благодаря на колегата bobovo, приемам и други предложения!
благодаря на колегата bobovo, приемам и други предложения!
Благодаря на всички, от днес съм горд собственик на Фуджитсу 12LEC , вече чакам зимата с нетърпение!
Честито колега !!!Да си го ползваш със здраве!!
Първия и третия имат някакви шансове да те стоплят ( ако не ги изключваш ) , но колко големи шансове колегите да си кажат мнението ...
Който и да сложите от изброените няма да издържи дълго.Те японците дават за такива помещения модели с цисло 400 което е равностойно на някой от нашите 18/24 по максимална мощност.За Нокрия 14-ката.
За вас трябва номинална мощност от поне 5.3кв, тъй като преценявам, че не познавате добре желанията на съпругата/приятелката ви която обича да ходи по тениски/потник, тоест от "зиморничавия модел с високи претенции е " ...
Това което би могло да "удовлетвори всички ваши изисквания е К2У- TOSHIBA 285YADR http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=213или нещо с тази максимална мощност и номинал поне 5.3кв
Освен това Ви препоръчвам вътрешното тяло да е монтирано в първата 1/3 от стената откъм прозореца/терасата на която ще е външното тяло, защото:
1. това е външната стена с прозорци и оттам ще са основните топлозагуби и "проникване" на студа зимата
2.тази част е най-широката предвид факта, че стаята е трапецовидна.
3. топло ли е от външната страна ще е топло и във вътрешната страна на помещението.
Този пост е редактиран от justify; 26-10-12 в 22:35.
Колега, при този бюджет и такива размери на помещението, направо ти казвам, че не си за климатик. Ако нямаш пари към момента, по-добре изчакай и продължавай да събираш. Закрепи засега положението с нещо друго - радиатор, конвектор. Климатик, който да ти топли и да ти е евтино и от добра марка, за тези пари няма. Възможно е и да не си ориентиран в цените, някой да те е подвел. Затова огледай внимателно цените по магазините, както и информацията във форума. Питай за подробности тук и ще ти бъде отговорено. Така накрая ще си информиран и ще избереш нещо подходщо. Инак се обричаш на история с неизвестен край...
"нова сграда, среден западен апартамент, със 7 см изолация, без външни стени, ПВЦ дограма."
а каква е височината на помещението?
каква е най-ниската температура, която е засичана в помещението?
Някой да има повече информация за Panasonic CS-221CX NEW ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ
Отопление: 0.3-2.5-6.1 kw
COP 7.1 !!!!!
Какъв е реалният COP при -15 градуса.
Не е ли малко изхвърляне това 7.1 ?
Това може да го прочетеш само в някой български сайт.....На този модел, COP при охлаждане е 5,95, а на отопление 6,1. А това 7,1 е APF... замисли се сега, дали можеш да се довериш на тези хайвани, като те подвеждат още с инфото....
За какво помещение го мислиш този модел?
Сега и аз да помоля за съвет при избор на климатик преди да съм купил и после да съжалявам.
Ще отоплявям стая 5 м. дължина, 3,5 широчина и 2,5 височина, средна с източно изложение с дървена дограма и без изолация в гр. Русе. Бюджет 2500 лв. основно за отопление през зимата и най-важно малко дете на 2 г. компромис с топлината немога да правя, ако не става с климатик поне ми кажете да се откажа навреме.
Какво ще кажете за Toshiba RAS-221JDR Super Daiseikai 12
Този пост е редактиран от vesi_sd; 27-10-12 в 23:36.
Няма да сбъркате с този модел....Само да не сбъркате с фирмата от която ще го закупите и ще Ви го поддържа...По принцип, с този бюджет, може да помислите и за Toshiba RAS-10SKVP2-E Super Daiseikai 6, както и за други модели....
Здравейте,
предстои ми купуването на два броя климатици. Единия е за 32 квадрата хол с кухня, а другия за 13 квадрата спалня. Височина 2,50. Изложението на двете стаи е югозапад. Новопостроена жилищна сграда с външна изолация и пвц дограма. Климатиците са главно за отопление. Цена за голямото помещение до 2500, за малкото до 1500. Т.е. искам да се включа до 4000 без монтажа. Спрял съм се на няколко варианта.
За 32кв. помещение:
1. PANASONIC CS-XE15LKE/CU-E15LKE
2. RAS-13SAVP-E DAISEIKAI
3. Toshiba RAS-137SKV-E / RAS-137SAV-E - тука не ми е ясно защо е толкова евтин
4. Fujitsu Nocria AWYZ 14 LBC
за помещение 2 от 13 квадрата:
1. Тошиба RAS-B10SKVP-E / RAS-10SAVP-E Daiseikai 3
2. FTXS20G/ RXS20G серия Professional
3. PANASONIC CS-XE9NKE/CU-E9NKE-3
Благодаря предварително за всякакви препоръки и съвети. Също така приемам и други марки и модели.
Едит: Сега видях и този модел - RAS-221JDR NEW SUPER DAISEKAI 12
Този пост е редактиран от shogo; 28-10-12 в 00:34.
shogo, Бих ти предложил за голямото помещение Genеral-Fujitsu Nocria 14-ка, а за малкото Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20 ZJX-S. Цени с монтаж, общо: 4250 лв.