам бюджета, явно предложенията не стават. Но ще помислим де.. ще намерим вариант, нали затова са хората тук.
До Бобово.
Да, прав си, не съм догледал. Да ме извини човека, че не нещо вчера не съм бил у кондиция явно.
Трябва ми съвет за избор на климатик, става въпрос за спалня 14 квадрата височината на стаята е 2,5м. Има ПВЦ дограма стаята е вътрешна. Интересува ме да е по тих ще се ползва основно за отопление, бюджета ми е около 1300 лева.
MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S
В същия сайт повече бих заложил на Климатик General Asha - 12 LKC
Този пост е редактиран от fena_vd; 06-11-12 в 16:56.
Ами купи посоченото МХ и ще "чуеш" разликата ...
Другата възможност за тези пари е К2У.