goro21, за 20м3 или 20м2 става въпрос?
Какви температури търсиш, за кой град става въпрос?
Моделите, които си посочил са "китайчета", демек са произведени в PRC/China, без Дайкин.
goro21, за 20м3 или 20м2 става въпрос?
Какви температури търсиш, за кой град става въпрос?
Моделите, които си посочил са "китайчета", демек са произведени в PRC/China, без Дайкин.
20м2 за град Варна, предимно ми трябва за отопление.то май 90% са китайчета, на някои даикини в нета пише чехия. въпроса е да е читаво. баща ми ползва панасоник 9ка(незнам точно означенията) малайзия от2001г без никакви проблеми досега и профилактики досега -само почистване на филтри
goro21, не ми казвай, че си се насочил към фирмата от която даваш най-много примери..?!Не престават да лъжат като дърти цигани вътре.
още не съм се насочил към фирма- но и ако и това ми препоръчате ще е добре. въпроса е да се спра на няколко модела и да проуча мнения за тях и цени
Няма какво да се чудиш!Първоначално публикувано от goro21
http://www.climamarket.bg/?p=6028
В момента и аз кандидатнствам за отпускане на кредит енергийна ефектиност. Банка Райфайзенбанк. Фирмата консултант за тези кредите е Reecl. От сайта им /наReecl/ си извади типова оферта за термопомпени системи за отпление и климатизция, в който оферта има минимални показатели на климтика /ците/, за които се кандидаства. Разгледай я внимателно и се спри на марка и модел климатик, с оглед минималните изествания от фирмата консултант по кредита. Аз лично се спрях на моделите SRK/SRC 20 ZGX-S и SRK/SRC 20 HG-S на мицубиши.
+1Първоначално публикувано от deian
...Аз пък заложих на Дайсекай 5-ци.10 и 13-ка .Не съм ги монтирал още ,ама съветват,че избора е добър!
Браво! Дори ти няма да можеш, да им намериш кусур.Първоначално публикувано от slovaka
![]()
...Дано бе,Касапе,ама ""ученическата" ми любов си остана ЕсХ 8 на Хитачи!!!!Пък то като ревнаха всички в един глас Дайсекай та Дайсекай!....Добре бе,...Нека да е лято!!!Ще ги видим догодина като ги курдиса Сашо!![]()
За голямото помещение и FD серията на ME не е лошаПо сервизно е до -20 ако пък имаш пари за зубадана VABH до -25
Пак си има плазма, COP е същият, по-тиха е от тошибата, а и по-високият минимум за по-голямо помещение е по-добре (поне за мен).
Абе, ученическа и на мен ми беше, ама като знам цената и като видях мощностите в студа я разлюбих тази любов.С тези мощности ХИТАЧИ имат модели по 1000 лева.Иначе екстри има, спор няма.Първоначално публикувано от slovaka
Edi, Хитака не беше ли едно към едно с 6-та серия?почти де:P
http://www.hitachiaircon.com/argws/i...categoryId=173
Избор на климатик за стая 20м2 южна крайна с външна изолация гр Варна. Някой ползвал ли е кредит енергийна ефективност и как да разбера с кой климатик мога да го ползвам . Спрял съм се на 12ка /или 9ка,бюджет около 1500лв марки fudjitsu, daikin , panasonic(може и друга марка)
Чета лоши неща за даикина и неговия дефрост в краина сметка какво да взема за отопление??? понасоника като чели на последак не са това което бяха преди години. явно всичко е китаиско от хитачи и фуджи, фуджици какво може да ми препоръчате