Страница 220 от 221 ПърваПърва ... 170210218219220221 ПоследноПоследно
Резултати от 3,286 до 3,300 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Е добре де и "произведенията" на Хайр стават за отопление, макар и не за "варене на яйцата":rolleyes: ...

Що всеки твой пост е последван от скачащо-ръмжащата фъртуна ???

Тази нощ някъде под мен "ръмжаха" 1-2 хаира и още толкова осаки и към 1'30-2'00 часа излизах на терасата да видя, дали не е моят трактор, но той тихичък.Дори го спрях, но тракащото ръмжене продължи някъде в съседство на мен, та се чуваше чак през спуснатите външни ролетни щори ...

Аз на процесоро_трепача бих му предложил и тошиба 13 супердайсекай 6-та серия, ма като чета е от моята парития -яйцоварачите и ме хваща жал за тошибката и поради това си мисля, че засега добре се е ориентирал ...

Пък дайкин за това помещение(25кв2+6кв2+къща) -да мъ прющават дайкюнистите ...
    Този пост е редактиран от justify; 30-12-12 в 20:59.

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

E те тия хора Хаир не виждат. Но важното е всеки да е доволен от избора си. А за да си вариш яйцата с климатик се иска сериозен Overclock.

... Имах един клиент много читав човек. Да е жив и здрав ако чете тези редове. Няма и грам ирония в тях. Просто не беше запознат с работата на климатиците. Беше недоволен, че климатика не качвал 30 градуса и тестото на жена му не втасвало.
    Този пост е редактиран от Mega; 30-12-12 в 21:44.
    mirandi одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Просто не беше запознат с работата на климатиците. Беше недоволен, че климатика не качвал 30 градуса и тестото на жена му не втасвало.
    А колко ли жени мислят по същия начин?!?

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от gnf Виж публикацията
    Nocria 14LB има 6kW на номинал, а Daikin FTXS42 толкова на максимум. На -10o Nocria 14LB отдава 4.42kW на номинал и 6.67kW на максимум, а Daikin FTXS42 - 3.45kW.
    ОК, Нокрията е с по-добри параметри, но това не прави Дайкина лош климатик.

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Щеше ми се да имаше повече обективни съфорумци, като него и мен, а не такива, дето да пеят мантри за Дайкин и Тошиба.
    Изобщо не пея мантри за Дайкин. Какво по-обективно от потребител, който ползва дадената стока да изкаже мнение

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Пък дайкин за това помещение(25кв2+6кв2+къща) -да мъ прющават дайкюнистите ...
    justify, що Дайкина да не се справи в (25кв2+6кв2+къща). 42-ката ще ги топли без проблем. Имам обективни наблюдение върху FTX71 в магазин над 45кв.м с голяма витрина и без значение външната Т, в магазина е винаги колкото съм задал на дистанционното.

п.п. не съм луд фен на Дайкини и не робувам на марки.

6. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Купувайте Шарпове, оставете ги тия другите марки

Наздраве и весело посрещане на Новата Година
    Този пост е редактиран от babati; 31-12-12 в 01:09.

7. Тук е от
    Dec 2012

Ще може ли някой да ми препоръча 12-ка, инверторен и да притежава следните две екстри: да може да движи въздушната струя и в 4-те посоки (автоматично) + да може да вкарва свеж въздух от вън. Като цена ако може да е под 2 000 лв.

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Doni Donev Виж публикацията
    Ще може ли някой да ми препоръча 12-ка, инверторен и да притежава следните две екстри: да може да движи въздушната струя и в 4-те посоки (автоматично) + да може да вкарва свеж въздух от вън. Като цена ако може да е под 2 000 лв.
    Да, стига да не те притеснява факта, че е употребяван и е с малко къщички по дистанционното.
    mirandi одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от Doni Donev Виж публикацията
    Да е свеж, колко да е свеж? Отвори прозореца за 5 мин. и готово. От европейските модели само Дайкин Уруро Сарара има такава "екстра". Ама цената е другата "екстра".

П.С. Обаче има по-важни работи от движението на клапите и бриза.
    Този пост е редактиран от pilot; 31-12-12 в 01:27.

11. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Ти уби мита за "Мерцедеса".
    Нидей ва батка, ни ма придавай тъка жистоку, чи ни съ знай дал пулисията ни чите форума. Преди 3 деня ма пуснаха за дубро пувидение, да съм при жината и дисата по празнисити, а ти сига утново ша ма фкараш вътри...

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Хе, gnf е последния човек във форума, когото бих обвинил във фенщина.
    Що бе, фен съм и то голям ама на съвсем други неща

Цитат Първоначално публикувано от tokata Виж публикацията
    ..., но това не прави Дайкина лош климатик.
    Ааааа, никъде не съм отбелязъл, че въпросния Дайкин е лош климатик :rolleyes:

Весело посрещане на новата 2013 година на всички привърженици на форума и климатичния раздел в частност!!!
    Този пост е редактиран от gnf; 31-12-12 в 01:28.

12. Тук е от
    Dec 2012

http://impas-klima.com/invertorni-kl...rac-25jx5.html - ето този има нещо подобно, но пък май я няма втората желана екстра за клапите, която за някои хора може да не е важна, но за мен е и незнайно защо е и скъпа.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от tokata Виж публикацията
    justify, що Дайкина да не се справи в (25кв2+6кв2+къща). 42-ката ще ги топли без проблем. Имам обективни наблюдение върху FTX71 в магазин над 45кв.м с голяма витрина и без значение външната Т, в магазина е винаги колкото съм задал на дистанционното.

п.п. не съм луд фен на Дайкини и не робувам на марки.
    Не съм срещал климатик от друга японска марка с толкова "изядена" от безмислени дефрости отоплителна мощност...Няма да се изненандам, ако "бие" по дефрости и корейските марки :rolleyes:...

На дайкин в температурния диапазон +2 до -3 градуса му стига един дефрост на 4 часа, а под -3 и надолу веднъж на 6 часа.Подова 50-ка с висок минимум и ОН-ОФ работа до +2 градуса външна температура при зададена вътре 21 градуса и от 0 градуса външна надолу при зададена вътре 24 градуса и нагоре и дефрост на 70-80 минути не е висок клас климатик, макар и цената му да "претендира" за такъв ...
    Има едно момче с нексури, но колкото и да ми се иска да му вярвам в перфектността им за цената която е платил нещо все си имам едно наум ...

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Джъсти, ако прегледаш темите за климите от преди няколко дни, когато валеше сняг и температурите бяха около 0С и малко надолу, т.е. описваните от теб условия, ще видиш че всички, независимо от марката, говореха за дефрости на всеки 40 до 70 минути. Мързи ме да ровя иначе мога да напълня цяла страница с цитати, вкл с марки от най висок клас. Та за мен историята с честите дефрости на професионалната серия си е чиста митология и постовете в темите на другите марки, когато има подходящи услови индиректно я опровергават.
    Весели празници на всички!

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

И къде в моят предишен пост съм писал че е валяло сняг ???

Във всички досегашни постове които съм писал за "ситуацията" също не съм казал такова нещо...

П.П. Не стреляйте с езика преди да сте осмислили и разбрали какво е написано-форума не е "Дивия Запад":rolleyes:.
    Този пост е редактиран от justify; 31-12-12 в 10:00.

17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Пловдив

При родителите ми от 3 години си бачка FTXS42. Много тихо външно тяло и добра работа на климатика. За съжаление дефростите са невероятни. Днес при -3градуса си размразява през около половин час. Абсолютно ненужно. Питата е чиста, вътре духа горещо...обаче си разскрежава на време. Наблюдавам го често и при дефрост пуска по 10 капки отдолу...колкото да замръзват и да трупат лед...

П.С. justify, какви наблюдения имаш по дефростите на корейските?
    Този пост е редактиран от MadHead; 31-12-12 в 13:25.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Нямам.
    За LG по-голямата част от моделите които са/или бяха под 1000 лв мога да кажа, че са прилични климатици за тази сума в сравнение с мидея, хаир и другите "китайки" и бих избрал LG.За над 1000 лв има конкуренция от японските марки и в този ценови сегмент покупката им е доста спорна...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе