Ако стаята е 25 кв.м. - 13 -ката
Аааако е 20 в. -251
Ако пък имаш пари за NDR1, т.е около 3000 лв., то можеш да си вземеш 281 JDR, който е на същите пари. Ще ти свърши работа по-добре и от двата по-горе. Мисля ,че се досещам от коя фирма ще го купиш, таа че внимавай с тях.
Здравейте!
Моля за съвет за климатик за стая 12 кв. 33 куб.м. блок междинен етаж южно изложение ПВЦ дограма една външна стена гр.Кюстендил /доста мъгли през зимата/ бюджет 1600 лв желана температура 21-22 градуса.
Спрял съм се на:
1.МНI SRK 20ZJ-S Притесненията са да не би да дойде слаб за стаята.Гледах сервизни некакви за при -10 външна и 22 градуса вътре отдава 1,78 кW ако правилно съм разбрал , но не знам за консумация при това положение колко е.Иначе по силен компресор 750 W в сравнение с долния /МЕ GE 25 VA/ 550 W ,двуредов топлообменик ,но по малък COP в сравнение с МЕ-то
2.МЕ GE 25 VA при -10 външна 21 в стаята 1,92 kW отдава при консумация 0,455 kW ако съм разбрал правилно.Притеснява ме , че има случаи на спукани топлообменици през зимата ,както и слабия компресор 550 W /бил по напържен и оттам по кратък живот уж имал/.
3.CS/CU-E09МKE-3 .Притесненията са ,че бил с капилярка някаква и не бил толко икономичен иначе по нисък минимум и екстри някакви общо взето става ама по си мисля за двата по горни варианта.
4.Мисля си още и за FTXS 20 или 25 К.
Не съм специалист в тази област и моля споделете мнение за предложените модели или предложете нещо друго до тия пари .Ного ми се иска ZJX или FD примерно ама нема финанси.
МНI SRK 20ZJ-S, ако може 25-ца.
Ме-то консумира 490 вата при -10 , но при номинал. В 12 кв. и 22 градуса няма да усетиш че работи климатик, няма да се зори нищо че има 550 вата компресор. Принципно и 20-ка трябва да се справи. Аз съм за МЕ.
Ако мислиш,че може МНI SRK 20ZJ-S да е слабо,вземи по-голямото 25ZJ-S.Бърза проверка на цената при вносителите кондекс е,че разликата е само 90лв,1300<1390лв.
Panasonic NE09MKE, ако го има в наличност.
MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S ще Ви струва 1350лв с монтажа.
Здравейте,
За помещение от 67 куб. м. стара тухла със стара дървена дограма в София сме се спрели на този климатик:
Климатик - Инверторен - Fujitsu General - ASHG12LE - Климатици - Климатици стенен тип - Булклима
Апартамента е вътрешен и даже без никакво отопление е 16 градуса вътре през най-големите студове. Няма ли да е твърде мощен този климатик и това би ли било проблем. Ще се ползва главно за отопление за температура вътре 23 градуса. Има ли по добри варианти?
Каква е разликата с този модел?
Fujitsu ASYG 12LE Инверторни климатици | Климатици Vimax
Благодаря предварително!
Да, ако иска да си говори с някой нощем...
С тази 12-ца може и сауна да си заформи на 12кв.м. Сега сериозно-колега поразрови се из нета и си сметни каква отоплителна мощност ти е необходима за това помещение, можеш и сам да се справиш. Климатика трябва да е правилно оразмерен. По-малкият няма да ти върши работа, а по-големият ще ти бърка в джоба ненужно. Успех!
П.П. Аз ползвам в помещение 20 кв. м. конвенционална 12-ца вече около 7г. и дори миналата зима не съм имал проблеми. В помещение 12,84 кв.м. досега ползвах 9-ка конвенционал /също без проблеми/, а сега му сложих инвертор с номинал 2,2 kW и засега е перфектен-външна температура -3гр., зададена 21гр., поддържа 23 гр.
Успех!
Не притеснявайте човека с тия номинали. На 12 LE номиналът му е 4кВ ама какаво от това. Никой не казва, че ще работи само при номинал. А и това е параметър актуален при 7 градуса. Ами на -10 колоко е? И не е шумно вътрешното тяло чак толкова повече. 21 дб срещу 20 за Мицубишито. Голямо чудо.