Страница 45 от 221 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно
Резултати от 661 до 675 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Става ясно, че и "мерцедесите" създават големи ядове на собствениците си. Щом Аруба (най-големия закрилник на марката) писа за "клякане", какво остава за другите, които не са толкова пристрастни.
    Ако при -20 климатикът ти да държи с 2-3 градуса по-ниско от зададеното в помещение, където без отопление температурата почти не се различава от външната е "клякане", пожелавам на всички така да им "клякат" климатиците.

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    " Клекнали " са само няколко ползватели на марката ...Не защитавам конкретно Дайкин като марка,а говоря като принцип.
    Май има някаква последователност. Миналата година беше "сезонът" на 3-мата братовчеди, а тази на Дайкин. Догодина кой ли е наред?

aruba_man, тази зима не ходи ли да гледаш мач в "квартирата"? Да усетиш силата на "Голямата сила"

4. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Не съм. БулсатКом спряха да излъчват мачовете от Италия. Но в големия студ карах един мераклия да го огледа. Съседката отдолу се върнала от Варна, отстрани се върнали "белгийците" и беше много топло. Голяма жега щеше да бълва Хитачито, жалко, че не му е било писано да се докаже тази зима.

5. Тук е от
    Feb 2012

Здравейте, ще ви помоля за малко помощ. Живея в къща, която отоплявам с камина на дърва с водна риза. С дървата къщата се отоплява идеално, но в тези студове дървата привършиха, та си казах стига толкова. Основния проблем е сутрин ( не се подържа камината през нощта) и вечер, докато загреят радиаторите. За спалнята на детето взех конвектор Енсто и така реших проблема там. Хареса ми как работи та взех и за другите стаи, но... в хола не става, просто конвекторите не могат да стоплят. И така реших да мина на климатик там( в хола). Той, трапезарията и кухнята са едно помещение към 100 м3. Къщата е изолирана с 5 см. изолация. три от стените са външни. Има голяма врата от ПВЦ (2х2,2 м), която води към веранда и от там малко духа. Интересувам се от качествен климатик, висок клас. Забравих, че има и малко коридорче и баня към 14 м3 общо, които също да се топлят.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Колко конвектора си сложил в хола и с каква обща мощност? И до колко гр стоплят при някаква измерена от теб външна температура?

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Според мен е подходящо да се сложи колонен климатик около 32-ка. Колонните имат и реотани за бързо стопляне, включват се ръчно или автоматично, когато разликата зададена стайна температура е голяма.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2012

Два конвектора Х 2 кв. като мислех, че ще топлят. Стигаха до към 18 гр. и до там, при -15 навън.
    А относно колонния климатик, не ми харесва.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329051381[/time]_________________________________________________

Тази седмица ще опитам с още един конвектор от 1,5 кв. Да видя тогава как ще е.

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Пусни ако имаш още уреди на ток и виж колко киловата те уреждат. Така от разстояние няма как да ти сметнем топлозагубите. Или викни фирма на оглед, или пусни каквото имаш на ток и виж колко киловата те стоплят така, както искаш.

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Ако топлозагубите при -15° са 5 kW, като ги умножим по 2 излиза, че отдавана мощност от климатика при +7° трябва да е към 10 kW.

Нещо от сорта на Fujitsu AWYZ24LBC NOCRIA.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Според мен няма да минеш с един климатик, и аз съм в къща с парно което върви по няколко часа и отделно вървят климатиците без да се спират,за тези 114куб.м ти трябват две 12-ки. А вариантите са според бюджета.

13. Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    София

не знам за енсто,но адах го дават 100 вата на м2 или 50 вата на м3-това при добра изолация и дограма-информацията е от вносителя на уредите

14.  

15. Тук е от
    Feb 2012

Питането за климатика е в сила. Просто искам да видя, дали 5,5 кв. ще се справят. М/у другото, климатика ще е за основно отопление. Камината ще се пали само събота и неделя.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329055200[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Ако топлозагубите при -15° са 5 kW, като ги умножим по 2 излиза, че отдавана мощност от климатика при +7° трябва да е към 10 kW.

Нещо от сорта на Fujitsu AWYZ24LBC NOCRIA.
    И аз си мислех, за нокриа на фуджитсу, но не знам дали е добър
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329055402[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от ivan1
    Според мен няма да минеш с един климатик, и аз съм в къща с парно което върви по няколко часа и отделно вървят климатиците без да се спират,за тези 114куб.м ти трябват две 12-ки. А вариантите са според бюджета.
    С два климатика става сложно

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Ако стигнеш до 24-ка по-добре две 12-ки.

17. Тук е от
    May 2008

Здравейте,
    Необходима ми е помощ за избор на климатик за следното помещение:
    магазин, 20 кв. метра, северно изложение, пвц дограма с лице на улицата = ок. 7 кв. метра. Няма изолация на стените. Има складово помещение, което не се отоплява и е отделено с врата. Постоянно ще се отваря входната врата и ще влизат и излизат хора.
    От един сервиз за климатици ми казаха, че е по-добре да взема конвенционален сплит, а не инвертор, защото инверотра щял да работи само в горния диапазон и няма да е икономичен.
    Въпроса ми е: Искам да си купя климатик, който не е безкрайно скъп, искам да нямам проблеми при отопление на помещението през зимата и при често отваряне на входната врата. Надявам се и следващата зима да работя, но все пак може и до следващата зима да не съм оцелял, така че не ми се иска да влагам много пари. Има ли вариант до 800-1000 лв да ми излезе всичко с монтажа.
    Има ли смисъл от японските климатици втора ръка?
    Благодаря предварително за помощта ви. Трябва тази седмица да го купувам.

18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Конвенционална 24-ка трябва да свърши работа, например MS9A-24HRN1 (A5).

До 1000 лева с монтажа за това помещение няма как да стане, в реалността нещата са малко по-различни.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 45 от 221 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе