[сори, грешна тема]
За спалнята горещо ти препоръчвам
Mitsubishi MSZ-GE25VA , имам 3бр. от тях и в жестоките условия на тази зима се справиха супер.
За голямата квадратура Еди е прав. Но дори и да не е Нокрията, гледай машина с номинал над 6kW за отопление, иначе може да не те стопли, пък и имаш преходи на помещенията.
Аха и къде е тая Nocria 14 за 1800лв?
И тия Panasonic-и ЛКЕ/МКЕ + Mitsubishi-то са със 200-400лв над моя бюджет?
Други предложения?
Колега,Kasap, а Вие имате ли нещо да кажете?
Аз съм ясен - Нокрия + Daiseikai /Нищо оригинално/.Първоначално публикувано от off_line
Освен това ти надхвърля бюджета, та по-добре да си трая.
Да, само дето не е Made in Japan.
и Made in Chine да е не е фатално,важно е само да не ги сглобяват в някои гараж... в Китай!
С DAISEIKAI какво стана?
Който ДАЙСЕЙКАЙ 10-ка да избереш все става.По-евтини са ІІІ и 6 серия, V е по-скъпа.
Идеята ми беше, че ако още в сайт-а те посрещат с лъжа, какво ще става след това?Първоначално публикувано от off_line
И аз както много други тук искам да ви помоля за няколко мнения и препоръки за климатик.
Виждам че има много писано и казано за доста модели но с тези темпове на пазара доста от прочетеното е неактуално за тази година.
Жилището е панелна гарсониера с обща обитавана площ 32кв/м като цяля да отопляван и охлаждам най вече хола който е 17кв/м като е възможно и да се отваря вратата за отопление и извън него.
Няма външни стени, на втория етаж е, дограмата за сега е стара. Входа е с спряно парно има само топла вода (отбелязвам това защото през банята минава дебела тръба с вряла вода което се отразява на банята и коридора когато е отворена вратата). Мисля че ако една машина съумее да стопли това помещения ще успее и са го охлади.
Мога да дам 1400 лв
Toshiba RAS-13SKV-E - 1400лв
Fujitsu ASYG 12LECA - 1200лв
Нямам наблюдения над нищо, чета
Напъни се още малко и си вземи това: Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA докато все още го има на промоция. 32 квадрата в тези условия няма да стоплиш, най-много да съсипеш машината, но за хола ти е перфектен.
Ако се напъна още малко ще спукам капиляр
Аз зная, че няма как да стопля тези 32кв/м. Може да се ползва за отопление и на двете стай ако вън е 15-17 градуса и искам да постигна 23-24. Но като цяла го купувам за 17кв/м
Aко не се напънеш има опасност да спукаш клавиатурата от писане идващата зима. Но ти си прецени.Първоначално публикувано от boiski
Ок предполагам че си парв, но но ако нямам тази възможност и трябва да купя нещо до тези конти какво да е кой от тези двата е по кофти. поне за изклшча единия или препоръчай някой.Първоначално публикувано от Mega
За цената- аз тръгнах от 900- 1000лв после гледам иска още малко минахме на 1200/300
сега харесах тези два и реших че заради тошибата може и да се опитам да дам 1400. но повече няма как найстина.
Лично на мен от двата Тошибата ми е предпочитана.