Страница 39 от 221 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Днес бяхме в Техномаркет и взехме Панасоника - CS/CU-UE12JKE.
    Излязоха на една цена (спрямо ЛГ-то), понеже беше с безплатен монтаж.

Текущите ЛГ-та са турски (а не корейски като по-рaнни партиди) и казаха, че имали доста оплаквания от тях като цяло, за разлика от Панасониците, които всъщност са китайски, а не малайзийски, ама кво да се прави.
    В общи линии техните впечатления от клиентите им са, че Панасоника за тея пари е по-добър, но утре ще видим става ли за нещо.

ps - температурата в помещението при -15 навън беше 5.5*C, без да е топлено тази зима въобще.. не знам колко е добре.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2011

Мхмм колеги не ми предложихте нищо за спалнята и ето на какво попаднах
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=588
    Дали си струва парите? И подходящ ли е за 12 кв. стайче?

А този модел просто ме разби http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=859

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

С тая ниска мощност ми се чини, че и в 12 квадрата няма да се справи в студа.

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

9-ка Дайкин FTYN25GX топли 14м2 спалня, но доста яко изолирана.
    Но снощи например си поддържа 22*C, а навън си беше бая студ.
    За 12м2, ако все пак има изолация и хубава дограма, тея от по 2 бона ако не се справят, не знам кой...

6. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    С тая ниска мощност ми се чини, че и в 12 квадрата няма да се справи в студа.
    +1.Доста хора се оплакват сега при тези температури от машини с подобна мощност.Имаме смешните килограми за външно 21кг. APF 4,9,и остатъчна мощност при 2°: 2,6kw.,с изходяща мощност на компресора от 500w.Та има една песен на Dire Straits -''Пари за нищо'' е шарпа за мен,а и отделно с три степени само на турбината,шумна-та не е за спалня-мое си мнение.

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от BornToDrink
    Днес бяхме в Техномаркет и взехме Панасоника - CS/CU-UE12JKE.
    Излязоха на една цена (спрямо ЛГ-то), понеже беше с безплатен монтаж.

Текущите ЛГ-та са турски (а не корейски като по-рaнни партиди) и казаха, че имали доста оплаквания от тях като цяло, за разлика от Панасониците, които всъщност са китайски, а не малайзийски, ама кво да се прави.
    В общи линии техните впечатления от клиентите им са, че Панасоника за тея пари е по-добър, но утре ще видим става ли за нещо.

ps - температурата в помещението при -15 навън беше 5.5*C, без да е топлено тази зима въобще.. не знам колко е добре.
    Като не се справя ще ви кажат за толкова пари това е. Ще чакаме да споделиш как ще е панасоника в тази студена стая.

8.  

9. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Добре че Panasonic са с яки компресори и имат и дълга гаранция и ще можеш да го "гърбиш" поне

Нищо не се знае, може и да се справя машината, времето ще покаже...

Аз вече на сервизни не вярвам след това което научих преди малко... Чух се с хората където монтирахме Fujitsu 12UB конвенционалката да видя как се справя в студа. 24 квадрата, юг, 2.60 вис, панел, PVC, външен студен апартамент, без изолация. Питам ги как е а те викат "супер си топли". Дори си го намаляли на 20 градуса че им било топло! Е това как става не разбирам! А аз толкова се притеснявах щото гледах сервизното че на -7 му оставали 1620W топлинка... Честно, вече не знам на какво да вярвам....

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Нещо те мятат, да знаеш, или са пингвини.

11. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Нещо те мятат, да знаеш, или са пингвини.
    По вероятно второто Щото няма за какво да ме мамаят.

Макар че последният пък като ходих там (времето още беше топло) беше толкова жега в помещението че на мен лично ми беше некомфортно, аз също съм малко пингвин... Направо не се дишаше вътре! Така че не ми се вярва да са чак такива пингвини...

Много странно наистина.... Тия дни ще мина да ги видя кво правят че ми стана интересно Да не е скрита някъде някоя духалка

Макар че там е втори етаж и тръбите от топлофикацията са доста по-ефективни. Може това да е скритият източник на топлина Парното е спряно и пломбирано ама тия тръби си топлят здраво и обикновено са врели направо. Поне на мен това са ми наблюденията от Топлофикация че колкото на по-горен етаж си толкова повече топлина се губи и тръбите не топлят изобщо...

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Аз от приятел с 12УСБ мога да кажа че ми каза че под -10 си духа хладно.

13. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

По сервизно на -10 му остават около 1200-1300W по спомен... Може би хората си пре-отопляват помещението през деня, когато е по-топло и климатикът е по-ефективен, а вечер климатикът само поддържа температурата и помещението бавно изстива, после цикълът се повтаря. Не знам как става номерът...

Иначе климата е монтирана на терасата и не я вали дъжд, а също така е и на завет и има и покрив над главата си. Може и това да е в плюс Например в нас на терасата на завет е около -12 когато навън в колата терометърът показва -19. Предполагам и там е така.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Аз от приятел с 12УСБ мога да кажа че ми каза че под -10 си духа хладно.
    Новите не ги знам,ама USB работеше добре;с една идея по-мощен вентилатор ми се струва,ама си праскаше и при ниски температури.Ходи му го виж,може нещо омотано да има.
    пп Колегата да не се чуди,че има японски 8ци дето отдават кат европейски 18ски,те това не е от вчера.

16. Тук е от
    Sep 2008

Стая 3.2 х 3.30 х 2,60 в къща без топлоизолация. Две вътрешни стени външна източна - южна - прозорец 1,70 х 1,60 и врата към тераса 70 х 210 - дървена двойна дограма на 10 г. Отоплявана с радиатор от камина с водна риза - темп. на водата около 50 гр, - темп. в стаята - 24 гр. - възрастни хора и все им е студено и имат вече проблем с подържането на камината. Климатик до 1300 лв, който да е тих и главно за отопление . Дали SHARP AY-XP9JR е похдодящ? Или DAIKIN конвенционален FTYN25G? Предполагам , че Тошиба или Митцубиши няма подходящ в този ценови периметър.
    П.С.
    По принцип искат като "моя"- тих и да топли. А "моя" зная ще прозвучи като анатема в този форум е стар конвенционален Sogo 12-ка на 7 години със стария фреон, с който отоплявам помещение с размер 7,00 х 4,00 х 2,60. И сега навън е -10 гр., а той си духа топло.. За консумация на ток не става въпрос, защото е като ламя - сметката за ток се вдига с 150 лв в сравнение с лятото. Но в сравенение с тяхните Осака и Самсунг не се чува.

17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от cubcubcub
    Или DAIKIN конвенционален FTYN25G?
    Специално за тишината на този Дайкин.. може би има какво да се желае. Дори самото вътрешно тяло на втората година почна да издава малко "евтини" звуци и от време на време пука/трака и т.н.
    Може би се дължи на 2-та демонтажа заради ремонти на стаята и терасата през годините, но не би трябвало според мен.
    Иначе външното също не е от най-тихите. За разлика от 50 и 60-ките от същата серия, на които външните не се чуват почти.
    От друга страна, тази нощ беше -22 в Търново и успява да поддържа 22*C на 14м2. Но повече не може, при доста изолирана стая (вътре вата навсякъде, отвън стиропор + закрита тераса и дограма с "К"), но при тази външна температура си е герой. :D

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от cubcubcub
    Стая 3.2 х 3.30 х 2,60 в къща без топлоизолация. Две вътрешни стени външна източна - южна - прозорец 1,70 х 1,60 и врата към тераса 70 х 210 - дървена двойна дограма на 10 г. Отоплявана с радиатор от камина с водна риза - темп. на водата около 50 гр, - темп. в стаята - 24 гр. - възрастни хора и все им е студено...
    Panasonic CS/CU-E12LKE3 - макар и доста преоразмерен според БГ стандартите, но щом при вътрешна 24оС им е студено, като добавим и характеристиките на стаята значи им е необходим по-мощен модел.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 221 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе