Страница 44 от 221 ПърваПърва ... 3442434445465494 ... ПоследноПоследно
Резултати от 646 до 660 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

В подобно помещение две малки машини ще се справят по-добре. Хем шума по-малко, хем въздушната струя, хем комфорта е повече.

2.  

3. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    В подобно помежение две малки машини ще се справят по-добре. Хем шума по-малко, хем въздушната струя, хем комфорта е повече.
    И парите ще са долу-горе същите

4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012

Благодаря на всички за отзивчивостта и съветите, мъглата започва да се прояснява. Останаха някои детайли. Каква според вас трябва да е необходимата номинална мощност - 10, 11, 12 квт или повече за да се топли това помещение. Имайте предвид че там е и кухненския блок - котлони, фурна и всички останали кухенски джаджи - всички на ток. При 35 см. Ytong няма нужда от допълнителна топлоизолация.

5. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

заболяха ме очите от тоя форум

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от pfloyd
    При 35 см. Ytong няма нужда от допълнителна топлоизолация.
    днеска съм крив ама си имам повод.

та като няма нужда от изолация защо ще купуваш климатик ? ако са толкова малки загубите ще е некомфортно да духа и бръмчи нещо в стаята.

майната му климатик ще намерим, но кой те е излъгал че не ти трябва изолация - с тези 35 санта си направил това което правят с тухла 25-чка и 7 сантима стерео-пор. дори има прецакване от към квадратите защото губиш по хх квадратни сантима на всеки метър зид стена с итонга.
    не е лоша стената но не е вярно че няма нужда от изолация просто е едно добро начало.

7. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    Вижте какво става в раздела на Дайкин.
    Става ясно, че и "мерцедесите" създават големи ядове на собствениците си. Щом Аруба (най-големия закрилник на марката) писа за "клякане", какво остава за другите, които не са толкова пристрастни.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2012

" Клекнали " са само няколко ползватели на марката ...Не защитавам конкретно Дайкин като марка,а говоря като принцип.Това не би трябвало да е повод да се говори така за Дайкин като цяло. А останалите 99,9 % доволни клиента ? Да загърбим ли тяхното мнение ? Ако трябва да съм точен,в раздела за Фуджицутата оплакванията са доста повече,макар че и това не е критерий за марката като цяло.
    И във форума на Мерцедес и Ауди ще намерите няколко недоволни клиента,които плюят по машинките си с пълна пара,но това не дава право да съдим за марката от тяхната гледна точка.

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

stelaartoa е прав. Да не забравяме, че тук пишат предимно недоволните. Доволните седят вкъщи на топло и си пият винцето. Има раздели с по-малко оплаквания и такива с повече. Но за да имаме ясна картина е важно да знаем какъв е обема на продажбите от всеки модел. А ние не го знаем.

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Относно Фуджицуто имам лично наблюдение тия дни над двата модела 12LEC и 12LKC и двата се справят чудесно със студовете като при LKC обикновено външния вентилатор върти на голяма скорост и поражда малко шум. Докато LEC не забелязвам това и работи малко по тихо дори няма и висулка отдолу.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Благодарение на форума разбрах за съществуването на други марки климатици, преди това ми бяха известни само Мидеа, Нео, Хайер, Самсунг, Осака, Санг.Първият ми климатик който си купих е Мидеа който си работи но не се ползва често. От 2006 година е и струва 550 с монтажа. За много хора покупката на климатик от над 1000 лв е скъпа покупка от която се очаква много повече от климатик за 500лв.Единствено монтажниците и търговците на климатици във форума можете да направите сравнителна извадка в проценти на продадените климатици по марки и модели , би било интересно.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Броят продадени климатици не е критерии нито гаранция за качество.По тази логика, най-качествените климатици в България трябва да са Осаките и Мидеите...
    Някой от тях се повреждат невъзвратимо след изтичане на 2 годишният срок за рекламация, тъй като нито се знае какви агрегати са вложени в тях нито има резервни части за поправката им...

Критерии за качество на даден модел климатик е гаранцията давана от търговци и производители, НО ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ.
    Когато един търговец "гласува доверие" на определен модел климатик, означава, че той е достатъчно убеден в неговите качества и че няма да има проблеми с дефекти в срока на гаранцията съответно няма да има разходи за отстраняването на тези дефекти, които разходи да го обременят финансово.

В България търговците нито имат желанието да предоставят гаранция повече от 2 години, нито намерението да спазват предоставените такива.Изключение може би са панасоник относно компресорите на техните климатици.

В Италия, Испания, Франция и другите западни държави това не е така-там има и гаранция от по 7 години за определени серии климатици.

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

justify, Идеята е, че без да знаем продадени бройки не можем да кажем тази марка прави повече проблеми от друга. Да, тук четем за по-проблеми машини, но на фона на какви продажби? Ако имаш примерно 5000 продадени LGC и 200 с дефект а имаш 1000 продадени FTX и 50 от тях с дефект? Само пример разбира се.

... Това за гаранциите не е вярно. Повечето вносители дават така наречената гаранция 24+12 месеца. За един климатик не е малко нали?

16. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Относно частите за мидея не е така има всичко и ако се наложи извънгаранционо ремонт не са скъпи. Пример от вчера климатик санг му сложих мотор от мидея защото за санга няма от къде да купя.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Гаранцията за качество в общия случай се подразбира от цената.

18. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от ivan1
    Благодарение на форума разбрах за съществуването на други марки климатици, преди това ми бяха известни само Мидеа, Нео, Хайер, Самсунг, Осака, Санг.Първият ми климатик който си купих е Мидеа който си работи но не се ползва често. От 2006 година е и струва 550 с монтажа. За много хора покупката на климатик от над 1000 лв е скъпа покупка от която се очаква много повече от климатик за 500лв.Единствено монтажниците и търговците на климатици във форума можете да направите сравнителна извадка в проценти на продадените климатици по марки и модели , би било интересно.
    Имаше някъде такава тема с графика и гласуване да се види кои са най-масовите клими в БГ, ама нещо не я намирам... Някой, ако знае къде е, да я постне, pls

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 44 от 221 ПърваПърва ... 3442434445465494 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе