valen1 ,нима една 18ка няма да му свърши работа(около 5,3kw.)-все пак са 20м²,а и повече от 20-21° не вярвам да търси,нали все пак е магазин,а и ще се вмести в бюджета?
valen1 ,нима една 18ка няма да му свърши работа(около 5,3kw.)-все пак са 20м²,а и повече от 20-21° не вярвам да търси,нали все пак е магазин,а и ще се вмести в бюджета?
Здравейте,
И аз търся консултация за две помещения по 15м2. Те са тесни и дълги/3м.х5м./ и са свързани с врата по средата на дългата стена. Намират се на втори етаж от къща. Няма никаква изолация/ще се прави лятото/, няма изолация и на тавана, и на пода.
Дограмата поне е добре - 5к.ПВЦ стъклопакет - нова. Кофти ситуация, тъй като и бюджета не е много висок - около 2-2200лв.
Добрата новина е че се намира в Петрич и си мисля, че 1 машина ще си бъде просто хвърляне на пари на вятъра.
Какво бихте ме посъветвали за две машини. Още не съм видял какво предлагат тукашните търговци, но по-добре да се насоча нанякъде! Благодаря предварително!
Като опнеш и изолацийката 2хGE25VA на ME таман за 2200 лв,ама и още 300 за двата монтажа.
Да питам и аз нещо-имам къща на 770м надморска височина-Радомирско.31м2,измазана,вата и гипсокартон на тавана,двойна дървена дограма,прогонена,напасната и уплътнена с ал.лайсни,без външна изолация.Топля с камина без водна риза,държа около 21с.Идеята ми е да взема климатик за преходните сезони-от 15.10 до20.12 и от 1.3 до 30.3 и тъй като по 2-3 дни ме няма в къщата и изтива доста,да го пускам на 15-16с да държи тези градуси.идеи нещо за такава клима да кажем до 1000лв с монтажа.п.с.мислех си и за 285лдр,285 пдр или нещо от сорта.мерси предварително
Мислех евентуално за две 12ки. Мислиш ли че 9ки ще свършат работа? За Тошиба и Фуджицу нещо да кажете?
Точно си за две девятки, в този ценови диапазон и Тошиба и Фуджицу нямат по добър модел от МЕ -то.
Май наистина е така, за тия пари не намирам нищи с подобни показатели. А дефростите как са и нивото на шум на външното тяло?Първоначално публикувано от ivan1
Аз нямам опит с тази марка. Единствено високия минимум е можеби някакъв минус, ама се преглъща.
Ама в Петрич и дефрости ли имате? Взимах 2 GE25VA, най-тихички са, а и в Петрич няма да имат никакви проблеми.
Първоначално публикувано от tony34al
Па за Дайсекай III,кво да кажем,ама е на цената на тия двата общо дет ти ги споменах.Фуджицуто щи бутни дувара и е далееч от Тошибата.С пара 2200лв-толкова.
Fujitsu ASYB 12LDC/AOYS12LD PLASMA я кажете модел на климатик добър и сходен на този модел и тези параметри и да топли като него зимата
Има бе, ей сега, както е около -1* и вали нещо между дъжд и сняг, има най-много! Благодаря ви на всичките за съвета. Утре ще проверя намират ли се тук 25ГА.Първоначално публикувано от deian
Да знае някой по тоя край 100в. машини продава ли някой?
Mitsubishi GE25VA това са твоите климатици. Аз имам 3бр и съм много доволен. А в Самоков температурите тази зима са жестоки вече два месеца. И вътрешните и външните тела са тихи.Първоначално публикувано от tony34al
Все пак значи е по-добре да не е инвертор, така ли излиза? Да не търся инвертори.Първоначално публикувано от diksanal
Благодаря Пирон, Самоков си е наистина здрав тест!Първоначално публикувано от piron45
Здравейте и от мен !
Мисля да поставям климатик в хола който е около 20 кв.м южно изложение с две външни стени с преходна спална.Ще слагам ПВЦ дограма със стъклопакет Четири сезона и външна изолация.Дали ще има малка възможност да отоплявам и преходната спална.Бях се спрял на FUJI RSG-12 LEC или FUJITSU,но май са доста шумни.Последно харесах MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE 35 VA.
Бюджета ми е до 1400 лева.Какво е вашето мнение ?