Страница 59 от 221 ПърваПърва ... 949575859606169109 ... ПоследноПоследно
Резултати от 871 до 885 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    Кое е 18-ка само не разбрах ???? !
    FTX50 и GE50VA какво са? За какви машини ги водят?

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

От трите(дайкин 50-каFTX, фуджицу 14 нокрия и МЕ 50-ка/независимо FD или GE) Нокрията е най-доброто.Излиза че 14-ка бие по показатели 18-ки

Дайкина "пуха" дефрости на всеки 60-80 минути като трудно наваксва температурата.
    ME GE е с вътрешно тяло едва 9 килограма-толкова пише, видях го на вътрешното тяло в хола на нашите.Той затова има и два модела- единият отдава в максимум 7.3кв(GE), а другият 7.7кв.(FD). "Смесеният" модел FD standart(външно GE вътрешно FD) отдава 7.3.кв.

Минуса на нокрията е по-силното жужене на външнотот тяло.

Разбира, се че нокрията 14LB е 14-ка поне по консумация.Ако дайкин и мицубиши могат, нека да я "стигнат" по консумация.

4. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от babati
    Аз лично вече като избирам машина гредам да има по-нисък COP ако щете вярвайте Обичам здрави и мощни машини, а не разни изпържени детски играчки COP е само реклама нищо повече.
    Да разбирам ли че COP 1 ( демек маслен радиатор) е най-добре? Мощ и сигурност! Няма дефрости, няма лед!
    Когато говорим за отопление с климатици, 99% от хората очакват малки сметки. Демек висок COP. Иначе няма никакъв смисъл да се плаща машина 2500 лв. Далеч по-добре е климатик за 600 лв и два месеца на нагреватели.

5. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Sevo
    Да разбирам ли че COP 1 ( демек маслен радиатор) е най-добре? Мощ и сигурност! Няма дефрости, няма лед!
    Когато говорим за отопление с климатици, 99% от хората очакват малки сметки. Демек висок COP. Иначе няма никакъв смисъл да се плаща машина 2500 лв. Далеч по-добре е климатик за 600 лв и два месеца на нагреватели.
    E чак за радиатор не говоря А машината за 2500 лева струва толкова защото ти предлага комфорт и екстри, не си мисли че харчи по-малко от по-семпла, на добре направена машина - с мощен компресор, тежко външно тяло, добре зарадена с фреон Да на +7 може и да й е по-нисък COP

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Babati, тежка, доре направена машина, с големи топлообменици и мощен компресор струва пари и то не малко. Хем онова докрая, хем душата в рая няма. Производителите много добре знаят къде им се позиционира ценово машината и колко струва. Друг е въпроса, че понякога цените са изкривени поради надценяване или дъмпинг. Но класните машини се знаят и струват пари.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Edi...Таблицата за Нокрията е изсмукана от данни за максималната мощност,а на Дайкин ,както и на всички други клими,се дава при работа в номинала.
    Дайкин 50 има 5,8 квт при номинал на 7 гр и 3,7 при -10 гр.
    Колко е номинала на Нокрията при +7 знаем всички - точно 6,0 квт. Ако спадането на номинала е същото ,както и на максимала в таблицата,то при -10 Нокрията ще отдава 4,4 квт. Спрямо 3,7 на Дайкин май не е два пъти,а ???
    И ти много добре знаеш,че климатик няма как да работи на макс дълго време. Тая характеристика показва само кратковременните възможности на климатика,а не нормалната продължителна работа.
    Два пъти казвам условно, естествено не чак толкова.Макар, както винаги да съм твърдял, за ДАЙКИН под -10 нищо не се знае.И ХИТАЧИ при -10 по таблица са перфектни, ама после издъхват здраво.Тази зима имаше оплаквания от недостатъчна мощност на модели на ДАЙКИН и то не само от ниския клас.И по други причини бих избрал НОКРИЯ-та.Нейния компресор не е натегнат като на 50-ицата на ДАЙКИН.Освен това тази зима имаше и други оплаквания от 50-ицата, а само едно-две от НОКРИЯ.Аз като ползвател бих дал 300 лева отгоре и бих си взел НОКРИЯА-та, особено при неговите условия.Избора е на колегата вече.

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Edi...Таблицата за Нокрията е изсмукана от данни за максималната мощност,а на Дайкин ,както и на всички други клими,се дава при работа в номинала.
    гледай картинките и недей да мислиш много , номинала на дайкина е лепнат до максимума, докато норията има накъде да развърти - дайкина няма накъде да мърда.
    докато преди два три дни не смогваше сега ми бачка на он-офф - точно фтхите не са инверторни климатици. то не са и климатици много де намерил съм йофтин топлообменик ще го правя бойлер

10. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Babati, тежка, доре направена машина, с големи топлообменици и мощен компресор струва пари и то не малко. Хем онова докрая, хем душата в рая няма.
    Така е Може и по-тънко да се мине, де Но с конвенционални машини, а 99% от хората не харесват он/оф начина на работа. За мен лично не е проблем да ми работи он оф една машина. Общо взето всеки си избира.

Sevo, ето ти нагледен пример - Sharp AY-XP12ER - машина от високия клас с компресор matsushita с мощност 1020W. На +7 има COP 3.86

Но на -5 й остават 3.6 kW по номинал. Вземи една машина с COP 6 и я сравни с този Sharp на -5. Мога отсега да ти кажа какво ще излезе дори без да търсиш Машината с COP 6 на +7, на -5 ще отдава около 2.5 kW по номинал при COP 4.5 да речем Докато при тоя SHarp на -5 COP е 3.5, но пък отдава много повечко топлинка Еми ако машината с COP 6 на +7 се напъне на -5 да извади 3.6 kW колкото Шарп-а? COP дали ще е същият, как мислиш?

Е кое е по-евтино? Аз си мисля че са еднакви COP e рекламен трик и нищо повече. "COP не те топли, топли те мощността." VelevKlima :P Не си мислете че толкова са напреднали технологиите - електрониката да, но принципът на климатика си остава същият

С тази разлика че машината с по-висок COP на +7 в повечето случаи има маломощен или изпържен компресор Другият вариант е да има огромно външно тяло за да може компресорът да е мънечък като съотношение спрямо тялото Затова аз лично бих избрал машина с по-нисък COP на +7 но с по-мощен компресор и следователно по-здрава и да не се чупи. Но както казах всеки си избира.

p.s. MHI-то от подписа ми има COP 3 на +7. Мислиш ли че ми излиза много скъпо да топля с него 26 квадрата панел, без изолация, с алуминиева дограма и мислиш ли че друг климатик би се справил по-добре? В преходните месеци сметките са ми 30 лева за тоя климатик В студен месец към 45-50 лева. До -5 COP от 3 му пада само с 0.3 Има нисък КОП в сравнение с други машини но отдава повече топлина На -5 COP 2.7 само Ама тия цифрички нищо не значат... Климатикът ми има нисък КОП защото има доста мощен компресор, иначе се води 12-ка 3.5 kW е на охлаждане.

външно тяло 38 кила
    1300 вата компресор
    1300 грама фреон

Ако на моята машина й бяха сложили 800 вата компресор какъв COP щеше да има и щеше ли да успява да отдаде 4.1kW на +7? А щеше ли да се справя по-добре от сега на -15 ?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330342380[/time]_________________________________________________

Затова съм +1 на Нокрия-та.

Освен екстрите има доста мощен компресор, а това за мен е най-важното нещо в 1 климатик.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

От трите(дайкин 50-каFTX, фуджицу 14 нокрия и МЕ 50-ка/независимо FD или GE) Нокрията е най-доброто.
    Да защото Nocriata e с цена на дребно 2349лв,a Me50GE - 1899!Да не говорим че TFX50 е дори с със 100лв по евтин: 1799лв.Нормално за разлика от 450лв/550лв да е по-добър?Нали...

