nml вземи си 9ката на Мицубиши хеви и ще се родиш.
Аз в 12 кв. съм със седмица, но хирепинвертор на М Хеви, но той бе 1800 лв, затова път работи на он/оф.
nml вземи си 9ката на Мицубиши хеви и ще се родиш.
Аз в 12 кв. съм със седмица, но хирепинвертор на М Хеви, но той бе 1800 лв, затова път работи на он/оф.
Мерси за отговорите, вече почти реших - FD Мицубиши в хола, K серия на Дайкин в спалня и детска.
Николай от Варна, ти през три страници си сменяш мнението. Първо беше решил за Норията, сега пък си фен на FD. Няма лошо с Мицубиши, чудесен климатик е, ама Нокрия е по-добрият в случая, особено при еднава цена почти.
Мерси за бързите отговори. Сега ще се поразтърся, къде се предлага Мицубишето във Варна и дали има офис на Вимакс тук.
Е не е! Я виж поста му от тази страница и преди две страници. Не ми се копира сега. Днес иска Мицубиши за хола, а преди беше друго. Но той си знае. Ние сме длъжни да кажем какво мислим, а хората си решават, нали така.
За да може питащите да получат обективна и пълна информация. Поне така мисля, че е правилно. А не след време да кажат "ми във форума глей кво ми препоръчаха, ама не съм доволен" или нещо такова. Специално на варненеца му подчертахме не случайно да се ориентира към Нокрия. Мисля, че при неговите условия би бил най-подходящ, особено щом има парите. Но здраве да има..
Оценявам широко мненията ви,
но държа да видя черно на бяло cop-a на Мицубишито и на Дайкина, както и на Нокрията, и то при 0 и -5 -10 градуса. За да си направя преценка и компромис за дизайн/мощност/икономия.
За съжаление тези данни ги няма в никой от сайтовете, предлагащи климатици.
За сега съм решил така - фд-то в хола, и два дайкина к серия в детската и спалнята. За момента Нокрията е резерва . Тази седмица слагам паркета, ще поставя един термометър да видя още малко като застудее как са температурите без живеене ,и след като намеря и коп-овете ще преценя каква мощ ми трябва за хола - ако не съм ви омръзнал и ви попитам и вас за мнение ))
Извинявайте че ви занимавам толкова време с моите клими
не гледай сервизни,а слушай потребителите(ако са честни де).
Очаквало се м. декември да дойде и FH серията на Мицубиши. Ама не се знае цената.
http://www.gronn-energi.no/assets/do...5-VEHZ_ENG.pdf
Този пост е редактиран от nikolayvarna; 24-11-12 в 00:17.
Митсубиши електрик показват абсолютно един и същ спад на мощността на всичките си модели. Например ако вземем ГЕ и ФД сериите, за -10 градуса на 25-ците им остава мощност по номинал 1,92 кв, само консумациите са различни и от там и КОП-а. На ГЕ 25 КОП-а е 3,92 при -10 но по номинална мощност за 21градуса в стаята, на ФД е по-добър но не го помня. Но по никакъв начин не можеш да го накараш да работи по номинал, по скоро в големият студ за да се чувстваш по добре ще работи на максимална мощност, а там КОП-а не е такъв. Модела ФД има обаче голяма консумация на максимална мощност -1,9 КВ. По скоро тук е наблегнато на сугурното стопляне и КОП-а на максимум при минус 10 ще е 2 и нещо. Така че КОП–а няма никога да е този който търсиш и това важи за всички климатици.