А БРЕ НИКИ,жена ми ги избира на външен вид бре.............изобщо не е грозен,а само топли в големите студове.
А БРЕ НИКИ,жена ми ги избира на външен вид бре.............изобщо не е грозен,а само топли в големите студове.
nikolayvarna
Щом избираш климатик по красота ,а не по ефективност тук няма да можем да ти помогнем.
Ето ти NOCRIA-та и какво грозно видя в нея?
Моделът NOCRIA, който донесе на FUJITSU GENERAL престижната награда на Японската Асоциация по Промишлен Дизайн стана най-продавания в Япония поради:
* Уникалния си дизайн.
* Най-високия коефициент на трансформация (COP) в класа си.
* Уникалните си самопочистващи филтри.
* UV – лампа за стерилизация на въздуха.
* Ниски шумови характеристики - 21-22 dB
Този пост е редактиран от bobovo; 11-11-12 в 19:25.
Ами в сравнение с моя - 1.JPG - Prikachi.com споделяне на снимки в Интернет ми се вижда доста по издут. Разбираемо поради екстрите е.
А иначе, разбира се, че търся комфорт, но пък държа и на външния вид. Имам още няколко седмици да реша, благодаря за мненията
Прекрасен е!
Блазе ти,ако го купиш!:rolleyes:
Николай от Варна, ти ще си първият, който се отказва от Нория заради дизайн. Това е върхът на технологиите, а и на дизайна. Климатикът има дпецифична форма, да, но това не го прави грозен. А и да е грозен, то харатеристиите му са толкова красиви, че дума не се отваря по-нататък. Ако имаш пари го вземай. За по малките стаи ти препоръчвам да се насочиш па към Фуджицу или Мицубиши Илектрик.
Тази Nocria, а и по принцип климатиците колко разстояние трябва да имат странично до стената? Визирам последните снимки, които са постнати има монтирани вътрешни тела странично допиращи се до стената. Това не е ли проблем?
Минималните отстояния са дадени в упътването за монтаж на всяка машина.
Здравейте,
Спешно трябва да купя климатик за хол около 60 куб. метра в тухлен апартамент с дървена дограма и без изолация, първи етаж над гаражи в гр. Плевен. Има една външна стена с прозорци от стария тип. Изложението на стаята е югоизток.
Проблема е, че бюджета ми е силно ограничен - около 1000 - 1100 лв. Климатика ще се ползва основно за отопление, като евентуално в най-големите студове мога да включвам и друг уред да помага. За момента съм се насочил към Hitachi RAC/RAS 35FH6. Мой клиент ме посъветва да взема Fujitsu General, ASHG12LE , но той надхвърля бюджета, макар да има вариант и за него - порограмата за енергийна ефективност. Не очаквам да ходя по къс ръкав, но все пак би ми се искало да поддържа една температура от около 22 градуса.
Благодаря предварително!
Здравейте!
Търсим подов климатик за детска стая, 11-12 кв м, север, от никъде почти нищо не ни топли там..
Та спрели сме се на DAIKIN FVXS25F/RXS25J и на Панасоник KIT-E9GFEW/NKE-3
Но идва въпроса - кое да е, и дали няма по-добро, за същите пари?
Моля за съвет!
И благодарности предварително!
Има 2 климатика в тази ценова категория:
1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZJ-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZJ-S
2. Toshiba, RAS-10SKVR - Daiseikai PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз.
Аз лично бих избирал между подовия дайкин и горните два предложени от мен.
Дайкина ако има достатъчно място на пода и нама много мебели, тъй като се иска малко пространство пред него(поне 150 сантиметра).Ако няма празно пространство, то се губи ефекта от долната клапа и е безмислено да се поставя дайкина, защото ще духа само от горната клапа която може да се насочва единствено към тавана.
Тошибата има плазма филтър който ще е доста полезен за децата и ще ги пази от вируси и болести в стаята, като дезинфекцира допълнително чрез озон.
Мицубиши хеви според мен е по-добро от панасоника, макар и да е с по-малко екстри.
Този пост е редактиран от justify; 13-11-12 в 17:31.
DAIKIN FVXS25F
Подов за спалня и детска стая е най- добре.
В две стаи сме с подови и са много комфортни и тихи не се разбира когато работят.
Имам и високо стенен и мога да направя сравнение.
Дайкинът е най-добрият вариант от подовите за тези пари. Аз бих ти предложил подов Фуджицу, но е малко по-съпичко. Като машина обаче е доста по от Дайкина и ти го препоръчвам.
А за този, макар че ми идва доста над бюджета MSZ-ZW280 - Климатик MITSUBISHI Хиперинвертор Япония MSZ-ZW280 :: Термо Клима Варна. ,
за 35 кв. стая с изолация ?
Другия вариант както по-горе питах е Нокрия (някак не ми пасва дизайна на вътр. тяло),
Дайкините.... мн слаб КОП имат по-големите, евентуално на квадратурата ми идва FTXS50J.
Евентуално MSZ FD35 VA но не знам защо на някои климатици в инфото пише от -15 градуса.