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Нормално е, затова НОКРИЯ-та е на 100% по-добрия избор за теб.Ако те спират парите, минаваш на ДАЙКИН-а и МЕ, макар почти да съм сигурен, че с тях ще студуваш.
    Само да допълня, че 50-ицата е с 1200 ватов компресор.НОКРИЯ 14 е с 900 ватов и пак надминава по мощност 50-ицата.

13. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Нормално е, затова НОКРИЯ-та е на 100% по-добрия избор за теб.Ако те спират парите, минаваш на ДАЙКИН-а и МЕ, макар почти да съм сигурен, че с тях ще студуваш.
    Само да допълня, че 50-ицата е с 1200 ватов компресор.НОКРИЯ 14 е с 900 ватов и пак надминава по мощност 50-ицата.
    edi1, VABH е с 1200 ватов компресор, VAH е с 900 ватов.

А компресорът на Нокрия 14 е с input 0.9-2.95 kW - няма как да е 900 ватов. Ако не се лъжа беше към 1300 ватов. Имам сервизното но на друг комп. По-късно ще кача картинка

14.  

15. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от babati
    Е кое е по-евтино? Аз си мисля че са еднакви COP e рекламен трик и нищо повече. "COP не те топли, топли те мощността." VelevKlima :P Не си мислете че толкова са напреднали технологиите - електрониката да, но принципът на климатика си остава същият
    Не искам да изпадам в спорове, но все пак трябва да отбележа че COP = мощност!
    И точно COP топли ПОВЕЧЕ. При еднаква мощност на компресора с различното COP отдава повече топлина.
    А и технологиите са напреднали. Например субкулърите.
    Онова което обаче не напредва в България е мерака да се сравняват несравними неща, или най-малкото да се сравняват параметри които са малка част от ежедневието. Трудно ще ме убеди някой че температурите в България са повече отрицателни, отколкото положителни. Затова на мен пък ми е важен климатик с добро COP за по-дълготрайна употреба, отколкото COP при екстремни условия. Колкото повече, толкова повече.

16. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Sevo
    Не искам да изпадам в спорове, но все пак трябва да отбележа че COP = мощност!
    И точно COP топли ПОВЕЧЕ. При еднаква мощност на компресора с различното COP отдава повече топлина.
    А и технологиите са напреднали. Например субкулърите.
    Онова което обаче не напредва в България е мерака да се сравняват несравними неща, или най-малкото да се сравняват параметри които са малка част от ежедневието. Трудно ще ме убеди някой че температурите в България са повече отрицателни, отколкото положителни. Затова на мен пък ми е важен климатик с добро COP за по-дълготрайна употреба, отколкото COP при екстремни условия. Колкото повече, толкова повече.
    Sevo, ти май не четеш какво се пише а само си пишеш
    Можем само да се радваме че масата от хората мислят като теб за да може да върви напред световната икономика, иначе всички щяхме да обработваме земя и да гледаме животни (не че има нещо лошо в това...). Както и нямаше да има такова разделение на труда и толкова много блага и работа за всички.
    COP означава coefficient of performance или коефициент на трансформация - трансформация на ел енергия в топлина и НЕ е мощност

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Баби, на 14 и 18 е 900 ватов, САНЬО - C-6RVN93HOP.На 24 е 1700 ватов на МАЦУШИТА - 5KD240XAD21.

18. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Баби, на 14 и 18 е 900 ватов, САНЬО - C-6RVN93HOP.На 24 е 1700 ватов на МАЦУШИТА - 5KD240XAD21.
    Така е edi1, извинявай Намерих си сервизното - гледал съм refrigerant charge

Значи излиза че ge50va и Nocria 14 имат еднакъв по мощност компресор Малко съм разочарован

Явно голямото вътрешно тяло си казва тежката дума Доста елегантна машина е Нокрията

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе