[сори, грешна тема]
За спалнята горещо ти препоръчвам
Mitsubishi MSZ-GE25VA , имам 3бр. от тях и в жестоките условия на тази зима се справиха супер.
За голямата квадратура Еди е прав. Но дори и да не е Нокрията, гледай машина с номинал над 6kW за отопление, иначе може да не те стопли, пък и имаш преходи на помещенията.
Аха и къде е тая Nocria 14 за 1800лв?
И тия Panasonic-и ЛКЕ/МКЕ + Mitsubishi-то са със 200-400лв над моя бюджет?
Други предложения?
Колега,Kasap, а Вие имате ли нещо да кажете?
Аз съм ясен - Нокрия + Daiseikai /Нищо оригинално/.Първоначално публикувано от off_line
![]()
Освен това ти надхвърля бюджета, та по-добре да си трая.
Да, само дето не е Made in Japan.
и Made in Chine да е не е фатално,важно е само да не ги сглобяват в някои гараж... в Китай!
С DAISEIKAI какво стана?
Който ДАЙСЕЙКАЙ 10-ка да избереш все става.По-евтини са ІІІ и 6 серия, V е по-скъпа.
Идеята ми беше, че ако още в сайт-а те посрещат с лъжа, какво ще става след това?Първоначално публикувано от off_line
И аз както много други тук искам да ви помоля за няколко мнения и препоръки за климатик.
Виждам че има много писано и казано за доста модели но с тези темпове на пазара доста от прочетеното е неактуално за тази година.
Жилището е панелна гарсониера с обща обитавана площ 32кв/м като цяля да отопляван и охлаждам най вече хола който е 17кв/м като е възможно и да се отваря вратата за отопление и извън него.
Няма външни стени, на втория етаж е, дограмата за сега е стара. Входа е с спряно парно има само топла вода (отбелязвам това защото през банята минава дебела тръба с вряла вода което се отразява на банята и коридора когато е отворена вратата). Мисля че ако една машина съумее да стопли това помещения ще успее и са го охлади.
Мога да дам 1400 лв
Toshiba RAS-13SKV-E - 1400лв
Fujitsu ASYG 12LECA - 1200лв
Нямам наблюдения над нищо, чета![]()
Напъни се още малко и си вземи това: Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA докато все още го има на промоция. 32 квадрата в тези условия няма да стоплиш, най-много да съсипеш машината, но за хола ти е перфектен.
Ако се напъна още малко ще спукам капиляр![]()
Аз зная, че няма как да стопля тези 32кв/м. Може да се ползва за отопление и на двете стай ако вън е 15-17 градуса и искам да постигна 23-24. Но като цяла го купувам за 17кв/м
Aко не се напънеш има опасност да спукаш клавиатурата от писане идващата зима. Но ти си прецени.Първоначално публикувано от boiski
![]()
Ок предполагам че си парв, но но ако нямам тази възможност и трябва да купя нещо до тези конти какво да е кой от тези двата е по кофти. поне за изклшча единия или препоръчай някой.Първоначално публикувано от Mega
За цената- аз тръгнах от 900- 1000лв после гледам иска още малко минахме на 1200/300
сега харесах тези два и реших че заради тошибата може и да се опитам да дам 1400. но повече няма как найстина.
Лично на мен от двата Тошибата ми е предпочитана.